Η Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας χαιρετίζει τους ελπιδοφόρους αγώνες των μαθητών και υιοθετεί τα δίκαια αιτήματα τους

7 Οκτωβρίου 2020
22:30

Η Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας χαιρετίζει τους ελπιδοφόρους αγώνες των μαθητών και υιοθετεί τα δίκαια αιτήματα τους. Αιτήματα που σχετίζονται με την δική τους υγεία και ασφάλεια, των εκπαιδευτικών τους και των οικογενειών τους. Για άλλη μια φορά έρχονται στην επικαιρότητα οι απαράδεκτες συνθήκες που σπουδάζουν και διαβιούν τα παιδιά μας εξαιτίας των ελλείψεων σε υποδομές. Ελλείψεις που εντοπίζονται στα νηπιαγωγεία (τα μισά και πλέον είναι σε υπόγεια πολυκατοικιών με άθλιες υποδομές) αλλά και στο 2ο ΕΠΑΛ. (το οποίο θυμίζουμε ότι «μετακόμισε» στο 1ο Γυμνάσιο για να στεγαστεί η μαιευτική.

Οι ευθύνες για τα τεράστια προβλήματα είναι διαχρονικές όλων όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν αλλά και όλων των δημοτικών αρχών που δεν έσκυψαν σοβαρά στα προβλήματα.

Συγκεκριμένα στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Εορδαίας του 2017 και 2018 υπήρχε η ανέγερση του νέου ΕΠΑΛ αλλά απεντάχθηκε καθώς δεν υπήρχε στο τεχνικό πρόγραμμα του 2019. Βλέπετε τα λεφτά του ΕΣΠΑ παρόλο που προέρχονται από την άγρια φορολογία των εργαζομένων δεν είναι πάντα επιλέξιμα για σχολεία. Έγινε καινούρια προσαρμογή από το νέο δημοτικό συμβούλιο με αποφάσεις στις 22/7/20 που αποφάσισε και υπέβαλε πρόταση για την ανέγερση νέου σχολείου για το 2ο ΕΠΑΛ.

Όσο για τις καθαρίστριες για τα σχολεία της Πτολεμαΐδας είναι λιγότερες κατά 3 από τον προηγούμενο χρόνο που δεν υπήρχε πανδημία. Η λαϊκή Συσπείρωση με επιστολή προς τον Δήμαρχο ζητούσε να μονιμοποιηθούν αυτές που ήταν με ελαστικές σχέσεις εργασίας και να γίνουν προσλήψεις για την επαρκή καθαριότητα των σχολείων.

Η λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε τα παραπάνω προβλήματα με παρεμβάσεις τόσο μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια όσο και έξω από αυτά.

Καλούμε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν τους μαθητικούς αγώνες και να διεκδικήσουν μαζί τους:

  • μέτρα αποσυμφόρησης των σχολικών αιθουσών – μέχρι 15 μαθητές ανά τμήμα. Με ευθύνη του κράτους, των περιφερειών και των δήμων να βρεθούν οι όσο το δυνατόν κατάλληλοι χώροι για χρήση ως αιθουσών.

  • μόνιμους μαζικούς διορισμούς δασκάλων και καθηγητών, κανένα εκπαιδευτικό κενό, καμία καθυστέρηση στην κάλυψη της ύλης.

  • επαρκές μόνιμο προσωπικό καθαριότητας με ωράρια εργασίας που να καλύπτουν τις άκρως αυξημένες ανάγκες.

  • ασφαλείς και συχνές μεταφορές μαθητών με τα λεωφορεία.

  • με ευθύνη του ΕΟΔΥ να γίνονται δωρεάν test σε εκπαιδευτικούς και γονείς σε σχολεία που εντοπίζεται κρούσμα κορονοϊού.

Πτολεμαΐδα 7.10.2020

Ένα σχόλιο

  • Ψάξε λίγο στο αρχείο σου και ίσως βρεις καμιά ίδια ανακοίνωση του ΚΚΕ όταν ήσουνα εσύ μαθήτρια. Για να καταλάβεις πόσο λάθος είσαι και πόσο ουτοπικό είναι το ΚΚΕ. Λάθος αγώνας οδηγεί σε λάθος αποτέλεσμα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.