Οι τρεις περιοχές που εκπέμπουν SOS κι απασχόλησαν την Επιτροπή του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας, που συνεδρίασε σήμερα – Aνάμεσά τους Κοζάνη & Καστοριά

14 Οκτωβρίου 2020
20:59
Κανένα σχόλιο

Τρεις είναι οι περιοχές, για την ακρίβεια οι νομοί της χώρας μας, οι οποίοι ανησυχούν σφόδρα τόσο τους ειδικούς επιστήμονες όσο και την ίδια την κυβέρνηση, σχετικά με την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κοροναϊού SARS – COV 2, η οποία φαίνεται ότι είναι πλέον περισσότερο αυξητικών τάσεων στην περιφέρεια της χώρας μας, με την Αττική να εμφανίζει μία σχετική σταθερότητα.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Επιστημόνων του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη COVID – 19, στην οποία προήδρευσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τα μέλη της Επιτροπής επικέντρωσαν το ζωηρό ενδιαφέρον τους στους νομούς Ιωαννίνων, Κοζάνης και Καστοριάς.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι έξι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ) βρίσκονται από σήμερα το πρωί στον νομό Πέλλας και διενεργούν στοχευμένες δειγματοληψίες.

Συναγερμός για τα νέα κρούσματα στα γηροκομεία

Σημειώνεται ότι παράλληλα ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το θέμα της διασποράς του ιού τους οίκους ευγηρίας της χώρας καθώς νωρίτερα έγινε γνωστό πως ακόμη τέσσερις ηλικιωμένοι αναμένεται να μεταφερθούν τις επόμενες ώρες με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία από το Γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα, στο κέντρο της Αθήνας, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, βγήκαν θετικοί σε σημερινά rapid test που διενήργησε ο ΕΟΔΥ.

 Υπενθυμίζεται ότι στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα εντοπιστήκαν 32 κρούσματα του φονικού ιού. Οι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς Αττικόν, Ευαγγελισμός και Σισμανόγλειο.

 Την ίδια ώρα γίνεται γνωστό ότι εντοπίστηκε και νέο κρούσμα σε γηροκομείο του Μεταξουργείου. Πρόκειται για 87χρονη γυναίκα η οποία μεταφέρθηκε χθες στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

 Σημειώνεται ότι είναι ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο γηροκομείο.

 Τέλος, να σημειωθεί ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 436 κρούσματα, ιδιαίτερα αυξημένος αριθμός ενώ καταγράφηκαν και 7 θάνατοι, στοιχεία που μεγαλώνουν την ανησυχία των ειδικών.

parapolitika.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.