O Δήμος Κοζάνης, διευκρινίζει, με αφορμή τα παράπονα ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν: “Η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων δεν αποτελεί αρμοδιότητα του Δήμου Κοζάνης”

15 Οκτωβρίου 2020
19:23

Σύμφωνα με την απόφαση της Πολιτικής Προστασίας από αύριο, 16-10-2020 ώρα 06.00 και για 14 ημέρες, έως και 29-10-2020, η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης τίθεται στο Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4 – Αυξημένου Κινδύνου, σύμφωνα με το Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Ο Δήμος Κοζάνης διευκρινίζει, ότι σε περιπτώσεις που άπτονται υγειονομικών ζητημάτων (κορωνοϊός) η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων είναι του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Υγείας.

19 σχόλια

  • Δεν έχει αρμοδιότητα αλλά μπορεί να πιέσει για να επικρατήσει η λογική! όλα κλειστά και τα σχολεία ανοικτά είναι παράλογο!

  • Αυτό δεν είναι δικαιολογία …με τη στάση τους και την πίεση τους πρέπει να εξηγήσουν τους λόγους που επιβάλλουν την ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ…ελπίζω στο δημοτικό ωδείο να εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση που είναι δουλειά του δήμου…κλειστε τα σχολεια ανοίξτε την οικονομια !

  • Είναι δυνατόν να κλείνουν τα πάντα και τα σχολεία να μένουν ανοιχτά; Έχουμε κρούσματα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές και τα σχολεία δεν κλείνουν επειδή έχουν περάσει 48 ώρες από την έναρξη των συμπτωμάτων; Είναι σίγουροι ότι μέσα στα σχολεία δεν υπάρχουν εστίες που “σιγοκαίνε”;
    Τουλάχιστον θα μπορούσανε να λειτουργήσουν τα σχολεία εκ περιτροπής για να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στα τμήματα! Έχω την εντύπωση ότι κάνουνε πειράματα στην πλάτη μας…. Τζάμπα θα πάει το lockdown και μετά από 14 ημέρες θα είμαστε στα ίδια επίπεδα!

  • Ας ξέραμε και κάτι για το οποίο είναι ο δήμος υπεύθυνος.στο τι δεν είναι υπεύθυνος πάντα έχει απάντηση.να μεταβιβάζεται την έντονη δυσαρέσκεια κι αγωνία του κόσμου στους αρμόδιους είστε υπεύθυνοι και μην υπεκφευγετε.

    • Υπευθυνος ωστόσο ήταν να κάνει ελέγχους. Ας πει λοιπόν πόσους ελέγχους έκανε και που; Τα καφέ ήταν πάντα φουλαρισμένα, Πολλοί κυκλοφορούσαν χωρίς μάσκα. Μάζευε κόσμο σε πλατείες για γιορτές!! Εδώ το καλό μέλι και ο καλός κορονοϊός, ελάτε πάρτε…

  • Δεν νοείται lock down με ανοιχτά σχολεία.Ο χάρτης αλλά έγραφε. Να εισηγηθεί ο δήμος η Περιφέρεια όλοι οι τοπικοί τι σόι Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουμε;

  • Δήμαρχε έχεις ευθύνη, πρέπει να αρχίσει η τηλεκπαίδευση , βέβαια ξερουμε ποιος μας πήρε στα λαιμό του στην προηγούμενη σύσκεψη αλλά χρέος δικό σας είναι να εξηγήσετε την κατάσταση στα σχολεία

  • Δεν χρειαζεται ρε παιδια στεναχωρια, ο καλος θεουλης θα προνοησει και απο την δευτερα χαλαει ο καιρος και ΕΤΣΙ θα κλεισουν τα σχολεια. Αλλο ειναι ομως το προβλημα και δεν το εθειξε κανενας.

    Τα καημενα τα σκυλακια τα σκεφτηακατε που θα τα ξεπατωσουν στις βολτες παλι?? Αυτο ειναι το προβλημα ,ολα τα αλλα λυνονται

  • Ώστε Αναρμόδιος ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης, αλήθεια πως αισθάνονται;
    Μπορούν απλά να παραιτηθούν, όταν σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα δε μπορούν να επηρεάσουν.
    Η λογική του παραλόγου δε πρέπει να να γίνεται αποδεκτή από κανένα και για τίποτε.
    Αν είναι να λειτουργούν τα σχολεία να μη κλείσουν τα υπόλοιπα γιατί θετικό αποτέλεσμα στην πανδημία δε θα υπάρξει σίγουρα όμως θα συμβεί οικονομική καταστροφή.

  • Υπάρχει πολιτική προστασία δεν είνσι θέμα δήμου πουθενά στήν Ε.E. δέν έκλεισε σχολείο ακόμη και με πιό πολλά κρούσματα…όλοι μάσκα και τήρηση τών μέτρων προστασίας,τι να πούνε και αυτοί πού δουλεύουν στα νοσοκομεία!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.