Καλλιόπη Βέττα: Η Π.Ε. Κοζάνης πρέπει να βγει όρθια και δυνατή από αυτή την δοκιμασία

16 Οκτωβρίου 2020
13:32
Κανένα σχόλιο

 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για την περιοχή, δήλωσε:

«Η κατάσταση στην περιοχή μας είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμόδιων υγειονομικών φορέων, ιδιαίτερα κρίσιμη. Απαιτείται από όλους μας πειθαρχία και απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων ώστε να βγούμε αλώβητοι από αυτή την δοκιμασία.

Η υγεία όλων μας, και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, είναι το υπέρτατο αγαθό και πρέπει να το προασπίσουμε πλήρως.

Αναφορικά με τους περιορισμούς που τέθηκαν σε ισχύ, επικοινώνησα από χθες με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά, ο οποίος με ενημέρωσε για την επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή και την αναγκαιότητα λήψης των μέτρων.

Στη συζήτηση του έθεσα, εκτός των άλλων, το ζήτημα της λειτουργίας σχολείων, το οποίο δημιουργεί εύλογες ανησυχίες σε γονείς και εκπαιδευτική κοινότητα.

Επίσης, υπάρχει έντονος προβληματισμός για την κατάσταση στις δομές υγείας. Η  κυβέρνηση οφείλει έστω και τώρα, να ενισχύσει άμεσα τα νοσοκομεία της περιοχής με υλικοτεχνικές υποδομές και να στελεχώσει με μόνιμες θέσεις εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού όλες τις διαθέσιμες ΜΕΘ, οι οποίες πρέπει, πάραυτα, να αναπτυχθούν σε πλήρη δυναμικότητα.

Τέλος, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα, πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την χειμαζόμενη οικονομία της περιοχής, η οποία έχει να αντιμετωπίσει αφενός την γενική οικονομική κρίση, αφετέρου τις ιδιαίτερες συνθήκες ελέω της βίαιης απολιγνιτοποίησης.

Οι παρεμβάσεις που ισχύουν δεν επαρκούν, χρειάζονται γενναιότερες τομές, εμπροσθοβαρή και δραστικά μέτρα και όχι συντηρητική και εκ των υστέρων προσέγγιση.

Τις επόμενες ημέρες, σε συνεννόηση με όλους τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής με τους οποίους ήδη βρίσκομαι σε συζητήσεις, θα προωθήσω τις προτάσεις τους προς τα οικεία Υπουργεία, προσδοκώντας ότι θα τύχουν της αρμόζουσας αντιμετώπισης.

Η Π.Ε. Κοζάνης πρέπει να βγει από την δοκιμασία, όρθια και δυνατή.

Είναι στο χέρι μας να τα καταφέρουμε».

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.