Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξενης Δημητρίου για τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών (και πρωην Ενέργειας) Πάνου Σκουρλέτη περί «στημένου» διαγωνισμού στη ΔΕΗ, ζητά με φάκελο που κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η Νέα Δημοκρατία.

Στα πλαίσια αυτά, ο τομεάρχης δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο τομεάρχης Ενέργειας Κώστας Σκρέκας επισκέφθηκαν το μεσημέρι την εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου προσκομίζοντας το σύνολο των δηλώσεων με τις οποίες ο υπουργός αναφέρθηκε «σε ρεσάλτο στη δημόσια διοίκηση» και σε «βαποράκια συμφερόντων».

Αμέσως μετά, οι κ. Παναγιωτόπουλος και Σκρέκας έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Ν. Παναγιωτόπουλος: «Προσήλθαμε, σήμερα, στο γραφείο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για να θέσουμε το ζήτημα που έχει ανακύψει από τις πρόσφατες καταγγελίες του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, σχετικά με την επικείμενη πώληση μονάδων της Δ.Ε.Η.

Όταν κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας, που έχει διαχειριστεί το θέμα της Δ.Ε.Η. ως αρμόδιος Υπουργός, κάνει λόγο για “στημένο διαγωνισμό”, “βαποράκια συμφερόντων” και “ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία”, τότε θεωρούμε ότι υποχρέωση της κορυφαίας εισαγγελικής λειτουργού της χώρας είναι να τον καλέσει για να δώσει εξηγήσεις και να πει τι ακριβώς γνωρίζει σχετικά με όλα αυτά τα ζητήματα.

Για τη Νέα Δημοκρατία, το ζήτημα είναι τεράστιο. Δεν είναι μόνο ζήτημα διερεύνησης της ουσίας των καταγγελιών Σκουρλέτη, αλλά και ζήτημα θεσμικής υπευθυνότητας».

Κ. Σκρέκας: «Η Κυβέρνηση, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Δ.Ε.Η., οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό γιατί, ενώ παρέλαβε το 2014 μια Δ.Ε.Η. ισχυρή, την έχει καταντήσει μια προβληματική εταιρεία, μέσα σε μόλις 2 χρόνια».

Σε απάντησή του, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε τα εξής:

«Αυτοί που απαξίωσαν τη ΔΕΗ, που ζητούν, στο πρόγραμμά τους, την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, παραδίδοντας τα δίκτυα της χώρας σε ιδιώτες, που ζητούν το ξεπούλημα των πάντων σε τιμή ευκαιρίας, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων, εντός και εκτός Ελλάδας, ας μην υποκρίνονται, τώρα, ότι δήθεν κόπτονται για τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το αίτημα της ΝΔ προς τον Άρειο Πάγο.

Όσο κι αν τους ενοχλεί στα σχέδιά τους, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση υπερασπίζονται τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ».

energypress.gr