kozan.gr: Ημερίδα για τη συμμετοχή ειδικά εκπαιδευμένων ζώων συντροφιάς σε θεραπευτικές παρεμβάσεις (Animal Assisted Therapy), πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη (Βίντεο & Φωτογραφίες)

7 Απριλίου 2017
21:06
Κανένα σχόλιο

Ημερίδα ενημέρωσης για τη συμμετοχή ειδικά εκπαιδευμένων ζώων συντροφιάς σε θεραπευτικές παρεμβάσεις (Animal Assisted Therapy) για παιδιά, ενήλικες και ηλικιωμένους με γνωστικές, κοινωνικές, συναισθηματικές  και κινητικές αναπηρίες, αλλά και με προβλήματα συμπεριφοράς, διοργάνωσε σήμερα Παρασκευή 7/4 στην αίθουσα του Κοβεντάρειου, ο Δήμος Κοζάνης, ο Κυναθλητικός Όμιλος White Ghosts dog sports club www.whiteghosts.gr και το Κέντρο συμβουλευτικής ψυχολογίας www.e-psy.gr (Ειρήνης Κρυσταλλίδου). Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση του κοινού για τις θετικές επιπτώσεις που προκύπτουν από την ενίσχυση διαφόρων τύπων θεραπείας με την παρουσία ειδικά εκπαιδευμένων ζώων συντροφιάς τα οποία είναι σε θέση να δημιουργήσουν με τους ασθενείς υποστηρικτικούς κοινωνικούς δεσμούς όπως δείχνουν και επιστημονικές μελέτες.

Το πρόγραμμα «ΠΑΙ.ΖΩ.» ανέλυσαν οι παρακάτω ομιλητές:
Κρυσταλλίδου Ειρήνη (Συμβουλευτική Ψυχολόγος)
Σέγκας Γιώργος (Εκπαιδευτής Σκύλων)
Βασιλειάδου Σουλτάνα (Διευθύντρια Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κοζάνης) Καραλίγκας Νικόλαος (Κτηνίατρος).
Σιδεροπούλου Αφροδίτη (Νοσηλεύτρια).
Σημεωνάκου Κασσιανή (Κοινωνική λειτουργός).

Θανάσης Τέγος

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.