Γιώργος Αδαμίδης: “Καθρεφτάκια για τους “ιθαγενείς” Δυτικομακεδόνες η πρόταση του Προέδρου & ΔΝΣ ΔΕΗ ΑΕ”

19 Οκτωβρίου 2020
11:50
Καθρεφτάκια για τους “ιθαγενείς” Δυτικομακεδόνες και Αρκάδες η πρόταση του Προέδρου & ΔΝΣ ΔΕΗ ΑΕ προκειμένου να εγκαταστήσει Φ/Β 2.5 GW στα ορυχεία των περιοχών.
Μάλιστα ο ίδιος χαρακτηρίζει το σχέδιό του ως “ευκαιρία” για τους κατοίκους των περιοχών, αφού αν αγοράσουν μερίδια των 1000 ευρώ που θα εκδώσει η ΔΕΗ, η απόδοσή τους θα κυμαίνεται γύρω στο 8%. δηλαδή οι “επενδυτές” Δυτικομακεδόνες και Αρκάδες για κάθε 1000 ευρώ που θα επενδύουν θα κερδίζουν 80 ευρώ!!! Περάστε κόσμε…..
Με αυτόν τον τρόπο η διοίκηση της ΔΕΗ προσπαθεί να ¨ξεγελάσει” τους κατοίκους των τοπικών κοινωνιών και να “καλύψει” με καθρεφτάκια περισσότερα από 80.000 στρέμματα τα οποία προφανώς δεν θα αποκαταστήσει όπως έχει σαφή υποχρέωση, για να επαναποδοθούν στον πρωτογενή τομέα.
Ταπεινή εκτίμησή μου είναι ότι 80.000 στέμματα καλλιεργήσιμων
και γιατί όχι αρδευτικών εκτάσεων, (αφού μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα νερά που σήμερα χρησιμοποιούνται για τους πύργους ψύξεως των ΑΗΣ), μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες με θετικότερα αποτελέσματα στο τεράστιο πρόβλημα της βίαιης απολιγνιτοποίησης, από τα
καθρεφτάκια για τους Ιθαγενείς!!!

11 σχόλια

  • Γιατί δεν τα έκαναν αυτά που λες οι αποικιοκρατες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά πουλούσαν τζάμπα το ρεύμα σε ξένα συμφέροντα; Άστο δεν πείθεις.

  • Το καλύτερο βιομηχανικό οικόπεδο της Ελλάδας και των Βαλκανίων ΔΕΝ μπορεί να γεμίσει καθρεφτάκια! Η ΔΕΗ να μεταβιβάσει στο Ελληνικό Δημόσιο σε συμβολική τιμή τις εκτάσεις, για ν’ αποκατασταθεί η προ του 2001 νομιμότητα στο ιδιοκτησιακό. Αφού βεβαίως πρώτα τις έχει αποκαταστήσει, δεν θα πληρώσουμε εμείς τα κερατιάτικα της RWE!

    • Μήπως να σας κτησει και τα σπίτια όπως ήταν και μετά να αποκατασταθεί η προ του 2001 νομιμότητα στο ιδιοκτησιακό,λέω εγώ πάλι.

      • Σχολιάζεις όντας άσχετος: πριν το 2001 η ΔΕΗ έπρεπε να επιστρέψει τις εκτάσεις στο Δημόσιο, ενώ μετά το 2001 τις κράτησε για να γίνει μεγαλοτσιφλικάς. Επιστροφή στην πρότερη νομιμότητα δεν σημαίνει άρση της απαλλοτρίωσης.

  • Φίλεμ Γιωρικα ως Πόντιος για να καταλάβω αν επενδύση κάποιος 40.000 ευρώ την αποζημίωση και κάτι παραπάνω δηλαδή θα έχει απόδοση 3.200ευρω και σου φαίνονται λίγα;

    • Πόντιε αν επενδύσεις 40.000 σήμερα το 2035 θα έχεις κερδίσει 500 Ευρώ, αν βέβαια τα πράγματα μείνουν ως έχουν και ποια πρότερη εμπειρία (χρηματιστήριο, λ.χ.) μας δείχνει την ασφάλεια της επένδυσης δεν ξέρω. Προχώρα, είναι κι αυτή μια ευκαιρία.

  • Εσείς τι πρόταση έχεις θα μας πείτε σαν σωματείο?? Ή θα φωνάζετε όχι στο κλείσιμο των ορυχείων του λιγνίτη?? Γιωρικα κοίτα κλείσε σίγουρα την υποψηφιότητα σού στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ μην ξανά νοικιάζεις τσάμπα γραφεία ??? και άσε αυτά θα κριθούν για τις αποφάσεις τούς από τον λαό όχι τι βολευει εσένα 30 ΔΕΗ μία δεν βαρεσες ΦΤΑΝΕΙ σπίτι τώρα

  • ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ..ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.