Δημοτική Κίνηση ¨Κοζάνη Τόπος Να Ζεις¨: Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του lockdown

19 Οκτωβρίου 2020
12:03

 

Με την ανακοίνωση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για υπαγωγή της Π.Ε. Κοζάνης στο Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4 από τις 16 του Οκτώβρη και για δύο εβδομάδες, η περιοχή μας κατέκτησε δυστυχώς ακόμη μία θλιβερή πρωτιά. Μετά την υψηλότερη πανελλαδικά ανεργία και την βίαιη απολιγνιτοποίηση, ήρθε να προστεθεί και η εφαρμογή του πρώτου πανελλαδικά lockdown στο νέο κύμα της νόσου COVID-19. Ο Δήμος Κοζάνης κατάφερε δυστυχώς να “στιγματιστεί” με την αναπόφευκτη επιβολή μέτρων , παρότι αυτά με τον τρόπο που εφαρμόζονται, δείχνουν εν μέρει άδικα και ασύμμετρα. Η τοπική οικονομία μετά τα συνεχόμενα πλήγματα των τελευταίων χρόνων δέχεται ένα ακόμη που για πολλούς συμπολίτες μας στον εμπορικό κόσμο, στην εστίαση και στην παροχή υπηρεσιών ίσως δυστυχώς να αποδειχθεί μοιραίο, ενώ οι υγειονομικές συνέπειες της εξάπλωσης του κορονοϊού που γιγαντώνονται μέρα με τη μέρα, μοιάζουν αδύνατο να αντιμετωπιστούν από το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε τοπικό επίπεδο.

Η Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» ζητά την άμεση και ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων του τόπου μας που θίγονται από αυτήν την εξέλιξη με μέτρα τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα για όλους τους εργαζομένους χωρίς αποκλεισμούς. Ο παραγωγικός και κοινωνικός ιστός της περιοχής μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να διαρραγεί σε μια περίοδο μάλιστα που η επιχειρηματικότητα καλείται να κουβαλήσει το βαρύ φορτίο της μετάβασης σε ένα νέο βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο.

Ζητάμε επίσης την άμεση στελέχωση και τον κατάλληλο εξοπλισμό του Γ.Ν. Μαμάτσειου έτσι ώστε αυτό να μπορέσει να ανταποκριθεί επαρκώς στις αυξημένες υγειονομικές απαιτήσεις των δύσκολων καιρών που περνάμε.

Για την κατάσταση που βιώνουμε υπάρχουν συγκεκριμένες αιτίες πέρα από την δεδομένη ατομική ευθύνη του καθενός από εμάς. Η συντεταγμένη πολιτεία με τους θεσμικούς της φορείς έχει χρέος να προλαβαίνει τις δυσάρεστες εξελίξεις για τον τόπο και αν αυτές συμβούν να τις αντιμετωπίζει με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, εγρήγορση και αποτελεσματικότητα και να μην επιδεικνύει χαλαρότητα, έλλειψη συνεργασίας και μειωμένη παρουσία μεταθέτοντας τις ενδεχόμενες ευθύνες αλλού.

Οι καιροί είναι πολύ κρίσιμοι για να επιδοθεί ο οποιοσδήποτε σε μικροπολιτικά παιχνίδια. Αφήνουμε λοιπόν την συζήτηση περί ευθυνών για το άμεσο μέλλον, χωρίς καμία διάθεση παραγραφής. Διαισθανόμενοι την σοβαρότητα των στιγμών στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση της κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώθηκε. Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες των θιγόμενων επαγγελματικών κλάδων και καλούμε τους πολίτες του Δήμου Κοζάνης να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης έτσι ώστε η έξοδος από αυτή την κρίση να μας βρει όλους μαζί παρόντες, πιο δυνατούς, ενωμένους και έτοιμους να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας.

Για την Δημοτική Κίνηση ¨Κοζάνη Τόπος Να Ζεις¨

Σημ. Η προγραμματισμένη για την 1η Νοεμβρίου Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης ¨Κοζάνη Τόπος Να Ζεις¨ αναβάλλεται λόγω των συνθηκών. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της θα ανακοινωθεί όταν αυτό καταστεί εφικτό.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.