kozan.gr: Tην έκδοση κι εκτύπωση του βιβλίου: «Δυτικομακεδόνες πεσόντες στον Β ́ Παγκόσμιο Πόλεμο (1940-41)» αναλαμβάνει η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας – 8.882,80€ (με ΦΠΑ) το κόστος για 1000 αντίτυπα

22 Οκτωβρίου 2020
16:05

Η μελέτη προς έκδοση, του Γεωργίου Χρ. Αλευρά, για τους «Δυτικομακεδόνες πεσόντες στον Β ́ Παγκόσμιο Πόλεμο (1940-41)», εντάσσεται στο ευρύτερο ζήτημα της καταγραφής και ανάδειξης των Ελλήνων ηρώων του Β ́ Παγκοσμίου Πολέμου. Σύμφωνα με την Περιφερειακή Αρχή, που θα αναλάβει την έκδοση κι εκτύπωση του βιβλίου (8.882,80€ με ΦΠΑ, το κόστος για 1000 αντίτυπα), το εν λόγω πόνημα αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής για τους γενναίους Δυτικομακεδόνες μαχητές, αξιωματικούς και στρατιώτες, που θυσιάστηκαν για την ελευθερία, με ακράδαντη πίστη σε αξίες και ιδανικά.

  Ο στόχος της συγγραφής του βιβλίου είναι διττός. Αφενός να παρουσιαστούν τα στρατιωτικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην ελληνοαλβανική μεθόριο καθώς και στα Οχυρά της «Γραμμής Μεταξά», κατά την διάρκεια του Β ́ Παγκοσμίου πολέμου και αφετέρου να αναδειχθεί ο ηρωισμός των Ελλήνων αξιωματικών και στρατιωτών –και ιδιαίτερα των Δυτικομακεδόνων– στην εποποιία του 1940.Γ. Η μελέτη χωρίζεται σε τέσσερα κεφάλαια, των οποίων προηγείται μία εισαγωγή:

 Στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρονται τα αίτια και οι αφορμές του ελληνοϊταλικού πολέμου. Ακολουθεί η καταγραφή της πολεμικής προετοιμασίας της Ελλάδος καθώς και των σχεδίων άμυνας του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

 Στο δεύτερο κεφάλαιο εξετάζονται τα σημαντικότερα γεγονότα πριν και μετά την έναρξη του ελληνοϊταλικού πολέμου, με αναφορές στις στρατιωτικές επιχειρήσεις των δύο αντιπάλων στο μέτωπο.

 Στο τρίτο κεφάλαιο της μελέτης παρουσιάζεται αφενός η γερμανική εισβολή στην Ελλάδα και αφετέρου οι σκληρές μάχες στα Οχυρά της «Γραμμής Μεταξά».

 Στο τέταρτο κεφάλαιο της μελέτης καταγράφονται πληροφορίες για τους Δυτικομακεδόνες ήρωες του 40-41.

 

kozan.gr

2 σχόλια

  • Είμαστε ένα αχάριστο κράτος ως προς τους νεκρούς του 70 χρόνια μετά και ακόμη έχει στην Αλβανία νεκρούς θαμμένους μέσα σε χωράφια ψάχνουν τώρα με DNA συγγενείς . Κύπρος σημασία στους πολεμιστές καμία .Αν κάνουμε έναν παραλληλισμό με τους αρχαίους θα έπρεπε να ντρεπόμαστε

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.