Aπάντηση του συνδυασμού “Κοζάνη – Μπροστά” σε δημοσίευμα της Δημοτικής Κίνησης Κοζάνη Τόπος να ζεις σχετικά με την παρέμβαση για το νοσοκομείο Κοζάνης

23 Οκτωβρίου 2020
20:47

Αγαπητοί κύριοι και κυρίες της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη- Τόπος να Ζεις»,

Προφανώς και δεν έχετε αντιληφθεί ακόμη την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της δημόσιας υγείας στην Κοζάνη, παρά τη θητεία σας για 5 συναπτά έτη, όπου και δεν αξιοποιήσατε κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο από εκείνα που αξιοποίησαν άλλες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές πόλεις και κατασκεύασαν νέα νοσοκομεία, ενώ δεν λάβατε και καμία πρωτοβουλία για την έναρξη ενός δημοσίου διαλόγου για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας της Κοζάνης.

Φυσικά και δεν διεκδικούμε την πατρότητα της πρότασης, την οποία προεκλογικά είχαμε καταθέσει από το Δεκέμβριο του 2018 και η οποία βλέπουμε πως σας προξενεί αμηχανία.

Την άρνησή σας για να γίνει ένα νέο Νοσοκομείο στην Κοζάνη, σύγχρονο και ικανό να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών της περιοχής, την καταλαβαίνουμε. Προφανώς και έχει να κάνει με ενοχικά σύνδρομα καθώς ασπάζεστε την κατασκευή αίθουσας-αίθουσας σε ένα κτίριο 70 και πλέον ετών σε ένα χώρο μάλιστα που είναι ασφυκτικά γεμάτος από παλιά κτίσματα, παρά την υλοποίηση ενός νέου αναπτυξιακού έργου. Ποιο αφήγημα θα χρησιμοποιήσετε άραγε αν ξεκινήσει ένα τέτοιο έργο για να δικαιολογήσετε την αδράνειά σας στο ζήτημα της δημόσιας υγείας;

Φυσικά και δεν ψήφισα την πρόταση για τη χρηματοδότηση μιας ακόμη αίθουσας σε ένα ιστορικό Νοσοκομείο, γιατί θεωρώ πως είναι μπαλώματα και τίποτα περισσότερο. Είναι στην ίδια λογική του παρελθόντος που θέλει τη μετάθεση για το μέλλον εκείνων των κρίσιμων αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν σήμερα. Πρόκειται για έναν άστοχο σχεδιασμό τον οποίο έχουν ξεπεράσει τα γεγονότα.

Από την άλλη μας ανησυχεί και μας εκπλήσσει που φαίνεται ότι σας εκφράζουν οι προτάσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για την αναβάθμιση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας σε Περιφερειακό Νοσοκομείο (δείτε εδώ: https://www.euractiv.gr/section/epichirisis-ergasia/news/oli-lista-me-tis-os-tora-16-66-protaseis-ependyton-gia-tin-apolignitopoiisi/). Οι θέσεις αυτές ενδέχεται να εμπίπτουν σε μια άλλη στρατηγική, προσωπική ή μη, που εμείς δεν μπορούμε να αντιληφθούμε αφενός, αφετέρου όμως δεν μας επιτρέπει να μην αντιδράσουμε.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι ότι ενώ αντιληφθήκατε πως η αδράνεια του χθες οδήγησε στη σημερινή κατάσταση, και πως απαιτείται να τρέξουμε για να προλάβουμε, καθώς η νέα κρίση που βιώνουμε λειτουργεί ως επιταχυντής εξελίξεων, γιατί επιμένετε στο παλιό εκείνο αφήγημα της μετάθεσης των κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον.

Το μέλλον δυστυχώς σας προσπέρασε κι αν θέλετε να το προλάβετε πρέπει να τρέξετε μαζί μας, ώστε να συνδράμουμε όλοι μαζί στην υιοθέτηση ενός Οδικού Χάρτη για την κατασκευή ενός νέου Νοσοκομείου στην Κοζάνη, κι όχι να αντιστέκεστε σθεναρά σε κάθε προσπάθεια προόδου και ανάπτυξης για το καλό του τόπου.

Όσο είμαι στα δημόσια πράγματα δεν θα πάψω ποτέ να διεκδικώ εκείνες τις συνθήκες υγείας που αξίζουν στους πολίτες του Δήμου μας.

Ευάγγελος Σημανδράκος

Επικεφαλής Συνδυασμού «Κοζάνη Μπροστά»

16 σχόλια

  • Καλα τα λες στα ιστολογια και στα ΜΜΕ, Γιατι δεν κατεβαζεις προταση στο Δ.Σ.τωρα που και ο Δημαρχος συμφωνει για νεο νοσοκομειο;Αυτο δεν το καταλαβαινει κανεις.Τα συμφεροντα λιγο πολυ εχουν φυγει και τα ελαχιστα που υπαρχουν ειναι α.ε.εκτος Κοζανης.Ιδου λοιπον η Ροδος και πεδιον δοξης λαμπρο.

  • Μπράβο που το κρατας το θεμα ψηλά. Ο κ.Παπαδοπουλος ειπε οτι θα δημοπρατηθει αμεσα για 16 εκκατομυρια η επεκταση του Μαματσιου.
    Νομιζω οτι πρέπει άμεσα να γινει μετατροπη και η δημοπρατηση να αφορα την κατασκευη καινουργιου. Αλλιως πεταμε τα λεφτα μας

  • Σηκώνει η περιοχή 2 περιφερειακά νοσοκομεία; 1 στην Κοζάνη κ ένα στην Πτολεμαΐδα; Είναι ένα λογικό σχήμα αυτό για τα δεδομένα της περιοχής συνολικά; Είναι δυνατόν να υπάρχει τοπικιστικη αντίληψη το 2020 σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα;

    • Ναι σηκώνει. είμαστε μεγάλος Νομός. με τη λογική αυτή ποιός ο λόγος να έχουν νοσοκομείο τα Γρεβενά? 30 χμ απέχει. πρωτεύουσα μεγάλου νομού είναι η κοζάνη πρέπει να έχει σύγχρονο νοσοκομείο. τώρα αν θα συνδυάζονται οι κλινικές με το μποδοσάκειο είναι σωστή κρίση για να μην έχουμε δύο ανεπαρκή νοσοκομεία. να έχουμε σύγχρονες κλινικές και στα 2 νοσοκομεία. κατά τη λογική σας, Καρδίτσα, Τρίκαλα δεν πρέπει να έχουν 2 νοσοκομεία αλλά ένα αφού έχουν ίδιο πληθυσμό με το Νομό Κοζάνης.

  • Σημανδράκο τακτοποίησες τόσα πολλά στα Γρεβενά που ήσουν εκλεγμένος, τώρα ήρθε και η σειρά της Κοζάνης. Την επόμενη θητεία που θα τακτοποιείς άραγε;

  • Σημανδράκο η ανάπτυξη πρέπει να γίνεται σε όλη την Περιφέρεια και όχι μόνο στην Κοζάνη. Αυτό μάλλον δεν γίνεται αντιληπτό σύμφωνα με τους αποκλεισμούς των άλλων πόλεων που αναφέρεις. Να πάρεις από τις άλλες πόλεις ότι καλό αυτές μπορεί να έχουν.
    Έτσι είναι λογικό να απαιτηθεί να μοιραστεί ο αριθμός των φοιτητών της Κοζάνης και στις υπόλοιπες πόλεις της Περιφέρειας.

  • Βαγγέλη σιμαζόκς
    Τέλιωσε η προεκλογική περίοδο
    Τώρα είσαι μέλος της δημοτικής αρχής
    Φέρτο το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο λίγο αν δεν περάσει παραιτήσου
    Άιντι να ιδούμε πόσο μάγκας ίσι

  • Η μικροπολιτικη,ο κομματισμος,ο ακρατος τοπικισμος και η ελλειψη συνεργασιας των νομων της περιφερειας την οδηγει στην απαξιωση της
    Αν αυτο θελετε,αν αυτο επιδιωκετε πεστε το να τελειωνουμε

  • Άσε μας τώρα σημανδρακος χορτάσαμε τα ψέματα σου τόσα χρόνια μόνο την πάρτη σου κοιτάς και πολύ βγήκες 4ος τελευταίος έπρεπε να βγεις

  • Οι προηγούμενοι δεν έκαναν τίποτε σε ότι αφορά την κατασκευή σύγχρονου νοσοκομείου στην περιοχή. Και γι’αυτό τους κατηγορείς κε Σημανδράκο. Φτιάξτε το εσείς, ώστε να αφήσετε και ένα έργο να σας θυμόμαστε. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό.

  • Εδώ και ένα χρόνο δεν έκανες ούτε πρόταση, που είναι ανέξοδη, τώρα ξύπνησες? Αντε και το πρότεινες, θέλει 15 χρόνια για να γίνει κ αν. Για τις άμεσες ανάγκες (κοροναιος) ψήφισες ΌΧΙ. Άιντε άιντε!

  • Διαφωνώ γενικώς με τις θέσεις του κ. Σημανδράκου που τις θεωρώ πολιτικάντικες και ευκαιριακές. στο ζήτημα αυτό όμως έχει δίκιο. σου διαλύουν όλη την περιοχή και δεν τολμάς να ζητήσεις σύγχρονο νοσοκομείο. ο τόπος να ζεις λέει δεν είναι η ώρα. λες και θα γίνει αύριο το νοσοκομείο. πρέπει να ζητήσεις τώρα να ενταχθεί στα ευρωπαικά κονδύλια ώστε σε 7 8 χρόνια να έχει γίνει. δίκιο έχει στο γεγονός ότι από το 2015 δεν ενέταξαν σε κάποιο πρόγραμμα νεο νοσοκομείο από ενοχές σκεπτόμενοι πως θα έπρεπε να λειτουργεί η χώρα και όχι κοιτώντας πως λειτουργεί στην πράξη. ο τοπος να ζεις είναι δέσμιος ιδεολογημάτων θεωρητικών, σωστών, που όμως δεν εφαρμόζονται σε αυτή την χώρα. και τα χρόνια περνούν και ντρέπεσαι να μπεις στο Μαμάτσειο.

  • Κ.αντιδημαρχε ,αν περιφερεις κι αλλο την προταση σου στα καναλια θα εισαι ανακολουθος.Καταθεσε την εκει που πρεπει , στο Δημοτικο Συμβουλιο, για βα παρεις τα ευσημα του απλου λαου, που περιμενει πως και πως ενα νεο νοσοκομειο.Ολα τα αλλα ειναι εκ του πονηρου κι ο κοσμος παρτο χαμπαρι,ευτυχως ξυπνησε.

  • Η περιοχή μας έχει ανάγκη από έμψυχο δυναμικό, ιατρικό και νοσηλευτικό,άριστα καταρτισμένο και όχι από κτίρια.Όχι άλλα έργα και μπετόν για τους εργολάβους.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.