Διαδικτυακή εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, με αφορμή τον εορτασμό της εβδομάδας του μητρικού θηλασμού

3 Νοεμβρίου 2020
17:33
11 χρόνια τώρα απλές μαμάδες χωρίς κανένα απολύτως όφελος παλεύουν, ξενυχτάνε, αγωνιούν να βοηθήσουν άλλες μαμάδες στο να ενημερωθούν και να καταφέρουν να θηλάσουν!
Κόντρα των καιρών που επιβάλλει το γάλα σε φόρμουλα, κόντρα στις λανθασμένες οδηγίες που καθημερινά λαμβάνουν νέες μαμάδες και χάνονται θηλασμοί, κάποιες μαμάδες ενώθηκαν και κάλυψαν αυτήν την ανάγκη, μέσα από εδώ.. από την ομάδα εθελοντών θηλασμου κ μητρότητας Κοζάνης.
Στην αρχή δειλά-δειλά με αλληλοϋποστήριξη, έπειτα πιο δυναμικά, με ενημέρωση!
Απλές μαμάδες ξενύχτησαν, στέρησαν τον πολύτιμο χρόνο τους από τις οικογένειές τους, ώστε να βρουν, να συλλέξουν- πολλές φορές να μεταφράσουν – κείμενα επίσημων φορέων που αποδεικνύει ότι οι γυναίκες έχουν γάλα! Αποδεικνύει την ίδια μας την φύση και τον προορισμό μας!
Έτσι δημιουργήθηκαν οι ομάδες του Πανελληνίου Δικτύου. Ένα δίκτυο, μια αγκαλιά για κάθε μαμά που αναζητά να μάθει την τέχνη του θηλασμού από την -διαδικτυακή- πλέον γειτονιά! Γιατί ο θηλασμός δεν είναι κάτι παθολογικό που ένας γιατρός θα έπρεπε να γνωρίζει!
Είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό που η μαμά διδάσκει στην κόρη, η γιαγιά στην εγγονή και η θεία στην ανιψιά!
Κάπως, έτσι, λοιπόν, δημιουργήθηκε αυτή η “γειτονιά” κι έχει αποκτήσει πολλά μέλη, αναρίθμητα, που έχουν βοηθηθεί..έχουν λάβει τη σωστή ενημέρωση κι έχουν καταφέρει να θηλάσουν τα παιδιά τους για όσο εκείνα το επιθυμούν!
Η γιορτή του Δικτύου μας είναι ο #Πανελλαδικός #Ταυτόχρονος #Δημόσιος #Θηλασμός, ως διαμαρτυρία ώστε ΚΑΝΕΝΑ παιδί να μη θηλάζει κρυμμένο!
Σήμερα, λοιπόν, ξεκινάει ο εορτασμός της εβδομάδας του μητρικού θηλασμού στη χώρα μας (1-7/11) και υπό άλλες συνθήκες θα γιορτάζαμε έξω, σε πλατείες!
Δεδομένων όμως των συνθηκών, η εκδήλωσή μας θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά για να δώσουμε, έστω κι έτσι, το μήνυμα!
#θηλαζωΠαντου
#covid19 #θηλαζω_ασφαλής
#ο_θηλασμος_δεν_ειναι_ταμπου!
#ο_θηλασμος_ειναι_παντου!
#θηλασμος #ΠΤΔΘ2020 #breastfeeding #normalizebreastfeeding
#breastfeedingweek
Από την ομάδα Κοζάνηw  εθελοντών θηλασμού κ μητρότητας

Ένα σχόλιο

  • Ένα μεγάλο μπράβο σε αυτή την προσπαθεια και ενημέρωση. Δυσκολα πλεον βρίσκεις τέτοιους ανθρώπους τη σήμερον ημέρα να σπαταλαν πολυτιμο χρόνο από τις οικογένειες τους βοηθώντας συνανθρώπους τους και μάλιστα αφιλοκερδώς, καλη συνέχεια…..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.