Έκτακτη Ανακοίνωση από Εμπορικό Σύλλογο Κοζάνης: Έναρξη λειτουργίας καταστημάτων στις 10:00 π.μ., με βάση το ΦΕΚ  4829 / 2-11-2020, σελ. 53478

4 Νοεμβρίου 2020
14:01

 

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,  

Μέτα τις πρόσφατες εξελίξεις στο πεδίο του νέου κύματος Covid-19 και καθώς ο Νομός μας εξακολουθεί να είναι στο επίπεδο υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (κόκκινο), (ΦΕΚ  4829 / 2-11-2020 σελ. 53509, Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ. 69863/2-11-2020) ενημερώνουμε για τις υποχρεώσεις και τις αλλαγές που συνεπάγονται για τα εμπορικά καταστήματα ως εξής:

  1. Έναρξη λειτουργίας καταστημάτων στις 10:00 π.μ. ΦΕΚ  4829 / 2-11-2020, σελ. 53478. Γι΄ αυτό το λόγο ενημερώνουμε και επισημαίνουμε ότι το άνοιγμα των καταστημάτων θα είναι στις 10:00 π.μ. ενώ το υπόλοιπο προτεινόμενο ωράριο ισχύει ως έχει.
  2. Υποχρεωτική μάσκα για όλους (πωλητές/καταναλωτές/κοινό) εντός και εκτός καταστημάτων.
  3. 4 άτομα έως 100 τ.μ. και 1 άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον (εκτός των εργαζομένων στην επιχείρηση).
  4. Απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων και διασφάλιση μη σχηματισμού ουράς άνω των 5 ατόμων.

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση των μέτρων γιατί τα διοικητικά πρόστιμα είναι μεγάλα (2.000 € – 30.000 € για τις αποστάσεις, σημείο 9 άρθρου 4 ΥΑ) και 5.000 € για το ωράριο (σημείο 10, άρθρου 4 ΥΑ αναλογικά εφαρμοζόμενο) σε συνδυασμό με υποχρεωτικό κλείσιμο 15 ημερών.  Δεν επιτρέπεται λόγω λαθών και αβλεψιών να επιβάλλονται τέτοια πρόστιμα και ποινές στις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα σε αυτήν την δύσκολη εποχή.

Για κάθε αλλαγή θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

11 σχόλια

    • Είναι ένα μέτρο για τις αστικές συγκοινωνίες. Πράγματι για την επαρχία δεν έχει κάποιο αντίκρισμα. Αλλά για τις μεγάλες πόλεις μπορεί να έχει κάποια αξία. Καλό βράδυ σε όλους.

  • Και ο χαρδαλιας ειπαι για το take away στην θεσσαλονικη αλλα ο περιφεριαρχης το πηρε πισω δεν μπορω να καταλαβω ποιος ο λογος σ εμας να ανοιγουμε 10 ελεος ποια

    • Τι θα προσφέρει το άνοιγμα των καταστημάτων αργότερα όταν πολλοί φοράνε μια μάσκα χωρίς να την πλένουν η τη μάσκα μιας χρήσης τη χρησιμοποιούν την ίδια πολλές φορές.

        • Το εντελώς αντίθετο κατάλαβες. Τι προσφέρει το άνοιγμα αργότερο όταν υπάρχει λανθασμένη νοοτροπία αυτό εννοώ τι δεν καταλαβαίνεις.

    • εγω που δουλευω στη νεαπολη κ ερχοντε στις 11 τρεις τσαμπουκαλεμενοι χωρις καθολου μασκα θα βγω να κανω τον αστυνομικο?? εννοω δε φτανει που δουλευουμε σαν τα ζωα πισω απτους φουρνους με τις μασκες πρεπει να μαλωνουμε κ με τον κοσμο?? κ γιατι να το κανω και αυτο εγω?? κ αν το κανω..τι αλλο θα μου ζητηθει αυριο??

  • Και το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται….
    Εντάξει εσείς της κυβέρνησης μας πείσατε…μη προσπαθείτε άλλο.

  • Όταν βλέπουμε ποιά είναι η κατάσταση με τα κρούσματα περιμένουμε τους άλλους να μας προφυλάξουν εμείς θα προφυλάξουμε τον εαυτό μας.

  • Τα μαγαζιά κλειστά δεν θα είναι από μεθαύριο ρε παιδιά;τι νόημα έχει η ανακοίνωση; εκτός αν κάτι δεν κατάλαβα καλά.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.