M. Παπαδόπουλος: Eρώτηση, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από τον Μ. Κεφαλογιάννη με θέμα: «Αποζημιώσεις για τους εκτροφείς γουνοφόρων ζώων που πλήττονται λόγω της πανδημίας»

17 Νοεμβρίου 2020
15:28

 

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, επιδεικνύοντας γρήγορα αντανακλαστικά με αφορμή την εμφάνιση του ιού COVID-19 σε εκτροφεία γουνοφόρων ζώων και τη θανάτωση αυτών σε μολυσμένες εγκαταστάσεις, κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας την αποζημίωση των εκτροφέων για ανασύσταση του ζωικού τους κεφαλαίου.

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι η γουνοποιία αποτελεί μία σημαντική οικονομική δραστηριότητα για τους κατοίκους του νομού μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας και η τόσο άμεση ανταπόκρισή του μας γεμίζει αισιοδοξία για την συνέχιση και άνθηση του τόσο σημαντικού παράγοντα ανάπτυξης της περιοχής μας.

Αναλυτικά η ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη με θέμα: «Αποζημιώσεις για τους εκτροφείς γουνοφόρων ζώων που πλήττονται λόγω της πανδημίας» έχει ως εξής:

«Στην Ελλάδα, στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς, διαπιστώθηκε πρόσφατα ότι γουνοφόρα ζώα σε εκμεταλλεύσεις εκτροφής, έχουν μολυνθεί με τον ιό COVID-19.

Οι Ελληνικές Αρχές, προχώρησαν άμεσα στη λήψη των προβλεπόμενων μέτρων μετά από τις σχετικές εκτιμήσεις κινδύνου, όπως περιορισμένες ζώνες πρόσβασης, υποχρεωτικούς ελέγχους στα εκτροφεία, απαγόρευση μετακίνησης των ζώων, προστασία των εργαζομένων και θανατώσεις ζώων στις μολυσμένες εγκαταστάσεις, Δεδομένου ότι: η γουνοποιία είναι η σημαντικότερη οικονομική δραστηριότητα για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, αποτελεί κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος του εμπορίου γούνας, ενώ είναι το μοναδικό κέντρο επεξεργασίας της στην Ευρώπη.-Το άρθρο 61 της νομοθεσίας για την υγεία των ζώων ορίζει ότι οι εκμεταλλεύσεις που πλήττονται θα λάβουν άδεια για ανασύσταση ζωικού κεφαλαίου, μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα,

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

1. Ποιές οι δυνατότητες αποζημίωσης των πληγέντων εκμεταλλεύσεων από ευρωπαϊκά κονδύλια;

2. Υπάρχει δυνατότητα αποζημίωσης των πληγέντων εκτροφών με αξιοποίηση της ευελιξίας που παρέχεται σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων.

3. Υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να αποδεικνύουν ότι οι εκτροφές γουνοφόρων,

διαδραματίζουν πράγματι ρόλο στην επιδημιολογία της πανδημίας COVID-19, ή η μετάδοση της ασθένειας προέρχεται αποκλειστικά από τον άνθρωπο;»

ΜΙΧΑΛΗΣ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

4 σχόλια

  • Μιχάλης Παπαδόπουλος, ένας βουλευτής που ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής και όχι με δελτία τύπου για προβολή και μόνο .

  • Μετά τον Αμανατίδη που δημοσίευσε μία ομιλία που δεν έκανε, έρχεται ο Παπαδόπουλος και δημοσιεύει την ερώτηση ενός φίλου του! Δε μπορεί μας τρολάρουν!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.