Επαφές του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, πολιτισμού, Τουρισμού, Θεοφύλακτου Ζυμπίδη για την πολιτισμική-τουριστική Εγνατία (Φωτογραφία)

10 Απριλίου 2017
13:06

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, εκπροσωπούμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, πολιτισμού, Τουρισμού, κ. Θεοφύλακτο Ζυμπίδη, συμμετείχε στη συνάντηση για την υλοποίηση του ενιαίου πληροφοριακού συστήματος “Γεωπύλη Πολιτισμικής Εγνατίας” στα κεντρικά γραφεία της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, και παραβρέθηκαν η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΟΑΕ, κ. Καλφακάκου με την Αντιπρόεδρο Δ.Σ., κ. Παυλούδη, με προσκεκλημένους από την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κωνσταντίνο Αντωνιάδη, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τον κ. Θάνο Αλέξανδρο, Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού & Πολιτισμού, από την Περιφέρεια Ηπείρου τον κ. Δημάκο Δημήτριο, Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Πολιτισμού και τον κ. Χαράλαμπο Καραταγλίδη, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καστοριάς.

Την ΕΟΑΕ εκπροσώπησαν η κ. Ρία Καλφακάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, η κ. Μερσίνα Παυλούδη, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., ο κ. Ιωάννης Ιωακειμίδης, Μέλος Δ.Σ., η κ. Όλγα Μαυρίδου Προϊσταμένη Γεωπύλης / GIS, η κ. Νίκη Βουμβουλάκη, Προϊσταμένη Περιβαλλοντικής Πολιτικής, η κ. Ευθαλία Βαλκούμα, Υποδ/ντρια Υποστήριξης και Στρατηγικού Σχεδιασμού και ο κ. Αθανάσιος Ιατρόπουλος Δ/ντης Ανάπτυξης Συστημάτων.

Η συνάντηση οργανώθηκε από την υπεύθυνη της ενιαίας πληροφοριακής πλατφόρμας «Γεωπύλη-Εγνατία Οδός ΑΕ» κ. Όλγα Μαυρίδου, Αγρονόμο Τοπογράφο Μηχανικό της Εταιρίας που παρουσίασε τις δυνατότητες και προοπτικές εξέλιξης της πλατφόρμας της Γεωπύλης, η οποία λειτουργεί και δίνει στην Εγνατία Οδό τεχνολογικό προβάδισμα, θέτοντάς την πρωτοπόρο σε εθνικό επίπεδο. Για τη συγκεκριμένη τεχνολογία η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» έχει βραβευθεί από την κατασκευάστρια εταιρία του λογισμικού ESRI με το Special Achievement in GIS.

Στην εναρκτήρια συνάντηση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων οι δυνατότητες επέκτασης της Γεωπύλης με εφαρμογές για κινητές συσκευές, ώστε να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο προβολής του πολιτισμού.

Η ανταπόκριση για την υλοποίηση της Γεωπύλης της Πολιτισμικής Εγνατίας ήταν θετική από όλους τους Αντιπεριφερειάρχες για την ανάδειξη με ενιαίο τρόπο των πολιτισμικών πληροφοριών με σκοπό την προώθηση του τουρισμού, μέσω της συνεργασίας των Περιφερειών.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.