Συνδικάτο Οικοδόμων: Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης δεν πέρασε. Με όλα τα μέτρα προστασίας τιμήθηκε η σημερινή ημέρα

17 Νοεμβρίου 2020
21:24


Το Συνδικάτο Οικοδόμων με την σημερινή του παρουσία στην πλατεία συντάγματος στην Κοζάνη τίμησε την ιστορική ημέρα της εξέγερσης του πολυτεχνείου. Με όλα τα μέτρα προστασίας μαζί με άλλους εργαζόμενους και συνδικαλιστές, τιμήσαμε τους αγωνιστές του πολυτεχνείου, τους αγωνιστές που τα χρόνια της μαύρης δικτατορίας βασανίστηκαν στα κρατητήρια της ασφάλειας στην Κοζάνη. Τα μηνύματα του πολυτεχνείου ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΞΩ οι ΗΠΑ – ΕΞΩ το ΝΑΤΟ παραμένουν επίκαιρα σήμερα, ζωντανά και με τις σημερινές πολύμορφες κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα των σωματείων και των εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ για την αστυνομοκρατία από τις πρώτες πρωινές ώρες στην πλατεία της πόλης της Κοζάνης, για τους παλιούς θύμισε άλλες σκοτεινές εποχές! Τους δηλώνουμε πως δεν μας τρομοκρατούν.

Συνάδελφοι

Καμία απειλή για την υγεία του λαού μας δεν υπάρχει στις οργανωμένες, πειθαρχημένες και περιφρουρημένες με όλα τα μέσα προστασίας κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αντίθετα η πολιτική της κυβέρνησης είναι κίνδυνος για την δημόσια υγεία, τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και αυτό γιατί:

Εν μέσω πανδημίας ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο για τη χειροτέρευση ακόμη περισσότερο των εργατικών καταχτήσεων και δικαιωμάτων, δωρίζοντας στη μεγαλοεργοδοσία τη νομιμοποίηση των απλήρωτων υπερωριών, την κατάργηση του 8ωρου. Σχεδιάζει το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, της απαγόρευσης αγώνων και απεργιών με μπαμπούλα πρόστιμα, δικαστήρια και καταδίκες συνδικάτων, συνδικαλιστών και εργαζομένων.

Από την αρχή της πανδημίας δεν έκανε τίποτα για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, έκανε όμως τα πάντα για τα χατίρια των μεγαλοεπιχειρηματιών της ιδιωτικής υγείας και του κεφαλαίου συνολικά.

Εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση ψήφισε τον Πτωχευτικό κώδικα για να αρπάζουν ευκολότερα οι Τραπεζίτες τα σπίτια των εργαζομένων.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ στοχοποιεί τους αγώνες των εργαζομένων γιατί «έτσι την βολεύει». Για να μεταθέσει τη δική της ευθύνη στις πλάτες των εργαζομένων. Για να εκπληρώσει τις διαχρονικές απαιτήσεις του κεφαλαίου, ώστε με «σιγή νεκροταφείου», ανεμπόδιστα, να δυναμώνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων για να αυξάνουν τα κέρδη του.

Απέναντι σ’ όλα αυτά δυναμώνουμε τους αγώνες μας, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας στις 26 Νοέμβρη, για την προστασία της υγείας μας και των δικαιωμάτων μας.

Το Συνδικάτο οικοδόμων Κοζάνης χαιρετίζει ιδιαίτερα τη συμμετοχή συνδικάτων και συνδικαλιστών στους εορτασμούς του Πολυτεχνείου, ιδιαίτερα το πρωί στη συμβολική κινητοποίηση έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ και το μεσημέρι στα Προπύλαια στην Αθήνα. Ήταν υποδειγματικές συγκεντρώσεις με βάση τις υποδείξεις των υγειονομικών, μαχητικές, αγωνιστικές που φώναξαν τα διαχρονικά και επίκαιρα συνθήματα του Πολυτεχνείου αλλά και τα αιτήματα που είναι άμεση ανάγκη να υλοποιηθούν για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στα συνδικάτα και στους διαδηλωτές. Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες, αφού αποδείχτηκε ούτε η προστασία της δημόσιας υγείας ήταν πρόσχημα για το χτύπημα των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Στόχος ήταν ο εορτασμός του Πολυτεχνείου και το μήνυμά του.

Ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης απέτυχαν. Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι όσοι έχουν προσαχθεί.

Συνεχίζουμε στο δρόμο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, των αγωνιστών της εργατικής τάξης.

Κοζάνη17.11.2020

8 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.