Σύλλογος εργαζομένων «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης και Κέντρων Υγείας: “Η διοίκηση του υπουργείου προέκρινε να μετατραπεί η ψυχιατρική κλινική του “Μαμάτσειου” Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης σε κλινική Covid-19 – Στην Κοζάνη υπάρχουν διαθέσιμες ιδιωτικές μονάδες υγείας που μπορούν να επιταχθούν για να επιτελέσουν αυτόν το ρόλο διασφαλίζοντας παράλληλα τη λειτουργία της ψυχιατρικής κλινικής”

18 Νοεμβρίου 2020
13:05

 

Τη στιγμή που όλη η Ελλάδα στενάζει πάνω από ένα κρεβάτι εντατικής, οι εγκέφαλοι του υπουργείου υγείας αδυνατούν να αντιληφθούν πώς πρέπει να οργανώσουν τη μάχη απέναντι στον Covid-19.

Κατά τον σχεδιασμό της τρίτης φάσης αντιμετώπισης της πανδημίας (PlanC), η διοίκηση του υπουργείου προέκρινε να μετατραπεί η ψυχιατρική κλινική του “Μαμάτσειου” Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης σε κλινική Covid-19, με τη μεταφορά των βαρέων περιστατικών της στη Θεσσαλονίκη και την έκδοση εξιτηρίων για τις ελαφρύτερες περιπτώσεις. Δεδομένων των ειδικών συνθηκών που απαιτούνται για μια ψυχιατρική κλινική, αυτό το λιγότερο φαντάζει παράλογο.

Στην Κοζάνη υπάρχουν διαθέσιμες ιδιωτικές μονάδες υγείας που μπορούν να επιταχθούν για να επιτελέσουν αυτόν τον ρόλο διασφαλίζοντας παράλληλα τη λειτουργία της ψυχιατρικής κλινικής, ενώ τον ίδιο ρόλο θα μπορούσε να παίξει και το παλαιό νοσοκομείο 403 του π. Α’.Σ.Σ.. Η κυβέρνηση παρότι είχε στη διάθεσή της 8 μήνες ώστε να προετοιμάσει τις απαιτούμενες υποδομές, δεν έκανε τίποτα τρέχοντας τώρα πίσω από τις εξελίξεις.

Είναι πολύ σημαντικό σε αυτή τη μάχη απέναντι στην πανδημία να κινητοποιηθούν όλες οι δυνάμεις, με όλα τα διαθέσιμα μέσα, ώστε να βγούμε όλοι μας νικητές και με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Το ΔΣ του συλλόγου

8 σχόλια

  • Νομίζω ότι είναι σωστή κίνηση, είναι μέσα στο νοσοκομείο , άρα η μετακίνηση των γιατρών και νοσηλευτών… εύκολη. Ωραία ιδέα η αξιοποίηση του στρατιωτικού, αλλά με το λεφτά βρε παιδιά…στην Ελλάδα είμαστε, ας είμαστε ρεαλιστές, παλεύουμε με ότι έχουμε…Αν είχαμε λεφτά και αν ήμασταν προφήτες. Πριν δύο εβδομάδες φωνάζαμε για την εστίαση και τα μαγαζιά… τώρα τους κατηγορουμε γιατί δεν κλείσαμε νωρίτερα και γιατί δεν επέβαλαν την μάσκα. Μα και τώρα που επιβλήθηκε όλοι μες στις δουλειές τους νιώθουν #μοναδικοι# , στους δρόμους # αθλητές#. Και όλοι γνώστες όλων.

  • Καλά μην αγχώνεστε τόσο κύριε Ντεντη. Μην ανησυχείτε εσάς σας προστατεύει εδώ και χρόνια ο συνδικαλισμό. Αλλοι συνάδελφοι σας θα βγάλουν τα κάστανα από την φωτια.

    • Ο κ.Ντέντης να δείξει το καλό παράδειγμα και όπως θέλουμε εθελοντές γιατρούς, όπως έχουμε εθελόντριες νοσηλεύτριες έτσι και αυτός ας αφήσει τα συνδικαλιστικά και ας έρθει στο νοσοκομείο να κάνει καμία βάρδια στην παθολογική. απο λόγια έχει χορτάσει όλος ο κοσμος και στην παρούσα και οι υγειονομικοί

  • Εν τέλει, όταν ο διοικητής ζήτησε να ενημερωθεί πότε έγινε σύγκληση του ΔΣ και πότε αποφασίσθηκαν τα παραπάνω ,έγινε χαμός και αποδείχθηκε ότι δεν συγκλήθηκε ποτέ το ΔΣ των εργαζομένων και επομένως ουδέποτε πάρθηκε παρόμοια απόφαση. Αποτελεί δε μονομερή ενέργεια του κ. Ντέντη

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.