kozan.gr: Μετά το Ν. Λυσσαρίδη, εξώδικο, προς τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Κοζάνης Ν. Σαρρή, έστειλαν και 6 μέλη του Δ.Σ. του ΕΒΕ Κοζάνης, που ζητούν, μεταξύ άλλων, την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου – Αιτία αντιπαράθεσης, όπως και στην περίπτωση Λυσσαρίδη, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία “Εκθεσιακό Κέντρο Δ. Μακεδονίας”

27 Νοεμβρίου 2020
22:35

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, που αποκαλύπτει το θέμα, μετά το Ν. Λυσσαρίδη (δείτε εδώ), εξώδικο, προς τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Κοζάνης Ν. Σαρρή, με ημερομηνία 24/11, απέστειλαν 6 μέλη του Δ.Σ. του ΕΒΕ Κοζάνης που ζητούν, μεταξύ άλλων, την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου στο ΕΒΕ Κοζάνης. Πρόκειται για τους Μιχάλη Χλιάπα, Κοσμά Καλεντεριάδη, Παναγιώτη Μαλούτα, Φώτη Tσαμπούρη,  Ιωάννη Γρηγοριάδη, και Βασίλη Μόσχου.

Οι  προαναφερόμενοι έγιναν αποδέκτες επιστολής, από τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ν. Σαρρή, που είχε θέμα «Αίτημα για αποστολή Οικονομικών καταστάσεων» και με την οποία τους ζητούσε, ως μέλη του πρώην Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΜΚΕ με την επωνυμία «Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης» να του αποστείλουν άμεσα τις οικονομικές καταστάσεις (ισολογισμό χρήσης, καταστάσεις αποτελεσμάτων χρήσης και λογαριασμό γενικής εκμετάλλευσης) μαζί με την έκθεση του Ορκωτού λογιστή του έτους 2018 και 2019, καθώς και αυτές της έναρξης εκκαθάρισης του υπό εκκαθάριση εν λόγω νομικού προσώπου «προκειμένου κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρον 77 Ν.4497/2017, όπως αυτές τροποποιήθηκαν και ισχύουν να υποβληθούν για έλεγχο και έγκριση στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις του Επιμελητηρίου. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη επιστολή, σημειώνεται  πως σε «περίπτωση μη συμμόρφωσής σας, σας ενημερώνουμε ότι θα επιδιώξουμε τον καταλογισμό ευθυνών (αστικών, διοικητικών και ποινικών) κατά παντός υπευθύνου καθώς και σε αποκατάσταση κάθε ζημίας του Επιμελητηρίου”.

Όπως και στην περίπτωση Λυσσαρίδη έτσι κι εδώ, οι προειδοποιήσεις για την περίπτωση της μη συμμόρφωσης ενόχλησαν, εντόνως τους “έξι”, οι οποίοι, αφού αναπτύσσουν στο εξώδικό τους, μια σειρά από γεγονότα κι απόψεις, καταλήγουν στο ακόλουθο συμπέρασμα: “Εσείς, σε κάθε περίπτωση, είστε ο μοναδικός νόμιμος εκπρόσωπος τόσο της ΑΕΠΕΚ όσο και του Επιμελητηρίου Κοζάνης και φέρετε σύμφωνα και με τα ως άνω ιστορούμενα απόλυτη και προσωπική ευθύνη, καθώς από λόγους, που δε μπορούν να εξηγηθούν με την κοινή λογική, επιλέξατε να θέσετε με Θετικές ενέργειες και παραλείψεις σας εμπόδια σε κάθε ενέργεια και διαδικασία, που Θα είχε ως συνέπεια την αποτύπωση της πραγματικής οικονομικής κατάστασης του Εκθεσιακού Κέντρου, την τακτοποίηση των φορολογικών και λογιστικών εκκρεμοτήτων αυτού και εν τέλει την αποφυγή διακινδύνευσης των νομίμων συμφερόντων του Επιμελητηρίου και των μελών αυτού”.

Το περιεχόμενο του εξωδίκου ολοκληρώνεται με τα παρακάτω:

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ έντονα για την παράνομη και προσβλητική συμπεριφορά σας.

Σας ΚΑΛΟΥΜΕ να προβείτε άμεσα σε έκθεση πεπραγμένων τόσο προς το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κοζάνης όσο και προς το Δ.Σ. της ΑΕΠΕΚ για τα αναφερόμενα στο ιστορικό της παρούσας εξώδικης δήλωσής μας πραγματικά περιστατικά και για τους λόγους, που έχετε εμποδίσει κάθε διαδικασία ελέγχου.

Σας ΚΑΛΟΥΜΕ ως ένδειξη ευθιξίας να προβείτε στην άμεση παραίτησή σας από την θέση του Προέδρου και μέλους τόσα από το Δ.Ε. του Επιμελητηρίου Κοζάνης όσο και από το Δ.Σ. της ΑΕΠΕΚ

Σας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ, ότι σε περίπτωση μη παραίτησής σας θα εκκινήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την αντικατάστασή σας από την Θέση του Πρόεδρου των Δ.Σ. τόσο του Επιμελητηρίου Κοζάνης όσο και της ΑΕΠΕΚ και έως αυτήν σε κάθε συνεδρίαση κάθε οργάνου θα ζητούμε την εξαίρεσή σας.

Τέλος, ΖΗΤΟΥΜΕ τον κατ’ άρθρα 90 επ. του ν. 4497/2017 πειθαρχικό σας έλεγχο για σοβαρή παράβαση των καθηκόντων σας.

kozan.gr

8 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.