Συνδυασμός “Ανατροπή – Δημιουργία”: “Διαπιστώνεται σοβαρότατο έλλειμμα ηγεσίας στην Περιφέρειά μας – Αντί ο κύριος Κασαπίδης να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής προσπαθεί́ να μας πείσει ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας άρχισε επί των ημερών του – Αλήθεια, ο κύριος Κασαπίδης δέκα πέντε χρόνια δεν ήταν Βουλευτής της Δυτικής Μακεδονίας;”

28 Νοεμβρίου 2020
23:36

Με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση (με τηλεδιάσκεψη) του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας με δύο θέματα:

1. Συζήτηση για στήριξη του κλάδου εστίασης και διασκέδασης

2. Ενημέρωση – Συζήτηση επί του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

θέλουμε να επισημάνουμε και να στηλιτεύσουμε τα παρακάτω:

Την ώρα που η Δυτική́ Μακεδονία βιώνει τη βίαιη και άδικη απολιγντιτοποίηση διαπιστώνεται σοβαρότατο έλλειμμα ηγεσίας στην Περιφέρειά μας.

Ο κύριος Περιφερειάρχης στη συζήτηση του πρώτου θέματος και μπροστά́ στο αδιέξοδο του και την αδυναμία του να απαντήσει για τις ελλείψεις και την ανεπάρκεια του προγράμματος στήριξης, όπως αναδείχτηκαν μέσα από́ τις προτάσεις που κατέθεσε ο συνδυασμός μας διά του περιφερειακού́ συμβούλου Ηλία Κάτανα, εξαπέλυσε σφοδρότατη και αναίτια επίθεση για τα πεπραγμένα της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής, στοχοποιώντας αδίκως τον συγκεκριμένο περιφερειακό́ σύμβουλο.

Ανυπόστατες και έωλες κατηγορίες, χωρίς καμία τεκμηρίωση και μάλιστα συγχέοντας δομές και διοικήσεις αποδεικνύοντας άγνοια!

Αντί ο κύριος Κασαπίδης να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής προσπαθεί́ να μας πείσει ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας άρχισε επί των ημερών του και όλες οι προηγούμενες, Περιφερειακές Αρχές, Δημοτικές Αρχές, Βουλευτικές Αρχές, ήταν ανύπαρκτες και «άφησαν ερείπια»!

Αλήθεια, ο κύριος Κασαπίδης δέκα πέντε χρόνια δεν ήταν Βουλευτής της Δυτικής Μακεδονίας; Ποια η προσφορά́ του και οι προτάσεις του;

Τελικά́ αποδεικνύεται ότι ο σοβαρός και τεκμηριωμένος αντιπολιτευτικός λόγος προκαλεί́ σύγχυση στον κύριο Κασαπίδη εκθέτοντας τον με τα παραληρήματα του.

Εμείς αυτό κάνουμε από την πρώτη στιγμή και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί πάνω από όλα είναι ο Τόπος μας και οι Άνθρωποι του.

Όσον αφορά το δεύτερο θέμα για τη βίαιη και άδικη απολιγντιτοποίηση, ο κύριος Περιφερειάρχης μας ενημέρωσε στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, ότι κατόρθωσε να πάρει παράταση για τη διαβούλευση του σχεδίου, μέχρι της 30 Νοεμβρίου. Ενώ εξελισσόταν η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 26/11/2020, με όλους τους φορείς και τους Βουλευτές, παρουσία του κυρίου Μουσουρούλη, το Υπουργείο Ενέργειας του κυρίου Χατζηδάκη, εξέδωσε δελτίο τύπου, στο οποίο ρητώς αναφέρεται: «Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η Κυβερνητική Επιτροπή ενέκρινε επίσης την τελική εκδοχή του master plan για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση, το οποίο θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα».

Πρόκειται για ένα θέατρο του παραλόγου, για το οποίο την κύρια, αν όχι αποκλειστική, ευθύνη έχει ο Περιφερειάρχης κύριος Κασαπίδης, καθώς συζητούσαμε για ένα σχέδιο το οποίο ήδη είχε οριστικοποιηθεί!

Η κυβέρνηση δείχνει ότι «αγνοεί» επιδεικτικά τον κύριο Περιφερειάρχη, προσβάλλοντας τον ίδιο αλλά και το Περιφερειακό Συμβούλιο, περιφρονώντας τους θεσμούς και τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας.

Καλούμε τον κύριο Περιφερειάρχη έστω και την ύστατη ώρα, να αναλάβει τις ευθύνες του, επιδεικνύοντας θεσμική σοβαρότητα, απαιτώντας οι απόφασεις και οι προτάσεις της συνεδρίασης του επόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου να ενσωματωθούν στο κυρίως κείμενο του Master plan από την Κυβερνητική Επιτροπή, και όχι ως συμπλήρωμα!

Είμαστε το ανώτερο όργανο Δημοκρατικού Προγραμματισμού της Δυτικής Μακεδονίας και δεν μπορεί η (Δίκαιη Μετάβαση) να αποφασίζεται ερήμην της τοπικής αυτοδιοίκησης και των πολιτών της.

Δε θα αποφασίσουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς πίσω από κλειστές πόρτες.

Κλείνοντας καλούμε τον κύριο Περιφερειάρχη σε επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο να φέρει προς συζήτηση όποιο θέμα θέλει και να το συζητήσουμε με σοβαρότητα, δημοκρατικά και κυρίως με στοιχεία και όχι να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα.

Γραφείου Τύπου

Ανατροπή – Δημιουργία’

26 σχόλια

  • Ο λαός δεν σας ψήφισε !
    αφήστε λοιπόν τους ανθρώπους και τον Κασαπίδη να κάνουν τη δουλειά τους !
    είναι έντιμοι , ηθικοί και εργατικοί
    Ντιοντιο τι έγινε ; αποφάσισες να ασχοληθείς με τη περιφέρεια ;;;

  • Όταν ήσουν περιφερειάρχης δεν το είχες ασχολειοσουν με άλλα.
    Ό λαός δεν σε θέλει άλλο ούτε εσένα ούτε τήν παρέα σου αφήστε τουλάχιστον αυτήν την περιφερειακή αρχή να λειτουργήσει. Ο λαός κ καριπιδη δεν κοιμάται καί ακούει καί βλέπει επιτέλους

    • ” αφήστε τουλάχιστον αυτήν την περιφερειακή αρχή να λειτουργήσει”.
      ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΜΗΧΑΝΗ.

  • Έλλειμα ηγεσίας;;ποιος μιλάει ;;;
    Καρυπίδη δεν σε ψήφισε ο κόσμος!!Δεν αναρωτήθηκες άραγε ποτέ γιατί ;; Και τώρα λες για Κασαπίδη έλλειμα ηγεσίας….
    Άι καλά..

  • Διώξαμε το λύκο και φέραμε την αρκούδα. Το δεν καταλαβαίνετε ; Έναν έλληνα δυτικομακεδονα θέλουνε επιτέλους χωρίς κομματικές δευσμεσεις . Αλίμονο στα παιδιά μας……….

  • ΗΤΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΔΕΚΑΧΙΛΙΑΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΚΗΠΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ.ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΗΤΑΝ ΑΦΑΝΤΟΣ.

    • Εφόσον για όλα τα δεινά της περιφέρειας φταιει ο ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ που ήταν βουλευτής και οχι ο Καρυπιδης που ήταν ο περιφεριαρχης, τότε για πιο λόγο είχαμε και πληρώναμε 5 χρόνια τον καρυπιδη και την παρέα του; Ξέχασε ο καρυπιδης ότι κυβέρνηση επί των ημερών του ήταν ο κολλητός του ο Τσιπρας και 4 βουλευτές από τους 5 ήταν δικοί του; τι κατάφερε να κάνει από έργα επί σύριζα; Τ Ι Π Ο Τ Α!!!

  • Να παραιτηθει ο κ. Κασαπιδης το γρηγοροτερο δυνατον. Δεν μπορουσε, δεν μπορει και δεν θα μπορεσει. Θα περναει ο καιρος θα μεγαλωνουν τα προβληματα και αυτος θα κανει “δεξια” κριτικη. Το καλο παιδι ειναι σε τελμα.

  • Αφου τα παει τοσο χαλια ο κασαπιδης,ας ξαναβαλει υποψηφιοτητα ο καρυπιδης!!!!! Για να ξαναχασει απο τον πρωτο γυρο!!!!

  • Κοίτα ποιος μιλάει ,ο ανύπαρκτος ο μεγαλόστομος ,ο λαϊκιστής.Και τώρα τί έχουμε ? Κάποιον που πετάει εκατομμύρια για να κάνει μια τρύπα στο βουνό για να ικανοποιήσει τους μεγαλοιδεατισμούς κάποιων σε ένα έργο αμφιβόλου χρησιμότητας.

  • 11=41 μας ζαλισες με τις βλακειες σου,δεν ειναι ρε μια τρυπα στο βουνο,ειναι μεγαλο εργο που το θελανε 40 χρονια οι καστοριανοι και οι πτολεμαιδιωτες,δεν εισαι μονο εσυ περιφερεια ειναι και αλλοι,αντε γιατι μας κουρασες.ΜΠΡΑΒΟ στην περιφερειακη αρχη κασαπιδη γιατι τρεχει για τον τοπο μας.Οσο για κατι σαν εσενα ΞΥΔΙ.Κασαπιδη ασε τους γραφικους να γραφουν και προχωρα ετσι δυνατα.

    • Θα μείνει στην ιστορία … αντί για μια τρύπα στο νερό θα λένε μια τρύπα στο βουνό! Αιντε να δούμε τι δουλειές θα μας φέρει η τρύπα…. ανεγκέφαλοι ; Ανίκανοι; Συμφέροντα;

    • Ότι πεις πανμέγιστε συγκοινωνιολόγε… μεγάλο έργο χαχα!Θα έχει και διόδια ή μετά θα πηγαινεις από Νταούλι?

  • Ο 4 χρόνια άφαντος Περιφερειάρχης είπε άφαντο τον τόσα χρόνια άφαντο βο(υ)λευτή και 1,5 χρόνο άφαντο Περιφερειάρχη. Άμοιρη Δυτική Μακεδονία, ποιοι σου ‘λαχαν, έτσι όπως τα ‘καναν τα κόμματα …

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.