Αναφορά συμπολίτη μας σε σχέση με καταγγελία στην Πολεοδομία Κοζάνης

30 Νοεμβρίου 2020
08:53

 

Καλημέρα σας, θα θελα να κάνω τα παράπονά μου και να τα δημοσιεύσετε.

Την Παρασκευή 27/11/2020 διαπίστωσα μια μεγάλη πολεοδομική παρανομία σε κάποιο σπίτι, έκανα το αυτονόητο να πάρω την πολεοδομία της Κοζάνης και συγκεκριμένα την κ. Παφύλη προϊσταμένη της πολεοδομίας και να αναφέρω την παρανομία που αντιλήφθηκα. Ξέρετε ποια ήταν η απάντηση ότι δεν μπορώ να κάνω ελέγχους γιατί δεν έχω υπαλλήλους. Μου ανέφερε πως πρέπει να καλέσω την αστυνομία γιατί σαν πολεοδομία δεν μπορεί να κάνει τίποτα και την είπα όνομα και διεύθυνση και μου απάντησε ούτε του χρόνου δεν θα μπορούσε να στείλει κάποιον.

Άρα συμπέρανα ότι όλοι μπορούμε να κάνουμε ότι αυθαιρεσία θέλουμε χωρίς να μπορεί να μας σταματήσει κανείς.

=========================

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του kozan.gr με την Προϊστάμενη  της Διεύθυνσης Ελένης Παφύλη, μας επιβεβαίωσε ότι έτσι έγιναν τα πράγματα, διευκρινίζοντας όμως τα ακόλουθα.Πράγματι. Έχουμε μόνο μια υπάλληλο που ασχολείται με τα αυθαίρετα κι εκτός από το Δήμο Κοζάνης, καλύπτει επίσης και τους Δήμους Σερβίων & Βελβεντού. Επίσης τo συμπέρασμα του πολίτη ότι, λόγω αυτής της κατάστασης, οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει μια αυθαιρεσία και κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει, είναι λάθος. Κανένας δε μπορεί να εκτελέσει αυθαίρετες εργασίες. Μπορεί να καθυστερήσει ο έλεγχος, όμως όταν γίνει τότε ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες κι επιβάλλονται οι ανάλογες κυρώσεις”.

22 σχόλια

    • Θα σου απαντήσει το πρόγραμμα εξοικονομώ γιατί ο ίδιος έχει μπει και εσύ που είσαι εντάξει δεν θα φτάσουν τα λεφτά ξύπνιέ.

  • Όντως οφείλει να καλέσει αστυνομία και να κάνει καταγγελία επώνυμη στην αστυνομία η οποία τη διαβιβάζει στην πολεοδομία κ η οποία θα επιληφθεί εν ευθετω χρόνω γιατί υποχρεούται λόγω εγγράφου καταγγελίας υπηρεσιακα κ νόμιμα. Μόνο με τηλέφωνα δε γίνεται ως ανεπίσημη διαδικασία

  • ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΟΝΟΜΑ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ

  • Αν υπάρχει καλή διάθεση κι όχι εκδικητικότητα γιατί δεν κάνει τον κόπο ο γεμάτος υπερβάλλον ζήλο ενδιαφερόμενος να προτείνει στον παράνομο να μπει στη διαδικασία νομιμοποίησης του αυθαίρετου….έλεος βρε παιδιά είμαστε Έλληνες με φιλότιμο!!!

  • Μην κοροϊδεύετε και πολύ-πολύ οι αναγνώστες, γιατί όταν έρθει η σειρά και έρθει η πολεοδομία, τα πρόστιμα προκαλούν ιδιαίτερα δυσάρεστες εκπλήξεις.

    Και ακόμη πιο δυσάρεστες εκπλήξεις προκαλούνται όταν ο υπάλληλος της αυτοψίας (που κάνει απλά το καθήκον του και εφαρμόζει τους δεδομένους νόμους) επισημαίνει αυθαιρεσίες που όλοι έχουμε στα σπίτια μας και δεν μας περνάει καν από το μυαλό (π.χ. το παραθυράκι που άνοιξες κάποτε στην αποθήκη, το σπιτάκι του σκύλου, η ομπρέλα στην αυλή του εξοχικού που πάκτωσες με τσιμεντάκι, η περίφραξη από κοτετσόσυρμα στο χωράφι, η μικρή περίφραξη από κοτετσόσυρμα στο χωριό για να μην φεύγουν οι κότες γύρω από το κοτέτσι κλπ. κλπ.).

  • εσενα τι σε εκαιγε το αλλο σπιτι? εμπαινε το μπαλκονι του στην αυλη σου ? 100 χρονια μνημονιο ελληναραδες να ψωφισει η κατσικα του γειτονα!!

    • Ή θα είμαστε όλοι νόμιμοι ή ας καταργήσουμε τους νόμους και να κάνει ο καθένας ότι θέλει εις βάρος σου και εσύ σαν κορόϊδο θα πληρώνεις για άδειες στην πολεοδομία. Τι διαλέγεις;

      • εγω σαν κοροιδο πληρωνω και θα πληρωνω, εσυ τι εισαι και καρφωνεις? σε επιασε το αισθημα δικαιου? πανε να πιασεις κανενα εμπορο ναρκωτικων αφου το παιζεις αστυνομια απο το τηλ ..
        δεν με νοιαζει αν ο γείτονας εχει ολο το σπιτι παρανομο.. προβλημα του οχι δικο μου !! βγαζετε κομπλεξ σας πειραξε ο εγκλεισμός

        • Βαγγελάκη το έχεις τρικούβερτο αγόρι μου, γιατί όταν εγώ μπαζώσω το ρέμα για να επεκτείνω την ιδιοκτησία μου, δεν θα σε νοιάξει, όταν όμως από μια νεροποντή πλυμμηρήσει το σπιτάκι σου και καταστραφεί η περιουσία σου, τότε θα τσιρίζεις που είναι το κράτος. Με τέτοια μυαλά και τέτοια νοοτροπία φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Κατάλαβες Βάγγελάκη ή όχι. Σαίνι είσαι

    • Μερικοί κάνουν ότι θέλουν, κάποια στιγμή να μάθουν και τι θα πει νομοθεσία. Τι θα πει έμπαινε στο μπαλκόνι σου;κλείνουν βεράντες, ανοίγουν τρύπες σε κολώνες οικοδομής για να περάσουν δορυφορικά πιάτα, για να μην κάνω λόγο για την αυθαιρεσία που επικρατεί στις πυλωτες οι οποίες ενώ είναι κοινόχρηστοι χώροι μερικοί υποστηρίζουν ότι είναι ιδιόκτητοι η το άλλο, σε σπίτια που έχουν δύο τρία αυτοκίνητα τα χώνουν όλα κάτω στην πυλωτή κι ένας που έχει ένα αυτοκίνητο, και πληρώνει σωστά τα κοινόχρηστα του και είναι επίσης ιδιοκτήτης να ψάχνει που θα παρκάρει.

  • Η Ελλάδα είναι ένα “failed state”, όπου η έννοια του ελέγχου έχει πάει περίπατο. Το μόνο που έχει μείνει είναι οι έλεγχοι της Εφορίας, κι αυτό επειδή πλέον οι Εφορίες ελέγχονται απ’ τους δανειστές, όχι απ’ το Ελληνικό Δημόσιο.

  • Αυτός που έχει αυθαίρετα έτσι και αλλιώς θα τα βρει μπροστά του. Δεν μπορεί να μεταβιβάσει, να πουλήσει, να μπει στο εξοικονομω. Οπότε μην κάνεις τον δήθεν καλό πολίτη. Ξέρεις τι ανάγκες έχει ο καθένας;

  • Κάποτε όταν κάποιος έχτιζε κάτι, όλοι προσπαθούσαν να βοηθήσουν. Τωρα σπεύδουν να κάνουν το καρφί. Είναι ένα δείγμα του πόσο έχει αλλάξει η κοινωνία μας.

    • Χτίζαν ανεξέλεγκτα χωρίς άδειες πάνω σε μπαζωμένα ρέματα και μετά αναρωτιόμαστε που είναι το Κράτος να μας προστατεύσει από την πλημμύρα!

  • Ο συγκεκριμένος έχει μπει και στο εξοικονομώ και μόλις τέλειωσε τα έκανε αυτά έτσι για να μην ξεχνιόμαστε!!

  • Κ πως ξερει οτι η εργασια που εκτελείται στερείται άδειας απο μηχανικό??? Ελεος πια.. Ας ασχοληθεί πρωτιστως να λυσει τα θέματα του… Αν δεν εισαι νομιμος θα το βρεις μπροστά σου…

  • Από τα σχόλια συμπεραινω ότι άμα βγει η πολεοδομία παγανια, θα μπούμε όλοι φυλακή.
    Νόμιμοι μόνο όπου μας συμφέρει.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.