Εγκαίνια «ΗΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ – ΒΟΙΟΥ ΓΕΥΣΕΙΣ»: Ένα σημαντικό κεφάλαιο για την οικονομία της περιοχής Βοίου, ξεκίνησε την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου

17 Δεκεμβρίου 2016
12:09
Κανένα σχόλιο

Τα εγκαίνια του πρώτου γαστρονομικού φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 στις 5:30 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του «πολιτιστικού κέντρου Άρης & Λίλιαν Βουδούρη», τραβώντας τα βλέμματα ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας.
Η συντονίστρια της εκδήλωσης των εγκαινίων κ. Τάνια Ώττα, έδωσε το σήμα της έναρξης των εγκαινίων, αφού καλωσόρισε τους επίσημους προσκεκλημένους που κατέφθασαν από την περιοχή: ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κοζάνης Μίμης Δημητριάδης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ηλίας Κάτανας και Παύλος Τσότσος, ο Διοικητής του Α.Τ. Σιάτιστας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, καθώς και εκπροσώπους από τον τομέα του τουρισμού, σημαντικές παρουσίες του οικονομικού και πολιτικού τοπίου της περιοχής. Στη συνέχεια ο πατήρ Γρηγόριος τέλεσε τον καθιερωμένο αγιασμό.
Κομβική χαρακτήρισε την σημερινή μέρα για την περιοχή του Δήμου Βοίου ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Λαμπρόπουλος στη διάρκεια των χαιρετισμού του, «Εμπνευστήκαμε αυτό το φεστιβάλ για να προβάλλουμε τα μοναδικά προϊόντα του Βοΐου, τα οποία είναι ήδη γνωστά στο ευρύ κοινό, και παράλληλα να δώσουμε μία ευκαιρία σε επιχειρήσεις και παραγωγούς του τόπου μας να κάνουν ένα βήμα πιο μπροστά, να έρθουν σε επαφή με το κοινό, να αναπτύξουν συνεργασίες , με απώτερο σκοπό την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του Βοΐου.
Είμαστε βέβαιοι, ότι το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει όλους και θα μας δώσει το έναυσμα το φεστιβάλ αυτό να γίνει θεσμός για το Δήμο μας και να προσελκύει κάθε χρόνο επισκέπτες, επιχειρηματίες και παραγωγούς από όλη την Ελλάδα».
Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου της σιατιστινής κας Σουζάννα Παπαναούμ – Σιάπαντα με τίτλο «Παραδοσιακές συνταγές της Σιάτιστας» από την εκπαιδευτικό κα Περιστέρα Μάνιου.
Τη σκυτάλη πήραν στη συνέχεια ο σεφ Βησσαρίων Παρθένης, ο Γιώργος Δαμιανάκης και η Νανά Γκάμπουρα οι οποίοι μαγείρεψαν ένα πιάτο από προϊόντα του Βοίου και το προσφέραν στο κοινό.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι περιηγήθηκαν στους χώρους του πολιτιστικού κέντρου όπου παραγωγοί από το Βόιο έχουν εκθέσει τα προϊόντα τους. Η βραδιά έκλεισε με προσφορά κρασιού από τα οινοποιία και τους τοπικούς παραγωγούς και παραδοσιακών μεζέδων.
Σημειώνεται ότι το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Βοίου, χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης), τίθεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ έχει την υποστήριξη της Πανελλήνιας ένωσης Γ.Γ.Τ.Α. «Κλεισθένης».

www. dimosvoiou.gr // www.facebook.com/ Ημέρες Γαστρονομίας στο Βόϊο
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.