ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης: Το «Mezzo» συνεχίζεται με “Romeo + Ιουλιέτα”, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, στις 19:00 και για 24 ώρες

30 Νοεμβρίου 2020
21:22

Ο Πολιτισμός, το Θέατρο, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, έχει ρόλο και λόγο. Με περιορισμούς στην κυκλοφορία των ανθρώπων εν μέσω πανδημίας, με φυσική παρουσία ή μέσω διαδυκτίου, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης είναι παρόν.

Το «Mezzo» είναι πλέον γεγονός.

Η αρχή έγινε με τον «Κατάδικο», με την ανταπόκριση του κοινού να είναι μεγάλη. Η θέασή της ξεπέρασε τις προσδοκίες μας.

Το «Mezzo» συνεχίζεται με “Romeo + Ιουλιέτα”.

Στο κανάλι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης στο you tube

https://www.youtube.com/channel/UCrimZTl905V2M1VXonXBinw/featured

Romeo + Ιουλιέτα”

Ένα από τα κλασικότερα δράματα της παγκόσμιας δραματουργίας. Η πιο δυνατή ερωτική ιστορία που έχει ειπωθεί ποτέ, που εδώ και 420 χρόνια από τη συγγραφή της εξακολουθεί να εμπνέει και να συγκινεί.  
Στην παράστασή μας ο Κροάτης Romeo συναντά και ερωτεύεται την Ελληνίδα Ιουλιέτα. Ζουν σε μια πόλη κάπου στα Βαλκάνια, όπου υπάρχουν άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων, κουλτούρας και θρησκείας. Οι δυο οικογένειες, η μία ελληνική και η άλλη κροατική είναι αναγκασμένες να ζουν μαζί. Τους χωρίζουν πολλά. Η εγκληματικότητα βρίσκεται σε έξαρση. Ο ήχος των χάλκινων οργάνων αλλά και η θρησκεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής αυτών των ανθρώπων. Γλεντάνε άγρια, ζούνε άγρια. Η βία είναι μέσα στην καθημερινότητά τους. Οι ήρωες είναι όλοι στα όριά τους, βουτηγμένοι στην παρακμή τους. Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα του φόβου και της παρακμής γεννιέται ο έρωτας του Κροάτη Romeo με την Ελληνίδα Ιουλιέτα. Μια αλληλουχία αρνητικών συγκυριών θα φέρει την καταστροφή σαν η μοίρα να μας κλείνει για μια ακόμη φορά το μάτι.

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για παιδιά κάτω των 16 ετών.

Έχει προβλεφθεί η χρήση υπότιτλων.

Μετάφραση ελληνικά: Γιώργος Μπλάνας

Μετάφραση κροατικά: Nick Jeftic

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης

Σκηνικά Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Επιμέλεια κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου

Μουσική: Παναγιώτης Δημόπουλος

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Μουσική επιμέλεια: Ασημάκης Κοντογιάννης

Σκηνική πάλη: Κρις Ραντάνωφ

Βοηθός σκηνοθέτη: Ρία Δεληογλάννη

Παραμάνα: Χρύσα Ρώπα

Ρωμαίος: Petar Cvirn

Ιουλιέτα: Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη

Πατέρας Λαυρέντιος: Τάκης Μόσχος

Καπουλέτος: Παναγιώτης Κλίνης

Λαίδη Καπουλέτου: Πηνελόπη Μαρκοπούλου

Μερκούτιο: Dominik Bajo

Μπενβόλιο: Deni Sankovic

Τυβάλδος: Ευθύμης Χαλκίδης

Πάρης: Πέτρος Σκαρμέας

Σαμψών/Υπηρέτης: Δημήτρης Συνδουκάς

Πρίγκιπας: Ακούγεται η φωνή του Γιώργου Κιμούλη

2 σχόλια

  • Κάντε κάτι με τον ήχο, η προηγούμενη παράσταση δεν είχε καθαρό ήχο, ερασιτεχνικός σαν από πηγάδι, λες και το μικρόφωνο ήταν τέρμα πίσω στην αίθουσα και δεν έπιανε καλά τους διαλόγους.

  • Ένα μεγάλο μπράβο που ξεκινήσατε με παραγωγές του Λευτέρη Γιοβανίδη που τώρα διαπρέπει σε ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα της χώρας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.