Πτολεμαΐδα: Δράση για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των Ρομά

11 Απριλίου 2017
13:11

Ανθρώπινες συνθήκες επιβίωσης  για τους  Ρομά που διαμένουν στον προσωρινό καταυλισμό της Πτολεμαΐδας, επιχειρεί να εξασφαλίσει ο Δήμος Εορδαίας, μέσω της συγκέντρωσης όλων των απαραίτητων  στοιχείων, με πρώτο την διερεύνηση της καταλληλότητας και της νομιμότητας του χώρου,  ώστε, η τελική πρόταση να ενταχθεί στη συνέχεια σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να υλοποιηθεί. Η προσβασιμότητα στον καταυλισμό, η καθαριότητα, η υδροδότηση αλλά και η εγκατάσταση λυόμενων κατασκευών, είναι τα κορυφαία ζητήματα που απασχολούν τις πενήντα οικογένειες που διαβιούν εκεί, και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Την ορθή αποτύπωση της όλης κατάστασης, δυσχεραίνει το γεγονός της έλλειψης, ή, της ανεπαρκείας στοιχείων σχετικά με την ταυτότητα των χρηστών του καταυλισμού, όπως επί παραδείγματι, σε  άλλη περιοχή έχουν εκδώσει το ΑΦΜ τους, άλλος ο τόπος καταγωγής τους κ.α. Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες των γύρω αγροτεμαχίων, τα οποία χρησιμοποιούν παράνομα οι Ρομά, έχουν κινήσει νομικές διαδικασίες για την αποβολή του

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

Ένα σχόλιο

  • Όταν ένας άνθρωπος πνίγεται, απαραίτητη προϋπόθεση για να τον σώσει κάποιος άλλος, είναι να θέλει ο ίδιος να σωθεί. Εάν δεν θελήσουν οι ίδιοι να ξεφύγουν από αυτήν την κατάσταση, όσα λυομενα και να τους βάλουν, δεν πρόκειται να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο. Και ο μόνος τρόπος για να θελήσουν, είναι ένας. Το σχολείο. Αλλά επειδή όλα τα πράγματα είναι ένας κύκλος στη ζωή, για να μη γίνεται φαύλος ο κύκλος, πρέπει σε αυτό το θέμα, στο σχολείο, να τους “χτυπήσεις” εκεί που πονάνε, γιατί τα παιδιά τους δε φταίνε σε τίποτα. Απλά ο φαύλος κύκλος τα καταδικάζει να μην θέλουν να βελτιώσουν τη ζωή τους .

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.