Καλλιόπη Βέττα: Κοινοβουλευτική ερώτηση για τα μέτρα στήριξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων»

1 Δεκεμβρίου 2020
16:35

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση για την ανάγκη λήψης μέτρων για την ενίσχυση των μικρών και μεσαίων, όπως και των νεοσύστατων, επιχειρήσεων.

Η ερώτηση, που βασίζεται στα δύο υπομνήματα του Ε.Β.Ε. Κοζάνης προς τα αρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αναδεικνύει τα προβλήματα των επιχειρήσεων λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στην περιοχή απο τα μέσα Οκτωβρίου αλλά και της βίαιης απολιγνιτοποίησης, ενώ παράλληλα, γίνεται αναφορά στις αναλυτικές προτάσεις για την ανάσχεση της κρίσης.

Επίσης, επισημαίνεται ότι το πρόσφατο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων κάλυψε ένα μικρό ποσοστό μόνο των αιτουμένων, ενώ παράλληλα, πρέπει να αναληφθεί μια πρωτοβουλία για την υλοποίηση ενός ανάλογου προγράμματος που θα στηρίζει τις πολύ μικρές επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών κάτω από 10.000 ευρώ, που αυτή την στιγμή δεν έχουν τύχει καμίας επιχορήγησης.

Τέλος, γίνεται αναφορά στην αναγκαιότητα μεταφοράς πόρων, είτε από τον κρατικό προϋπολογισμό, είτε από τα ευρωπαϊκά επιχειρησιακά προγράμματα, ώστε να χρηματοδοτηθούν σε μεγαλύτερο βαθμό οι δράσεις για την ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής.

Ένα σχόλιο

  • η ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 4, ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗ?? ΤΟ 50% ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ… Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ 40 % ΤΟΥ ΕΝΟΙΚΙΟΥ, ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ?? ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΥΧΕΙ ΚΑΜΙΑΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ????

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.