Καλλιόπη Βέττα: Η παγκόσμια ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία μας υπενθυμίζει τον διαρκή αγώνα για ίσα δικαιώματα

3 Δεκεμβρίου 2020
12:57
Κανένα σχόλιο

 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, δήλωσε:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία αποτελεί μια ευκαιρία για να αναμετρηθούμε όλοι μας, κοινωνία και Πολιτεία, με το διαρκές αίτημα της παροχής ίσων ευκαιριών, ευημερίας και αξιοπρέπειας για όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας.

Αποτελεί μια ευκαιρία να αναλογιστούμε αν, με τις πράξεις και τις παραλείψεις μας, ευνοούμε τη συμμετοχή των συνανθρώπων μας  στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Κυρίως, όμως, συνιστά μια υπενθύμιση για την ευθύνη της Πολιτείας να εξασφαλίζει ότι κανείς δεν θα μένει πίσω, κανείς δεν θα βρεθεί στο περιθώριο λόγω μιας διαφορετικότητας, σωματικής ή ψυχικής.

Η καθημερινή συνεργασία μου με Άτομα με Αναπηρίες, στο πλαίσιο των ευθυνών μου ως μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, μου δίδαξε ότι δεν διεκδικούν τίποτε άλλο, εκτός από ισονομία και δικαιοσύνη. Δεν ζητάνε ειδική μεταχείριση, αλλά ίση.

Αυτή η παρακαταθήκη για ισότητα, αλληλεγγύη και δικαιοσύνη για όλους τους πολίτες είναι το μήνυμα της σημερινής ημέρας αλλά και κάθε ημέρας.

Είναι στο χέρι όλων μας να διεκδικούμε έμπρακτα αυτές τις αξίες.

Μόνο έτσι θα ζούμε μια ζωή με υγεία, αξιοπρέπεια και ισονομία».

Με εκτίμηση,

Γραφείο Βουλευτή

Καλλιόπη Βέττα
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΠΕ Κοζάνης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.