Πώς θα καλύψει η ΔΕΗ τις τηλεθερμάνσεις

4 Δεκεμβρίου 2020
07:48

Τις λύσεις για την κάλυψη των αναγκών της Μεγαλόπολης και της Δυτικής Μακεδονίας σε τηλεθέρμανση, που προωθεί η ΔΕΗ ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Γιώργος Στάσσης κατά την παρουσίαση που έκανε στους αναλυτές στο πλαίσιο του προχθεσινού Investor Day.

Όπως είναι γνωστό τα συστήματα τηλεθέρμανσης που τροφοδοτούν τους πολίτες της Μεγαλόπολης και της Δυτικής Μακεδονίας τροφοδοτούνται από τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ οι οποίες στο πλαίσιο του προγράμματος απολιγνιτοποίησης θα «σβήσουν» σταδιακά έως το 2023.

Μπόιλερ LPG στη Μεγαλόπολη

Έτσι για την αντιμετώπιση του προβλήματος των τηλεθερμάνσεων οι οποίες σήμερα τροφοδοτούνται από τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ ο κ. Στάσσης είπε κατ΄ αρχήν ότι η επιχείρηση ολοκλήρωσε πρόσφατα την εγκατάσταση μπόιλερ υγραερίου (LPG) για τις ανάγκες τηλεθέρμανσης της Μεγαλόπολης.

Ας σημειωθεί ότι όλες οι λιγνιτικές μονάδες του συγκροτήματος της Μεγαλόπολης – οι οποίες τροφοδοτούν την τηλεθέρμανση στην περιοχή- θα σβήσουν στο πλαίσιο της απολιγντιτοποίησης, το αργότερο ως το 2023, ενώ έχει επισπευστεί κατά έξι μήνες το κλείσιμο της μονάδας Μεγαλόπολη 3, η οποία με βάση το νέο σχεδιασμό θα αποσυρθεί ως το τέλος του πρώτου εξαμήνου 2021.

Για την τηλεθέρμανση της Δυτικής Μακεδονίας η ΔΕΗ έχει επιλέξει τη συμπαραγωγή με φυσικό αέριο, ενώ στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την εγκατάσταση Electro Boilers.

www.worldenergynews.gr

5 σχόλια

  • Εγώ αναρωτιέμαι γιατί να τις καλύψει;
    Αν την δεσμεύουν συμβόλαια ας τις καλύψει. Ειδάλλως ας βρουν οι δήμοι τρόποι να την καλύψουν.

    Υ.Γ.: Η μαγική λέξη που θα παρέχει φθηνή θερμική ενέργεια στους καταναλωτές και έσοδα στους δήμους είναι ΣΔΙΤ

  • Φθηνή θερμική ενέργεια χωρίς το λιγνίτη; Απλά ξεχάστε την! Θα καεί και το τελευταίο πελεκούδι, όπως έγινε στην Αθήνα με τα τζάκια. Ζήτω η επιστροφή στο 1950!

  • Φθηνή τηλεθέρμανση χωρίς λιγνίτη δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο ακριβό εισαγόμενο φυσικό αέριο και τα συμφέροντα που λέγονται ΣΔΙΤ…

    • Τα “συμφέροντα” όμως δια δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, αλλά κάποιοι μάλλον ακόμα ονειρεύονται μονιμόητηα στην ΔΕΗ με τρία χιλιάρικα μισθό.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.