Κίνημα Αλλαγής Ν.Ε. Κοζάνης, Τομείς Αγροτών και Εμποροβιοτεχνών & Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων: “Επιστρεπτέα προκαταβολή; Όχι για όλους Αγρότες και νεοσύστατες επιχειρήσεις αποκλείονται”

4 Δεκεμβρίου 2020
11:44
Κανένα σχόλιο

 

Στην 4η φάση της «Επιστρεπτέας Προκαταβολής», εδέησε η Κυβέρνηση να συμπεριλάβει τους κατ’ επάγγελμα αγρότες στο σχετικό πρόγραμμα.

Έσπευσαν με τη σειρά τους οι αγρότες να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, ελπίζοντας σε έγκριση ποσού της τάξεως των χιλίων (1.000,00) ευρώ από τα οποία θα καλούνταν να επιστρέψουν το 50% (500,00 ευρώ) σε βάθος χρόνου.

Ωστόσο, οκτώ στους δέκα Αγρότες διαπίστωσαν ότι οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν. Γιατί; Διότι για να εγκριθούν οι αιτήσεις τους όφειλαν να έχουν μηνιαία έσοδα τριακοσίων (300,00) ευρώ. Η παραπάνω πρόβλεψη μπορεί να έχει νόημα για άλλους επιτηδευματίες, αλλά είναι ανέφικτη προϋπόθεση για ορισμένους παραγωγούς π.χ. σιτηρών, αφού, στην περιοχή μας, τιμολογούν μία φορά το σύνολο της παραγωγής τους την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου.

Στην πραγματικότητα η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών παρουσιάζουν έσοδα από δύο τρία τιμολόγια πώλησης προϊόντων, με συνέπεια να απορρίπτονται οι αιτήσεις τους. Πρόκειται κατά συνέπεια για μια αλχημεία της κυβέρνησης και μια μεγάλη κοροϊδία προς τον αγροτικό κόσμο.

Με αυτά τα τερτίπια προσπαθεί να πείσει ότι μοχθεί και ενδιαφέρεται για τον κόσμο της υπαίθρου…

Δεν είναι όμως μονάχα οι αγρότες που αποκλείονται από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Αποκλείονται και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις, όσες δηλαδή ξεκίνησαν να δραστηριοποιούνται από τα τέλη του 2019 και μέσα στο 2020. Γιατί πολύ απλά στην κυβερνητική μεθοδολογία ο χρόνος αναφοράς είναι το προηγούμενο έτος.

Συμπολίτες μας που τόλμησαν να ξεκινήσουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες μέσα στο 2020 αποκλείονται από μια σημαντική ενίσχυση ρευστότητας, διότι η επιτελική κυβέρνηση των αρίστων χρησιμοποιεί τις ακαδημαϊκές περγαμηνές των μελών της για να στολίζουν τους τοίχους των γραφείων τους.

Οι τομείς Αγροτών και Εμποροβιοτεχνών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης θέτουν δημόσια το ζήτημα ώστε να αρθούν αυτοί οι περιορισμοί που θέτουν εκτός σημαντικές μερίδες του παραγωγικού ιστού του τόπου, τους αγρότες και τις νεοϊδρυθείσες επιχειρήσεις. Παράλληλα, δια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα κατατεθεί το ταχύτερο δυνατό ερώτηση προς τους συναρμόδιους υπουργούς ώστε να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις και να αποκτήσουν ουσιαστική πρόσβαση στην «Επιστρεπτέα Προκαταβολή» τόσο οι αγρότες όσοι και οι νέοι επιχειρηματίες.

Ν.Ε. Κοζάνης

Τομείς Αγροτών και Εμποροβιοτεχνών & Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.