Επίσκεψη του Αστυνομικού Διευθυντή Κοζάνης Χαράλαμπου Θεοχάρη στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Βελβεντού (του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα)

11 Απριλίου 2017
18:14
Κανένα σχόλιο

Την επίσκεψη του Αστυνομικού Διευθυντή Κοζάνης Χαράλαμπου Θεοχάρη δέχτηκε (10-4-2017) ο Ιερός Ναός του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Βελβεντού.

Τον Αστυνομικό Διευθυντή συνόδευαν ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος, ο αντιδήμαρχος Θεόδωρος Κυριακίδης, η πρόεδρος του ΚΑΠΗ και μέλος της Δ. Κ. Βελβεντού Ελευθερία Θεοχαροπούλου, ο Τοπικός Αστυνόμος Βελβεντού Στυλιανός Σταμπλιάκας και εκπρόσωποι του αστυνομικού τμήματος Σερβίων-Βελβεντού.

Τον Αστυνομικό Διευθυντή, το Δήμαρχο και τους άλλους εκπροσώπους των θεσμών υποδέχτηκε με χαρά στον ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου ο Εφημέριος του Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος της Α.Π.Β. Πρωτοπ. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας.

Της επισκέψεως στον ιερό Ναό προηγήθηκε εκδήλωση στο χώρο του ΚΑΠΗ, όπου ο Αστυνομικός Διευθυντής ενημέρωσε τα μέλη του ΚΑΠΗ (και κάθε ενδιαφερόμενο) στα ζωτικής σημασίας θέματα αυτοπροστασίας (από επίδοξους κλέφτες και άλλους κακοποιούς) και ο τοπικός Αστυνόμος μοίρασε έντυπα με θέμα: ‘’Πώς να μη γίνετε θύματα απάτης, προστατέψτε το σπίτι σας από κλοπές’’, με την διαβεβαίωση: ‘’Η Ελληνική Αστυνομία κοντά στον πολίτη!’’. Η διαβεβαίωση αυτή (που είναι και ενθάρρυνση) έχει το δικό της ειδικό βάρος στην ψυχολογία των ανθρώπων μέσα στο πλαίσιο μιας δημοκρατικής πολιτείας, που οραματίζεται και αγωνίζεται για την πραγμάτωση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Όπως άλλωστε και το Ευαγγέλιο υποδεικνύει: ‘’το υμών περίσσευμα εις το εκείνων υστέρημα, ίνα και το εκείνων περίσσευμα γένηται εις το υμών υστέρημα, όπως γένηται ισότης’’. (Β’ Κορινθ. 8,14).

Η εκδήλωση ήταν ως μία προέκταση των ‘’νουθεσιών’’, που έδωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής στον Τοπικό Αστυνόμο την ημέρα του Αγιασμού με την ανάληψη της υπηρεσίας του στο Βελβεντό. Και που εκφράζει τα βαθύτερα ανθρώπινα αισθήματα του κ. Θεοχάρη: ‘’Να νιώσει και η πιο απόμακρη γιαγιούλα ότι είναι ασφαλής, ότι η αστυνομία είναι δίπλα στον κάθε πολίτη’’, είχε πει στον Αγιασμό.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος εξέφρασε τη χαρά του για την προηγηθείσα εκδήλωση και για την παρούσα στο Ναό επίσκεψη και μετέφερε σε όλους τους παρισταμένους την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και την ευχή της Παναγίας και του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω και πρόσφερε στον Αστυνομικό Διευθυντή ως ευλογία μια εικόνα του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, σε μεταξοτυπία, αντίγραφο της πρωτότυπης εικόνας διά χειρός του Βελβεντινού ζωγράφου Χαρίσιου Τσιουκαρδάνη. Και ευχήθηκε σε όλους καλή Μεγάλη Εβδομάδα και καλό Πάσχα.

Στη συνέχεια το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο πρόσφερε λιτό κέρασμα (τσάι ζεστό και λουκούμι) στο ηλιόλουστο και καταπράσινο προαύλιο του ιερού Ναού.

π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας, παπαδάσκαλος,

11-4-2017, Μεγάλη Τρίτη.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.