Ο συμπολίτης μας, από την Κοζάνη, Νικόλαος Αμαραντίδης, σε σχέση με την καθημερινή ενημέρωση για τον αριθμό των κρουσμάτων στην Π.Ε. Κοζάνης

8 Δεκεμβρίου 2020
08:49

 

Επειδή κάθε μέρα ανακοινώνονται πόσα κρούσματα έχουμε στην Π.Ε. Κοζάνης και αυτό θεωρείται ενημέρωση, καλύτερα να μην ανακοινώνονται καθόλου με αυτόν τον ελλιπή τρόπο, γιατί μπερδεύουν τον κόσμο περισσότερο. Η ενημέρωση πρέπει να γίνεται ως εξής:

  1. πόσα τεστ γίνονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ

  2. πόσα τεστ γίνονται καθημερινά από ιδιώτες γιατρούς

  3. πόσα από αυτά τα τεστ είναι θετικά

  4. αν τα τεστ προέρχονται από αυτούς που προσέρχονται αυτοβούλως ή αν γίνονται τυχαία σε ένα μέρος του πληθυσμού

  5. αν υπάρχουν κάπου μαζικά κρούσματα.

Γιατί πρέπει να ενημερωθούν οι πολίτες με αυτόν τον τρόπο;

Διότι ο ενημερωμένος πολίτης είναι ο ποιο σωστός και ο ποιο υπεύθυνος πολίτης.

Ενεργοποιείται και προσπαθεί με διάφορα μέσα όπως τηλέφωνο, συστάσεις, οδηγίες κ.τ.λ, να ενημερώσει τον περίγυρο του και ευρύτερα και έτσι αρχίζει μια συζήτηση που στο τέλος θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλοι πρέπει να βοηθήσουμε να εφαρμοσθούν καλύτερα τα μέτρα που εξαγγέλλονται από τα επίσημα όργανα του κράτους.

Η δύναμη της κοινωνίας όταν ενημερώνεται σωστά είναι απεριόριστη, να μην υποτιμηθεί.

Αν νομίζουν κάποιοι που γνωρίζουν την αλήθεια των αριθμών ότι μόνο αυτοί μπορούν να καθησυχάσουν ή να πείσουν την κοινωνία να κάνει υπομονή, να μην έχει άγχος, φόβο ή να έχει εμπιστοσύνη στην επιστημονική κοινότητα, κάνουν λάθος.

Η παθητική και αρνητική στάση μέρους της κοινωνίας, οφείλεται στην ελλιπή ενημέρωση και έτσι οι πολίτες ακούνε ότι λέγεται από εδώ και από εκεί, άγεται και φέρεται από διάφορες φήμες και από οποιαδήποτε δήθεν έγκυρη πηγή. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται ο φόβος και το άγχος και κλονίζεται η εμπιστοσύνη στα όργανα του κράτους.

Όταν το κράτος εξήγγειλε τα περιοριστικά μέτρα για την Π.Ε. Κοζάνης, είχαμε τα ίδια κρούσματα που έχουμε έως σήμερα. Τι δεν πάει καλά;

Με αγωνία,

Νικόλαος Αμαραντίδης,

Συνταξιούχος εκπαιδευτικός.

7 σχόλια

  • Ακόμη και αν απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα δεν λύνουν το πρόβλημα. Το πρόβλημα λύνεται με υποχρεωτική δειγματοληψία όλων όσων κυκλοφορούν έξω από το σπίτι τους και να περιορίσουν τους θετικούς στο σπίτι τους. Μόνον έτσι μπορούν να βρουν τους ασυμπτωματικούς που είναι η πηγή της μετάδοσης. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζονται τεστ, χρειάζονται συνεργεία δειγματοληψιών, χώροι καραντίνας, με απλά λόγια, σοβαρό κράτος.

    • Τυχαίες εθελοντικες δειγματοληψίες σε δρόμους, σε χώρους εργασίας και αλλού για εντοπισμό κυρίως ασυμπτωματικων και υποχρεωτικό άμεσο περιορισμό των θετικών όχι μόνο σπίτι τους αλλά με τη δυνατότητα να υπάρχουν και άλλες δομές που θα μπορούσε να φροντίσει τέτοια άτομα για να αποφύγουμε και την ενδεχόμενη ενδοοικογενειακη μετάδοση. Νομίζω ο δήμαρχος Βοΐου είχε προτείνει κάτι παρόμοιο…

  • Πολύ σωστά τα λέτε αλλά η Περιφέρεια που ανακοινώνει τα καθημερινά κρούσματα αποδεικνύεται ανίκανη να τα κάνει το Σαββατοκύριακο και εμείς ψάχνουμε και λεπτομέρειες στο καθημερινό;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.