Γιώργος Αμανατίδης: “Η Κυβέρνηση ακούει και παρεμβαίνει με προτεραιότητα και παραγωγικά στις περιοχές εφαρμογής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης”

9 Δεκεμβρίου 2020
11:27

Σε δημοσίευση που έκανε ο Βουλευτής στις 30-11-2020 στον προσωπικό του λογαριασμό αναφέρθηκε στη μέριμνα του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη για τις λιγνιτικές περιοχές και συγκεκριμένα για τη Δυτική Μακεδονία.

Η έγγραφη και συγκεκριμένη πρόταση ρυθμίσεων που κατέθεσε ο Βουλευτής στις 26/11/2020, είχε ήδη εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του, κάτι που επιβεβαιώθηκε σε τηλεφωνική επαφή μαζί του.

Η υπόψη ρύθμιση προωθήθηκε στην αρμόδια Γενική Γραμματέα κα. Σδούκου Αλ. για ένταξη στο σ/ν με Υπουργική τροπολογία.

Ακολούθησε επαφή του Βουλευτή μαζί της, με αντικείμενο τις συγκεκριμένες διατυπώσεις επί των οποίων είχε ήδη συμφωνήσει και ο Σύνδεσμος Επενδυτών Φωτοβολταϊκών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ΣΕΦΠΕΔΜ), ως χρήστες.

Ακολούθως κατατέθηκε η Υπουργική τροπολογία και ήδη άρθρο 160 του νόμου (δεν εκδόθηκε ακόμη το ΦΕΚ) με τίτλο: Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας και άλλες διατάξεις, που διαφοροποιεί  τη Δυτική Μακεδονία από το σύνολο της χώρας στα τρία παρακάτω σημαντικά θέματα που παρατείνονται κατά ένα έτος:

1ον Κατάθεση αιτήσεων μέχρι 01.01.2022 για Φ/Β κάτω των 500KW και διατήρηση της “ταρίφας” χωρίς ανταγωνιστική διαδικασία.

2ον Οι κοινές Ενεργειακές Κοινότητες, στις οποίες δεν συμμετέχουν ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, που θα υποβάλλουν αιτήσεις στον ΔΕΔΔΗΕ μέχρι 30/06/2022 θα εξακολουθούν να λειτουργούν με “ταρίφα”.

3ον Παρατείνεται η δυνατότητα εξασφάλισης σταθερής τιμής (ταρίφα) για τις Ενεργειακές Κοινότητες στις οποίες συμμετέχουν ΟΤΑ ή περισσότερα από 60 μέλη.

Στις παραπάνω τροπολογίες αποτυπώνεται η αποτελεσματικότητα της συνεργασίας του Βουλευτή τόσο με το ΥΠΕΝ όσο και με τον ΣΕΦΠΕ Δυτικής Μακεδονίας τους οποίους και ευχαριστεί.

Αποτελεί επίσης άλλη μία απόδειξη ότι η Κυβέρνηση ακούει και παρεμβαίνει με προτεραιότητα και παραγωγικά στις περιοχές εφαρμογής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης αποτυπώνοντας τη συνέπεια λόγων και έργων.

21 σχόλια

  • Σε λίγο θα μας τους πεις κ πετυχημένους και να είμαστε κι ευχαριστημενοι…. Καλό το μάρκετινγκ αλλά δεν αρκεί.

    • Το παιχνίδι στην Κοζάνη είναι στημένο και το γνωρίζουμε.

      Ο Σάκης
      Η Κάτια
      Ο βουλευτής
      Ο δήμαρχος
      Η τριανδρία
      Οι αντιδήμαρχοι
      Δημοτικοί σύμβουλοι
      Παιδιά και ανήψια των παραπάνω
      Στελέχη της ΝΔ
      Εκδότες
      Λοιποί

      Μήπως το ξέρετε;

        • Ξεπουλήθηκαν όλα.
          Οι επισκέψεις και οι υπογραφές.

          Μόνο ένα χωριό θα εισπράττει υπερβολικά για τον πληθυσμό έσοδα ΑΠΕ;

  • Γιώργο σε ευχαριστώ προσωπικά αλλά εκ μέρους των υπολοίπων που με τη συνδρομή σου και μόνο τη δική σου καταλήξαμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Όλοι εμείς που το παρακολουθήσαμε το θέμα δεν έχουμε να πούμε τίποτα άλλο παρά ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας βοήθησες.

  • Κύριε Αμανατίδη παραμένεται εργατικός και αποτελεσματικός κι αυτό σας τιμάει και επιβραβεύει αυτούς που σας ψήφισαν.Συνεχίστε με σοβαρότητα να εργάζεσται για το μέλλον του τόπου σας κόντρα στον λαικισμό και τις φανφάρες άλλων.

  • Γιώργο κάνεις ότι μπορείς να γεμίσουμε καθρέφτες και για παραγωγή ρεύματος αλλά και για εμας τους ιθαγενείς…

    • Το “….και για εμάς τους ιθαγενείς…”, ερμηνεύω πως εννοείς ότι ενδιαφέρεται για την ομορφιά σου, με τους “καθρέφτες”. Πες και και κάνα ευχαριστώ, μην είσαι αγενής.

  • κ.Αμανατίδη, αυτά δεν τα λέει βουλευτής που νοιάζεται για το Νομό, αλλά βολευτής, που νοιάζεται μόνο για πάρτη του. Δεν είναι ακόμα εντελώς αργά να διαλέξεις τι θέλεις να είσαι.

  • Χαίρομαι που επιτέλους ένα πολιτικός μιλάει με αποδείξεις και όχι με ενδείξεις και λόγια εντυπωσιασμού, κ. Αμανατίδη συνεχίστε να εργάζεστε για το καλό της περιοχής άλλωστε γνωρίζετε τι σημαίνει εργάζομαι μιας και δεν είστε “επαγγελματίας” πολιτικός.

    • Κώστας Π., Ανώμυμος 11:54 και Αντώνης Π. σε παιχνίδι αλλαγής προσώπων με ένα ρόλο….παλαμάκια στον βουλευτή

      Αιντε ρα αιντε

  • για γελια και για κλαμματα οι βουλευτες της νδ μας κοροιδευουν καταμουτρα δεν θα βρουν καμια ψηφο απο οσες πηραν στις τελευταιες εκλογες ο κοσμος εχει εξαγριωθει με αυτη την κυβερνηση

    • απο την μια λεμε τι να ψηφισουμε η να μην ψηφισουμε τα ατομα που ειναι στην λιστα του κοματος αλλα απο την αλλη δεν βαριεσε αντι να τα ριξουμε στον τενεκε λες ψηφισε κανενα τενεκε και εχει ο θεος και μετα ηθελεστα και παθεστα.δεν βαριεσθε θα περασει ο καιρος και θα πραξουμε αναλογα γιατι πλεον μεγαλωσαμε και περασαμε και κριση οικονομικη και υγειονομικη και μπορουμε να σκεφθουμε λιγο παραπανω

  • Τουλάχιστον εσύ Γιώργο ξέρεις τι χρειάζεται η περιοχή, τόσα χρόνια στην ΑΝΚΟ. Γιατί δεν τα προωθείς; Τι φοβάσαι;

  • Διαβάζω για κάποιο χωριό που θα γεμίσει φωτοβολταϊκά. Είναι αλήθεια ότι το χωριό βρίσκεται κοντά στον Βαθύλακκο; Μήπως μπορείς να μας βοηθήσεις γιατί το ψάχνουμε; Αν δεν γνωρίζεις να ρωτήσουμε τον δήμαρχο Κοζάνης, τον επικεφαλής της μετάβασης ή τον δημοτικό σύμβουλο από τα Κοίλα;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.