Ευρωπαϊκά σχολεία ξανά στο Γυμνάσιο της Αιανής (Φωτογραφίες)

12 Απριλίου 2017
12:33

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Γυμνάσιο Αιανής η 2η συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «MY EUROPE, MY FUTURE, MY RESPONSIBILITY – ENERGY AND SUSTAINABILITY»  (Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΟΥ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΥ, Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΥΘΥΝΗ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ) την περασμένη εβδομάδα.

Το Γυμνάσιο Αιανής συμμετέχει για δεύτερη φορά σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα και συγκεκριμένα σε Project του Erasmus+ ΚΑ2, το οποίο αποτελεί μέρος της συνεργασίας για την καινοτομία και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών υποστηριζόμενο οικονομικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι χώρες εταίροι στο πρόγραμμα είναι η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο, η Τσεχία, και η Τουρκία και η χρονική διάρκειά του είναι δύο έτη (2016 – 2018).

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενεργών Ευρωπαίων πολιτών με κίνητρα ευαισθητοποίησης για το δικό τους μέλλον, έχοντας επίγνωση της περιβαλλοντικής ευθύνης. Οι μαθητές χρειάζεται  να συνειδητοποιήσουν ότι το μέλλον είναι στα χέρια τους και έχουν ως αποστολή την κινητοποίηση των άλλων ώστε να λειτουργήσουν στο πλαίσιο της βιωσιμότητας και της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας για χάρη του δικού τους μέλλοντος αλλά και της Ευρώπης. Τα σχολεία από τις έξι χώρες αναπτύσσουν  έναν κύκλο μάθησης σχετικά με τα θέματα της ενέργειας και της βιωσιμότητας, που ασχολούνται με τις πτυχές του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού, των εναλλακτικών μορφών ενέργειας, της μεταφοράς και διανομή της, των τροφίμων και της διατροφής, της διαχείρισης των αποβλήτων και την ανακύκλωση.

Οι μαθητές του Γυμνασίου Αιανής παρουσίασαν στους φιλοξενούμενους εκπαιδευτικούς, το έργο τους και ανέλυσαν τον τρόπο με τον οποίο εργάστηκαν, ενώ, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων, χόρεψαν παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς. Η παρουσία και οι χαιρετισμοί του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπ/σης Δυτ. Μακεδονίας κ. Κωνσταντόπουλου Κωνσταντίνου και της Διευθύντριας Β/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης κας Βόντσα Βασιλικής επικύρωσαν και ανέδειξαν τη σημαντικότητα της συμμετοχής ελληνικών σχολείων σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Τα μέλη των αντιπροσωπειών εκτός από τον χώρο του Γυμνασίου Αιανής, όπου παρακολούθησαν τις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, γεύθηκαν παραδοσιακά εδέσματα που είχαν ετοιμάσει τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, επισκέφθηκαν τον Δήμο Κοζάνης και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Τηλεθέρμανσης, μια και ήταν το αντικείμενο της εργασίας των μαθητών. Η παρουσία τους στην Κοζάνη ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή τους στο 10ο και 21ο Νηπιαγωγείο «Χατζηκώστα» Κοζάνης.

Η φιλοξενία των αντιπροσωπειών συνεχίστηκε στο Βελεστίνο Μαγνησίας, όπου εδρεύει το έτερο ελληνικό σχολείο που συμμετέχει στο πρόγραμμα, το ΓΕΛ Βελεστίνου. Εκεί, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του προγράμματος και ανανεώθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων στη Δημοκρατία της Τσεχίας.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Αιανής θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση της συνάντησης αυτής, τους μαθητές, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, την τοπική κοινότητα και κοινωνία της Αιανής, τον Δήμο Κοζάνης, την Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτ. Μακεδονίας και τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκ/σης Κοζάνης.

Για το Γυμνάσιο Αιανής

Ο Διευθυντής

Μιχάλης Παππάς

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.