Shopping Time (Αναστασία Πεχλί)

9 Δεκεμβρίου 2020
14:29

 

Επιτέλους, μετά από τόσο καιρό κλεισμένοι στο σπίτι πλησιάζουν οι μέρες που θα ανοίξει η τοπική αγορά. Είναι η ευκαιρία μας να στηρίξουμε την τοπική μας αγορά που τα τελευταία χρόνια όλο διαβάλλεται από αντίξοες καταστάσεις. Ναι, μετά από τόσο καιρό στην “απομόνωση” , θα μας αφήσουν να κυκλοφορήσουμε έξω και να νιώσουμε έστω και για λίγο ελεύθεροι και να μπούμε στο κλίμα των Χριστουγέννων. Αλλά ας φροντίσουμε να ακολουθήσουμε κάποιους κανόνες:

  • Πρώτον και κυριότερο, φοράμε την μάσκα μας για να προστατέψουμε και εμάς αλλά και τους εργαζόμενους. Και φυσικά κοιτάμε να κρατάμε τα 2 μέτρα ασφαλείας.

  • Τα μαγαζιά μας, θα έχουν περιορισμένο αριθμό ατόμων. Οπότε καλό θα ήταν όταν σε ένα κατάστημα γράφει επιτρεπτό όριο ατόμων 4, καλό είναι να μην πηγαίνουμε παρέα 3 φιλενάδων για να πάρουμε γνώμη από όλες για το φόρεμα/ παπούτσι που σκεφτόμαστε να πάρουμε.

  • Πλέον η πλειοψηφία των μαγαζιών, έχουν eshop, δεν είναι κακό να κάνουμε μία έρευνα αγοράς και να πάμε στο κατάστημα γνωρίζοντας στο περίπου τι θέλουμε να πάρουμε, για να εξοικονομήσουμε χρόνο και για άλλους πελάτες.

  • Τα μαγαζιά μας, είναι αρκετές ώρες ανοιχτά, δεν είναι ανάγκη να βγούμε όλοι στις 12. Κατά τις 10 το πρωί είναι πιο χαλαρά από κόσμο και σίγουρα μπορούμε να εξυπηρετηθούμε καλύτερα.

  • Μην μπαινοβγαίνουμε στα μαγαζιά απλά για να ρίξουμε μόνο μια ματιά. Στερούμε χρόνο από κόσμο που θέλει να ψωνίσει.

  • Βασικό κομμάτι, έστω και μια μικρή υπόνοια να υπάρχει της νόσου καλύτερα να καθίσουμε μέσα, δεν θα ήταν ωραίο να εκτεθεί η τοπική κοινωνία στον ιό.

  • Μήνυμα στο 13033 με μέτρο. Δεν θα πάθουμε κάτι ένα δεν βγούμε 3 φορές στην αγορά.

  • Θα ανακοινωθεί ωράριο λειτουργίας, καλό θα ήταν να παραμείνουμε σε αυτό. Δεν γίνεται το κατάστημα να κλείνει 9 και εμείς 9 παρά 5 να θέλουμε να μπούμε. Εκτός εάν σε 5 λεπτά προλαβαίνουμε να πάρουμε δώρο, να πληρώσουμε και στις 9 ο υπάλληλος είναι έξω από το μαγαζί.

  • Και το κυριότερο, Χριστούγεννα, ημέρες γιορτής, αγάπης, ανθρωπιάς, εφοδιαζόμαστε με το καλύτερο μας χαμόγελο και με γνώμονα την ατομική μας ευθύνη, θα το ξεπεράσουμε και αυτό.

Αnastasia

3 σχόλια

  • Και κάποιες συμβουλές για το προσωπικό θα ήταν χρήσιμες. Για επαγγελματική συμπεριφορά, ευγένεια, χαμόγελο, εξυπηρέτηση κλπ κλπ κλπ. Όχι μόνο “στηρίζουμε την τοπική αγορά “.

  • παρα πολυ σωστα τα λες, φτανει και οι καταστηματαρχες να μην κανουν τα στραβα ματια και βαζουν περισσοτερους.καλες γιορτες!!

  • Το καλύτερο κομμάτι είναι εκεί που λες.. θα μας αφήσουν να βγούμε λίγο έξω! Νομίζω πολλοί δεν μαζεύτηκαν και λίγο μέσα.. το δείχνουν και τα Κρούσματα που δεν υποχωρούν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.