“Άσμα Ασμάτων” από την Παρασκευή 21 Απριλίου, σε παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και σκηνοθεσία Βαλάντη Φράγκου

12 Απριλίου 2017
12:38
Κανένα σχόλιο

Το Άσμα Ασμάτων, ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της Παγκόσμιας Γραμματείας, παρουσιάζεται από 21 Απριλίου 2017, σε παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και σε σκηνοθεσία Βαλάντη Φράγκου, από την βραβευμένη με την Ibsen Scholarship 2013 Ομάδα Θεάτρου « Τhe 3rd person theatre group»

.

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017
Αίθουσα Τέχνης – Ώρα έναρξης: 9.00μ.μ.

 Το Άσμα Ασμάτων, το πιο εξαίσιο ερωτικό ποίημα που γράφτηκε ποτέ, που ορισμένοι μελετητές αποδίδουν στο βασιλιά Σολομώντα, έχει ως θέμα του, μέσα από  την εκτύλιξη του ερωτικού δεσμού δύο ανθρώπων, την έκφραση και την πρόκληση του ερωτικού πόθου.

Το Άσμα Ασμάτων, γραμμένο αιώνες πριν, τοποθετεί τον έρωτα στην πρώτη θέση των ανθρώπινης εμπειρίας . Μιλά για την αγάπη η οποία είναι «κραταιά σαν θάνατος», για τον πόθο που είναι «σκληρός σαν τον Άδη· σπιθοβολά ολόγυρα με φλόγες της θεϊκής φωτιάς», για τον έρωτα σε υπερβολικό βαθμό, για το φως και το σκοτάδι.

Η παράσταση, βασισμένη στη νέα μετάφρασή του, από τον Χαράλαμπο Μαγουλά από τις εκδόσεις «Εστία», τοποθετεί το Άσμα Ασμάτων και την αιώνια, τη δίχως τέλος, αναζήτηση του έρωτα, στις σύγχρονες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές συνθήκες, για να επαληθεύσει  την τεράστια αξία του έργου και να ερευνήσει το αποτύπωμα του έρωτα σήμερα.

Ταυτότητα Παράστασης:

Μετάφραση: Χαράλαμπος Μαγουλάς

Σκηνοθεσία: Βαλάντης Φράγκος

Δραματουργία: Σέβη Ματσακίδου

Κίνηση: Μαρία Φουντούλη

Σκηνικά: Γιάννης Θεοδωράκης

Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού

Μουσική: Μίμης Νικολόπουλος

Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά – Φαμέλη

Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Βουδούρης

Video: Βαγγέλης Κολότσιος

Σχεδιασμός αφίσας: Μαγδαληνή Στεφανάτου

Ηθοποιοί: Ελένη Ζαραφίδου, Αουλόνα Λούπα, Ιωάννα Μάντζαρη, Νίκος Νικολαΐδης, Χρήστος Τσαβλίδης

Trailer: https://youtu.be/-M5AOCzWI9Q

*Η θεατρική ομάδα “3rd person theater group”, ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2012 από την Ελένη Ζαραφίδου, τον Βαλάντη Φράγκο και την Αντιγόνη Φρυδά, και έχει παρουσιάσει τις παραστάσεις:

Peer Gynt. No mans land”, του Henrik Ibsen, στο Θέατρο Θησείον, έπειτα από τη βράβευσή της με την διεθνή διάκριση του «Ibsen Scholarship 2013»,   από το Ίδρυμα Ίψεν, από το Υπουργείο Πολιτισμού της Νορβηγίας.

Πόση γη χρειάζεται ο άνθρωπος;», του Λέοντος Τολστόι, εγκαινιάζοντας την Παιδική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

-«ο ήχος από τα Κόκκαλα που σπάνε», της Σουζάν Λεμπώ, στα πλαίσια του Εφηβικού Φεστιβάλ, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Πληροφορίες – Κρατήσεις
Στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, στον ημιώροφο της Αίθουσας Τέχνης – Καθημερινά 10.00π.μ.-2.00μ.μ.
Τηλ: 24610 24062, 6987991949

Τιμές εισιτηρίων: 10€ Κανονικό, 7€ Μειωμένο (Φοιτητικό/Ανέργων)

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.