Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης

10 Δεκεμβρίου 2020
14:06

 

Την ικανοποίηση του για την επίσημη ανακοίνωση έναρξης λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) στο «Μαμάτσειο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης» εκφράζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, μετά τη θετική αυτή εξέλιξη για την περιφέρειά μας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 9/12/2020, στην Περιφέρεια μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλου, του Διοικητή της 3ης Υ.Π.Ε. Παναγιώτη Μπογιατζίδη, του Προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Νικόλαου Παπαευσταθίου, του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας κ. Ηλία Τοπαλίδη και του Διευθυντή του ΕΚΑΒ Κοζάνης κ. Σάββα Γιασσά, ο κ. Κασαπίδης επεσήμανε την καθοριστική συνδρομή της Περιφέρειας στη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας κατά την περίοδο της πανδημίας με περισσότερα από 50,0 εκ. ευρώ. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε προς το Γενικό Γραμματέα ο κ. Κασαπίδης, σε στενή συνεργασία με τις Διοικήσεις των πέντε Νοσοκομείων της Περιφέρειας, όλες οι μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας αναβάθμισαν τον εξοπλισμό τους και τις υποδομές τους μέσα από τη χρηματοδότηση αυτή, ενώ ταυτόχρονα η Περιφέρεια χρηματοδότησε με επιπλέον ποσά τη μισθοδοσία των επικουρικών ιατρών την περίοδο της πανδημίας.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τον κ. Ρωμιόπουλο η Περιφέρεια προχωρά σε αύξηση του αριθμού των ελέγχων για κορωνοϊό στη Δυτική Μακεδονία με την παραγγελία επιπλέον δέκα χιλιάδων (10.000) γρήγορων τεστ για τους αντίστοιχους ελέγχους. Για το σκοπό αυτό ήδη λειτουργεί στην πόλη της Κοζάνης ειδικά διαμορφωμένος χώρος προσέλευσης των πολιτών με ραντεβού για έλεγχο κορωνοϊού, ενώ γίνεται ταυτόχρονα και ιχνηλάτηση των θετικών κρουσμάτων. Μετά την επιτυχημένη δοκιμαστική λειτουργία στην Κοζάνη, το ίδιο ακριβώς μοντέλο οργανώνεται και για τις πρωτεύουσες των τριών άλλων Π.Ε. Καστοριάς, Φλώρινας, Γρεβενών καθώς και για την πόλη της Πτολεμαΐδας.

Μέσα από τις νέες αυτές δομές προγραμματίζονται στοχευμένες δειγματοληψίες σε όλη την έκταση της Περιφέρειας για τον έγκαιρο εντοπισμό και την αντιμετώπιση όσο το δυνατόν περισσότερων κρουσμάτων υπό την αιγίδα του προσωπικού του ΕΟΔΥ αλλά και των εθελοντών ιατρών μέλη όλων των ιατρικών συλλόγων της Δυτικής Μακεδονίας.

Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ιχνηλάτηση και σωστή καθοδήγηση των πολιτών από τους αρμοδίους των δομών αυτών αλλά και στην τήρηση και αυστηρή εφαρμογή των μέτρων από την αστυνομία.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αναγνωρίζει το εξαιρετικά απαιτητικό και δύσκολο έργο των εργαζομένων στο χώρο της υγείας και των αστυνομικών, τους οποίους και ευχαριστεί, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξει εμπράκτως το έργο τους.

Ένα σχόλιο

  • Το πετυχημένο μοντέλο της Κοζάνης φαίνεται από τα κρούσματα που δε λένε μετά από δύο μήνες να καραντίνας να μειωθούν

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.