kozan.gr: Χύτρα ειδήσεων: Μένει με μία αναισθησιολόγο το Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης, η οποία μετακινείται στη ΜΕΘ; Ψάχνουν από τη διοίκηση να βρουν αναισθησιολόγους για να καλύψουν, έστω, σε αυτή τη φάση, εφημερίες του νοσοκομείου, μέχρι να βρουν οριστική λύση – Θετικά ανταποκρίθηκε, τουλάχιστον για το επόμενο τριήμερο, ιδιώτης αναισθησιολόγος από τη Θεσσαλονίκη

11 Δεκεμβρίου 2020
12:59

 

Συναγερμός έχει σημάνει, από χθες, στη διοίκηση του Μαμάτσειου, νοσοκομείου Κοζάνης, καθώς, όπως πληροφορούμαστε, από τους τέσσερεις αναισθησιολόγους που διέθεται, μέχρι πρότινος, το νοσοκομείο, έμεινε μόνο με μία (αναισθησιολόγο) κι αυτή, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του kozan.gr, που παρουσιάζει το θέμα, με απόφαση του διοικητή, Σ. Γκανάτσιου, έχει μετακινηθεί, ήδη, στη ΜΕΘ, δημιουργώντας σε σχέση με το τι θα συμβεί με τις εφημερίες των αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο από την ερχόμενη εβδομάδα; Για το ιστορικό της υπόθεσης να αναφέρουμε πως η μια αναισθησιολόγος/πρώην διευθύντρια έχει λάβει, από τις αρχές Δεκεμβρίου, αναρρωτική/συνταξιοδoτική άδεια, ενώ από τους υπόλοιπους τρεις αναισθησιολόγους, οι  δύο, για λόγους που δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί, αλλά που έχουν εξηγήσει στη διοίκηση, είτε προφορικώς, είτε γραπτώς,  κατέθεσαν τα χαρτιά τους, επίσης, για αναρρωτική άδεια. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν αυτό σχετίζεται με αυτό που είχε δηλώσει ο διοικητής, σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι: ¨Αν, κάποια στιγμή, λειτουργήσουμε τη ΜΕΘ, θα τη λειτουργήσουμε τρώγοντας σάρκα από τη σάρκα μας. Δηλαδή θα πρέπει να αποδυναμώσουμε κάποιο τμήμα για να…” (δείτε εδώ σχετικά), σε κάθε περίπτωση όμως η συγκεκριμένη εξέλιξη προκαλεί νέο πονοκέφαλο στη διοίκηση, που αναζητά λύσεις όχι μόνο από αναισθησιολόγους που εργάζονται σε δημόσια νοσοκομεία αλλά ακόμη κι ιδιώτες αναισθησιολόγους που μπορούν να συνδράμουν έστω και για κάποιες μέρες. Μαθαίνουμε ότι ήδη έχει ανταποκριθεί θετικά να συνδράμει αναισθησιολόγος που εργάζεται στο Διαβαλκανικό Κέντρο, στη Θεσσαλονίκη, για τουλάχιστον για το ερχόμενο τριήμερο.

Ωστόσο, τα ερωτήματα που “γεννιούνται”, από την ερχόμενη εβδομάδα και τις μέρες που θα ακολουθήσουν, είναι:

1) Υφίσταται και μπορεί να λειτουργήσει όπως πρέπει νοσοκομείο – όπως της Κοζάνης – έστω και με δυο αναισθησιολόγους;

2) Τι θα γίνει με τα τακτικά – έκτακτα χειρουργεία (ιδίως τα ογκολογικά);

Η Χύτρα

7 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.