Την Μ. Τετάρτη  πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια και ο αγιασμός του νέου γηπέδου της Αιανής Τον αγιασμό τέλεσε ο πατέρας Στέφανος.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παραβρέθηκε σύσσωμο το  ΔΣ της ΕΠΣ Κοζάνης  με τον πρόεδρο Νίκο Σάββα , ο  Δήμαρχος Κοζάνης  Λευτέρης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος του ΟΑΠΝ Γιάννης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αντώνης Κύρινας, ο περιφερειακός σύμβουλος για θέματα αθλητισμού Δημήτρης Καρακασίδης, ο Περιφερειακός σύμβουλος υπεύθυνος πολιτικής προστασίας Ηλίας Κάτανας, ο πρόεδρος του χωριού Ηλίας Μπουρνιώτης καθώς  και πολλοί παράγοντες του αθλητισμού και   πλήθος κόσμου.

Ηλίας Μπουρνιώτης 

Μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό και τους χαιρετισμούς του Δημάρχου κ Ιωαννίδη Λευτέρη, τους προέδρου της κοινότητας Αιανής κ.  Μπουρνιώτη Ηλία ,του περιφερειακού συμβούλου κ. Καρακασίδη Δημήτρη και του προέδρου της ομάδας του Αλιάκμονα κ Νέστορα Μητσιάκου  ακολούθησαν οι βραβεύσεις.

Βραβεύτηκαν οι εθελοντές οι οποίοι πρόσφεραν προσωπική εργασία για να γίνει το γήπεδο.

Την πλακέτα απένειμε στον εκπρόσωπο της εθελοντικής ομάδας κ Χρήστο Γιαννακόπουλο,  ο  πρόεδρος Δημοτικού ο κ συμβουλίου κ Αντώνης Κύρινας.

Ο κ Γιάννης Αποστόλου αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης   βραβεύτηκε για την μεγάλη βοήθεια  στην κατασκευή του γηπέδου.

Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο αντιδήμαρχος  κ. Τέλης Πουτακίδης.
Στον  κ. Αντώνη Τζανετόπουλο ,Τιμ μάνατζερ της Εθνικής , την τιμητική πλακέτα απένειμε ο πρόεδρος του ΟΑΠΝ κ Γιάννης Ιωαννίδης.

Τέλος τον Γρηγόρη Στάμο, έναν από τους κορυφαίους χορηγούς για την κατασκευή του γηπέδου βράβευσε ο Δήμαρχος Κοζάνης κ Λευτέρης Ιωαννίδης .

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος  Γιάννης Κουμπούρας.

Στο φιλικό που ακολούθησε η Εθνική παίδων κέρδισε τον Αλιάκμονα Αιανής 3-0.
Για την ιστορία τα γκολ πέτυχαν οι Αρβανίτης Εμμανουήλ  (ΑΕΚ), Τζίμας Παναγιώτης (Αστέρας Τρίπολης) και Ντοματάς Γεώργιος (Παναθηναϊκός).

Με την Εθνική αγωνίστηκαν και οι αθλητές της ΕΠΣ Κοζάνης Αναστάσιος Μπόνιος, Θόδωρος Σαρηγιαννίδης, Παναγιώτης Τσαγκαλίδης, Θεοχάρης Καρακασίδης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Στράτος Γράβας και Κωνσταντίνος Θυμιάνης

Οι συνθέσεις

Αλιάκμων Αιανής (Μαυροδήμος): Τζέλλος, Γοδενόπουλος, μαρούδης, Βαβλιάρας Σ., Κουσίδης, Μαυροδήμος, Βάσσος Β., Βαβλιάρας Χ., Βάσσος Ζ., Νάνος, Κουτσογεωργόπουλος.
Έπαιξαν και οι Γκουρτζούμης, Ντούμπας, Γκουλιάφας, Πελέκας, Φτάκας Η., Γκόντορας, Μπουρνιώτης, Πελέκας Β., Φτάκας Π., Σκουτέλας, Μπούλης, Γιαννακόπουλος.

Εθνική Ελλάδας Κ 17 (Γεωργόπουλος): Μανδάς, Βαγιανίδης, Σαρηγιαννίδης, Παπαδόπουλος, Θυμιάνης, Τσαγκαλίδης, Φέκκας, Γράβας, Δακτύλας, Μπόνιος, Τσιάκαλος.
Έπαιξαν και οι Καρακασίδης, Αρβανίτης, Μουτζούρης, Βουτσάς, Τζίμας, Κολινιάτης, Γιαξής, Τζαβίδας, Ντοματάς, Κωτσόπουλος.

Διαιτητής: Πανυτσίδης,
Βοηθοί:  Φραντζοπουλου,  Λαμπριανίδης
4ος: Σουλίδης Ε.

επιμέλεια: Γιώργος Κατσίκας
matiesstasport.blogspot.gr