Έγκριση Σχεδίου Καταστατικού για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην Ενεργειακή Κοινότητα με διακριτικό τίτλο «Ενεργειακή Κοινότητα Δυτικής Μακεδονίας»

15 Δεκεμβρίου 2020
09:22

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας το Σχέδιο Καταστατικού της υπό δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας μεταξύ της Περιφέρειας, των 13 Δήμων και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Μέσα στο πλαίσιο της αναπτυξιακής μετάβασης σε καθαρές μορφές ενέργειας και μιας οικονομίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα, η δημιουργία της Ενεργειακής Κοινότητας Δυτικής Μακεδονίας, μία προσωπική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη κ.Γιώργου Κασαπίδη, αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό εγχείρημα.

Θα λειτουργήσει ως βασικό όχημα και εργαλείο για την πορεία μας προς την ΄΄Πράσινη΄΄ Περιφέρεια, που είναι το όραμα και ο βασικός πολιτικός στόχος της σημερινής Περιφερειακής αρχής.

Μέσα από ένα ευρύ πλέγμα ενεργειών, δράσεων και κυρίως επενδύσεων βιώσιμης ανάπτυξης, θα βαδίσουμε προς μια συνολική αναδιάρθρωση του οικονομικού και παραγωγικού μας μοντέλου, μέσα στο οποίο εντάσσεται και το ζήτημα της κάλυψης των ενεργειακών αναγκών Φορέων, Επιχειρήσεων και Νοικοκυριών, εκμεταλλευόμενο τις οικονομίες κλίμακας που θα προκύψουν από τη συνένωση των δυνάμεων Περιφέρειας, Δήμων και Πανεπιστημίου μέσω της Ενεργειακής Κοινότητας.

Σε συνέχεια, λοιπόν, συντονισμένων ενεργειών που ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο, υπό την εποπτεία της Αντιπεριφερειάρχου κ. Καλλιόπης Κυριακίδου και μετά την έγκριση του σχεδίου καταστατικού της Ενεργειακής Κοινότητας από τα Δημοτικά Συμβούλια και τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, τέθηκε αυτό υπόψη του Περιφερειακού Συμβουλίου και ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία.

Εκ του Γραφείου της Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Υποδομών & Περιβάλλοντος, κας Καλλιόπης Κυριακίδου

Ένα σχόλιο

  • Ο πολέμιος των φωτοβολταϊκών φτιάχνει ενεργειακή κοινότητα. Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς, έτσι κύριε Κασσαπιδη;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.