Καλλιόπη Κυριακίδου: Επιστολή προς Δημάρχους και Προέδρους Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων για ανάπτυξη θέσεων επί του μεγάλου ενδιαφέροντος ανάπτυξης επενδύσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

17 Δεκεμβρίου 2020
11:52

.

Έντονη είναι η ανησυχία της Περιφερειακής Αρχής για την αντιμετώπιση της άναρχης εξάπλωσης των επενδύσεων ΑΠΕ, ερήμην των τοπικών οργάνων της τοπικής κοινωνίας και δια αποκλεισμού αυτής, καθώς και για την ταυτόχρονη προστασία άλλων παραγωγικών δραστηριοτήτων και του περιβάλλοντος.

Η ανάπτυξη των ΑΠΕ πρέπει να αποτελέσει προϊόν σχεδιασμού που θα προκύπτει τόσο από το Εθνικό Χωροταξικό για τις ΑΠΕ όσο και από το Περιφερειακό Χωροταξικό της Δυτικής Μακεδονίας, στο οποίο θα συμμετέχει ενεργά και αποφασιστικά συνολικά για όλες τις επενδύσεις ΑΠΕ η τοπική κοινωνία και οι φορείς της.

Στο πλαίσιο αυτό και δεδομένης της αγωνίας του Περιφερειάρχη αλλά και του Περιφερειακού Συμβουλίου σχεδόν στο σύνολό του, απεστάλη επιστολή στους Δημάρχους και τους Προέδρους Τ.Ε., με στόχο να γνωστοποιήσουν τις θέσεις τους επί του ανωτέρου θέματος.

Πιο συγκεκριμένα, ζητήθηκε να γνωστοποιήσουν εάν συμφωνούν ή διατηρούν επιφυλάξεις για τυχόν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις από υποδομές μεγάλης κλίμακας ΑΠΕ, που θα λειτουργούν ανταγωνιστικά σε υφιστάμενες παραγωγικές δραστηριότητες άλλων κατευθύνσεων στα όρια των Δήμων – Κοινοτήτων τους.

Η πολιτική στο ενεργειακό γίγνεσθαι της Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να είναι προϊόν σύνθεσης, λαμβάνοντας υπόψιν υφιστάμενες επαγγελματικές δραστηριότητες που δεν πρέπει να θίγονται. Σε αυτό το πλαίσιο, η άποψή όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι καθοριστική.

Εκ του Γραφείου της Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Υποδομών & Περιβάλλοντος, κας Καλλιόπης Κυριακίδου

5 σχόλια

  • Αστο κορίτσι μου… την θάψατε την περιοχή με τις ΑΠΕ… κι έχετε το θράσος να τις βαφτίζετε επενδύσεις… Πόσα χρήματα θα αποδώσουν στην περιοχή; Πόσες θέσεις εργασίας; Τι διάρκεια θα έχουν οι θέσεις εργασίας;

  • Ορισμενοι που σχολιαζουν συνεχως αρνητικα πρεπει να το κοιταξουνε το προβλημα που εχουν με τον κασαπιδη,βαρεθηκαμε την αρνητιλα που βγαζουνε σε ολα τα θεματα,δεν εχουμε ορεξη τα προσωπικα τους,κυρια κυριακιδου συνεχειστε τον αγωνα για την περιοχη ολοι εκει στην περιφερειακη αρχη και μην ακουτε τους πικροχολους που βγαζουνε κομπλεξ.

  • Αυτοί που έχουμε την ευθύνη του σχεδιασμού ρωτάνε αυτούς που δεν την έχουν, τι άποψη έχουν γιαυτό που έπρεπε να ξέρουν οι ίδιοι! … αν μπερδευτήκατε είναι γιατί μπερδεμένοι είναι όλα τα αστροπελέκια του Κασαπίδη μαζί και ο ίδιος …. τα μάτια σας ανοιχτά μας πάνε στον γκρεμό τραγουδώντας ανέμελα

  • Ναι εκεί στην περιφέρεια ανησυχειται Τοσοοοο πολυυυυυυ
    Που προτείνατε χυτά αμιάντου σε περιοχή πρωτογενούς παραγωγής!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.