Ο ΕΟΔΥ απαντά στον δήμαρχο Κοζάνης για την άδεια διενέργειας rapid tests

18 Δεκεμβρίου 2020
14:54

Απάντηση τον δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι χρειάζεται άδεια από τον ΕΟΔΥ για να διενεργήσουν rapid test και δεν είχαν καταφέρει να βρουν κάποιον αρμόδιο προκείμενου να δοθεί η απαραίτητη άδεια, δίνει ο οργανισμός.

«Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας βρίσκεται σε κάθε περιοχή της χώρας και προσφέρει τις υπηρεσίες του με δωρεάν διαγνωστικούς ελέγχους σύμφωνα και με τις οδηγίες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων έχοντας υλοποιήσει εκατοντάδες χιλιάδες τεστ», αναφέρει ο ΕΟΔΥ και ενημερώνει σχετικά με τις δηλώσεις του Δημάρχου Κοζάνης ότι ο οργανισμός «ουδεμία αρμοδιότητα έχει για τη χορήγηση άδειας πραγματοποίησης διαγνωστικών ελέγχων από τρίτους φορείς. Οι φορείς που δύνανται να πραγματοποιούν ελέγχους για τον ιό SARS-CoV-2 μέσω ταχείας δοκιμασίας αντιγόνου καθώς και οι προϋποθέσεις διαγνωστικής επάρκειας των σχετικών ιατροτεχνολογικών προϊόντων περιγράφονται στο ΦΕΚ 5198/24-11-2020 Β’».

Καταλήγοντας ο ΕΟΔΥ σημειώνει: «Επιπροσθέτως, ο Δήμαρχος Κοζάνης, σε πρόσφατη επικοινωνία με στελέχη του ΕΟΔΥ, είχε δεσμευθεί να παραχωρήσει το μεγαλύτερο μέρος των 3.000 κιτ δειγματοληψίας που διαθέτει ο Δήμος, στις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, χωρίς όμως να έχει υλοποιήσει τη συγκεκριμένη δωρεά έως σήμερα».

 

https://www.iefimerida.gr/ellada/eody-dimarho-kozanis-adeia-dienergeias-rapid-tests

10 σχόλια

  • Τόσο καιρό γινεται χαμός από κρούσματα και ο δήμαρχος Κοζάνης εμφανίστηκε για να…απαντήσει στον Ιωαννιδη για άσχετα θέματα που τώρα δεν ενδιαφέρουν κανέναν.

    Άφαντος στην πρώτη καραντινα

    Άφαντος και στη δεύτερη

    Με λόγο και τακτικές του 1980 δεν πάμε μπροστά.

    Απλά ανύπαρκτος

    Η δημοτική αστυνομία αντί να κάνει ελέγχους (αυτούς που δεν έκανε και κλείσαμε πρώτοι ) άφαντη.

    Έχει 2 μέρες επειδή ξέφυγε το πράγμα τους έβγαλαν έξω.

    Μάλλον είναι μεγάλο το πολιτικό κόστος αν κόβουν 300αρια αβέρτα.

    Με την υγεία του κόσμου, δε βαριεσε, να χάνουμε και ψήφους αν στραβωσουν με τα πρόστιμα.

  • καλως κ δεν δωρησε τα τεστ στον ΕΟΔΥ, μας εχουν παρατημενους στην τυχη μας εδω στη Δ.Μακεδονια!!!

    Ο Κασαπιδης κ οι βουλευτες που ειναι της κυβερνησης που κρυβονται??

  • Λάζο μετά τον Κασαπιδη για την Ηλιαχτίδα έρχονται κι άλλοι για να πουνε ότι στον δήμο υπάρχει πρόβλημα. Δεν πειράζει,εσύ στον κόσμο σου,έτσι κι αλλιώς οι άλλοι φταίνε ποτέ εσύ.

  • Θυμάμαι τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να καλεί ο ίδιος τον Χαρδαλιά να κλείσει την νέα παραλία… και εδώ ο δικός μας μην πάρει τηλέφωνο και χάσει κανένα ψήφο.

  • Ο κ. Μαλούτας ας συνεχίσει να μοιράζει πάρκα για φωτοβολταϊκά, σε καθε συνεδρίαση του Δ. Σ., στην περιοχή Μαυροδένδρίου και στον πρώην Δήμο Δ. Υψηλάντη.
    Την έμαθε καλά την δουλειά αυτός και οι συνδειαχειριστές του
    Υ. Γ.
    Για την πανδημία ο Θεός να βάλει το χέρι ΤΟΥ…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.