kozan.gr: Δείτε σ’ ένα βίντεο όλα όσα ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς – 397 ενεργά κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, με 81 να νοσηλεύονται και με μέσο όρο ηλικίας τα 53,26 έτη (Βίντεο)

18 Δεκεμβρίου 2020
18:30

 

Δείτε σ’ ένα βίντεο όλα όσα ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς

 

Όπως και στη Δυτική Αττική, τα νέα μέτρα για την περιοχή της Π.Ε. Κοζάνης είναι τα εξής.

1. Επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 έως τις 05:00. Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι θα μπορούν να μετακινούνται από την οικία τους μόνο προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

2. Αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, ακόμα και με τη μέθοδο του click-away, των κομμωτηρίων, των καταστημάτων περιποίησης νυχιών, των βιβλιοπωλείων και όλων των επιχειρήσεων.

3. Αναστολή πάσης φύσεως εκκλησιαστικών τελετών κάθε δόγματος, εξαιρουμένων των εξόδιων ακολουθιών με παρουσία μόνο στενών συγγενών, που δεν θα ξεπερνούν τα δέκα (10) άτομα, καθώς και αναστολή ελεύθερης πρόσβασης σε ναούς για ατομική προσευχή. Επίσης, τέλεση όλων των εκκλησιαστικών λειτουργιών μόνο με παρουσία κληρικών.

4. Μαζική εφαρμογή ελέγχων στον πληθυσμό των εν λόγω περιοχών με χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) και με καθετοποιημένη σε βάθος ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των στενών επαφών αυτών.

5. Εντατικοποίηση ελέγχων στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων της περιοχής από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

6. Μοριακός έλεγχος κάθε πέντε (5) ημέρες στους εργαζόμενους Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων.

7. Μαζική διανομή προστατευτικών μασκών με μέριμνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

8. Απομόνωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, που δεν χρήζουν νοσηλείας σε νοσοκομείο, σε χώρους και δομές που έχουν ήδη εξασφαλιστεί για αυτόν τον σκοπό από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ειδικά σε περιπτώσεις που η κατ’ οίκον απομόνωση δεν κρίνεται εφικτή και εγκυμονεί κινδύνους για άλλα μέλη της οικογένειας.

9. Αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών στους δήμους αυτούς, καθώς και υποχρεωτικός έλεγχος με χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) σε μικροπωλητές, ως προϋπόθεση για την παροχή άδειας μετακίνησης εργασίας σε άλλες περιοχές. Θα διεξάγεται περιοδικός έλεγχος των μικροπωλητών ανά τριήμερο.

10. Υλοποίηση εκστρατειών ενημέρωσης, από κοινού με τους δήμους των περιοχών αυτών και την αντιπεριφέρεια και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και με συμμετοχή επιστημόνων από τον χώρο των κοινωνικών επιστημών (ψυχολόγων, ανθρωπολόγων, κοινωνιολόγων κ.λπ.), λόγω του εξειδικευμένου πληθυσμιακού προφίλ των περιοχών αυτών.

11. Τέλος, αποφασίστηκε η εντατικοποίηση εκτεταμένων ελέγχων τήρησης της εφαρμογής των μέτρων και η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών στις περιοχές αυτές.

19 σχόλια

  • Εσείς που θέλατε νέα μέτρα τώρα τι έχετε να πείτε.Όταν θα σας περνούν από το σπίτι σας και σας πηγαίνουν σε δομές μην φωνάζετε όλα γίνονται για το καλό μας.

  • “Ου παππούς, μπρε, μπρε, μπρε, ου παππούς ου Ραγκαβέλας, είχιν μια κουτσή γουμάρα…” Σουρδοι καλή απελευθέρωση τις απόκριες!!!!

  • Ανίκανοι να διαχειριστούν οτιδήποτε (εκτός τα εκατομμύρια ποu μοιράζουν απλόχερα σε ΜΜΕ και απευθείας αναθέσεις).
    Όλοι στα μπαλκόνια για χειροκρότημα στον μέγα ηγέτη Happy Traveller Π/Θ.

  • Να ήταν μόνο αυτή η απορία που δημιουργήθηκε… Βγήκε, είπε 8 προτάσεις, άφησε αδιευκρίνιστα μερικές εκατοντάδες ερωτήματα που προκύπτουν από όλα όσα άφησε στο φλου, και τρέχα τώρα εσύ κακόμοιρε Έλληνα να ψάχνεις στο Google για εγκυκλίους και διευκρινίσεις.

  • Την άνοιξη η Δυτική Μακεδονία ήταν υπόδειγμα όπως έλεγαν, έξι μήνες μετά τι άλλαξε;;την άνοιξη έριχναν την ευθύνη στους ηλικιωμένους, τώρα φταίει λένε η νεολαία.στην εκκλησία απαγορεύεται να πάνε πχ 30 άτομα,στα λεωφορεία χαμός κλπ.τωρα μας κλείνουν απ’τις 6,λες κ κάτι θα πετύχεις με αυτό το μέτρο, όπως και πολλά άλλα που θα γονατίσουν την τοπική κοινωνία.Μηπως πρέπει να ξυπνήσουμε σιγά σιγά;κ δεν είμαι από αυτούς που λένε δεν υπάρχει ιός κλπ κλπ.απλα λέω ότι τα μέτρα είναι δεν είναι σωστά.

  • Δηλαδή:
    Κανένα τεστ συνεπάγεται δείκτης=0, τουτέστιν no lockdown.
    Όλοι τεστ συνεπάγεται ο δείκτης =στον Θεό, τουτέστιν μαντρωμα.
    Άρα;;;;

  • Καλά να μας κάνουν ανεύθυνα το πήραν κάποιοι τώρα το τρώμε και καθόμαστε στα σπίτια μας αρκετά αυτή που το πήραν αψήφησαν το κορονοιο τέλος καλές γιορτές μέσα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.