Αίτημα της Δημοτικής Κίνησης ‘Κοζάνη Τόπος να ζεις’ για άμεση σύγκληση του Δημ. Συμβουλίου Κοζάνης

19 Δεκεμβρίου 2020
09:30

Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, κα. Τουμπουλίδου Νούλα

Δήμαρχο Κοζάνης, κ. Μαλούτας

Κοιν: Επικεφαλής παρατάξεων Δημοτικού Συμβουλίου

Κοζάνη 19/12/2020

Θέμα: Αίτημα για την διεξαγωγή έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου.

κα Πρόεδρε,

Από χθες 18-12-2020 η Π.Ε. Κοζάνης τελεί υπό το καθεστώς ενός πολύ σκληρού Lockdown ως αποτέλεσμα της τελευταίας αύξησης των κρουσμάτων του COVID – 19. Υπενθυμίζουμε παράλληλα ότι η Π.Ε. Κοζάνης βρίσκεται σε καθεστώς lockdown από τις 16 Οκτ 2020 και ήταν η πρώτη περιοχή που εντάχθηκε σε αυτό.

Μετά από 2 μήνες εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων η νέα επέκταση αυτών σε ένα πιο αυστηρό καθεστώς και ενώ σε όλη σχεδόν την υπόλοιπη χώρα διαφαίνεται αποκλιμάκωση της πανδημίας, αποτελεί ένα ιδιαίτερα τραγικό χτύπημα για την τοπική μας οικονομία και κοινωνία. Δυστυχώς, οι συνέπειες αυτής της εξέλιξης θα είναι καταστροφικές για πολλούς κλάδους της τοπικής μας οικονομίας. Είναι χαρακτηριστική η αντίδραση των εκθετών λαϊκών αγορών που ενημερώθηκαν μια μόλις ημέρα πριν την διεξαγωγή της μεγαλύτερης λαϊκής αγοράς της περιοχής, με ότι αυτό συνεπάγεται γι αυτούς αλλά και του εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης αφού συν τοις άλλοις αυτή η εξέλιξη έρχεται λίγες μέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, διαλύοντας τις όποιες ελπίδες για την έστω και περιορισμένη κίνηση στην τοπική μας αγορά.

Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προστεθούν προϋπάρχοντα προβλήματα (ανεργία, απολιγνιτοποίηση, πρώτο κύμα πανδημίας, κ.λ.π) ώστε να κατανοήσει κανείς ότι στην περιοχή δημιουργείται μια πραγματικά εκρηκτική κατάσταση με πολύ σοβαρές συνέπειες για όλους.

Αντιλαμβανόμαστε πως η προστασία της δημόσιας υγείας είναι υπέρτατη ευθύνη και υποχρέωση, πλην όμως και δεδομένης της κατάστασης που διαμορφώνεται επιβάλλεται να υπάρξει άμεση κινητοποίηση όλων μας. Κυρίως βέβαια των τοπικών φορέων που φέρουν την κύρια ευθύνη για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.

Με βάση τα παραπάνω σας καλούμε να προχωρήσετε στην σύγκλιση έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα ώστε:

Να δοθεί το μήνυμα της έντονης κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, της συσπείρωσης και της μέγιστης ανάδειξης του θέματος, αλλά κυρίως να διαμορφωθεί ένα κοινό πλαίσιο διεκδικήσεων για την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και της κοινωνίας συνολικά.

Προτείνουμε να κληθούν επίσης όλοι οι τοπικοί παραγωγικοί φορείς, καθώς και εκπρόσωποι της περιφέρειας και των υπόλοιπων Δήμων της Π.Ε. Κοζάνης.

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως αυτή η στιγμή δεν είναι ώρα της απόδοσης ευθυνών για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, αλλά η στιγμή οργανωμένα και συντονισμένα να αντιδράσουμε και να στηρίξουμε τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Συμφωνούμε πιστεύουμε όλοι ότι, αν μετά την εφαρμογή των σκληρών περιοριστικών μέτρων, δεν υπάρξει ένα πακέτο στήριξης της τοπικής μας οικονομίας άμεσα, οι συνέπειες θα είναι τρομακτικές.

Με τιμή

Για την

Δημοτική Κίνηση ‘Κοζάνη Τόπος να ζεις’

21 σχόλια

  • Πολύ σωστή πρωτοβουλία. Να καλέσετε οπωσδήποτε και τον εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ για να παρουσιάσει συγκεκριμένα στοιχεία της πανδημίας σε ποσοστά επί τοις εκατό.

  • Μπα από ποτε ενδιαφέρεστε για τους επαγγελματίες και τον εμπορικό κόσμο της περιοχής; Εγώ θυμάμαι που ήμασταν ένα βήμα πριν την έξοδο μας από την ΕΕ και η δημοτική σας κίνηση ταυτίζονταν με την τότε κυβέρνηση. Δεν θέλω να αναλογιστω τι θα γινόταν σήμερα αν δεν ήμασταν στην ΕΕ. Μην προσπαθείτε λοιπόν να δείξετε την δήθεν ευαισθησία σας γιατί σας έχουν πάρει χαμπάρι. Και κάτι άλλο για να μην ξεχνιόμαστε εσείς ήσασταν κατά των λιγνιτικων μονάδων χωρίς όμως να κάνετε τίποτα απολύτως για την περιοχή.

    • Αναστάσιε καλημέρα το εσείς κι εμείς δεν είναι της ώρας….καιρός είναι να γίνουμε ένα….

      Υ.Γ. Η απολιγνιτοποίηση ήρθε και ήρθε βίαια γιατί κάποιοι δεν πίστευυαν ότι θα γινόταν. Αυτοί που το πίστευαν το έλεγαν ΔΥΝΑΤΑ. Αν αυτό είναι κακό περίμενε να δεις τις συνέπειες…
      Το ότι κάποιοι έβλεπαν μπροστά ακόμα να το χωνέψουν μερικοί.

  • ΤΟ ΛΟΚ ΝΤΑΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΦΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ.ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΕΙΣ.ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.Ο ΝΕΟΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ.ΕΚΑΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΥΡΙΟ ΕΝΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ.ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΝΑΣΑ.ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΥΦΟΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ.ΔΕ ΜΑΣ ΑΦΗΝΤΣ ΠΡΟΥΙ- ΠΡΟΥΙ.

    • Είναι λαικισμός να θες να γίνει δημοτικό συμβούλιο για να φανεί ότι η κοινωνία είναι ενωμένη και πρέπει να διεκδικήσει;

    • Το λεξικό Cambridge ορίζει το λαϊκισμό ως «πολιτική ιδέα και δράση που στοχεύει στην αντιπροσώπευση των επιθυμιών και των αναγκών του απλού λαού»

    • Άιντε τοβγαλες το μεροκάματο και σήμερα. Το φυσιολογικό δεν είναι λαϊκισμός και σίγουρα είναι καλύτερη αντίδραση απ’ την αδράνεια του Μαλουτα.

  • Εγώ πάντως (και συγχωρέστε μου την αφέλεια της απορίας μου) δεν έχω καταλάβει ακόμη ποιό είναι το “ποιοτικό” κριτήριο για την επιβολή αυστηροτέρου lock down…
    α)Είναι ο απόλυτος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα σε σχέση με τον αντίστοιχο Πανελλήνιο;
    β)Είναι ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκων;
    γ)Είναι ο απόλυτος εβδομαδιαίος αριθμός κρουσμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα σε σχέση με τον αντίστοιχο Πανελλήνιο;
    δ)Είναι ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα σε σχέση με τον Πανελλήνιο;
    ε)Είναι η διασπορά των καταγεγραμμένων κρουσμάτων και ο αριθμός των επιβεβαιωμένων εστιών μετάδοσης;
    στ)Είναι η κατάσταση του Μαμάτσιου και του Μποδοσάκειου και το αν έχουν φτάσει στα όρια τους ή αν έχουν χαλαρώσει έστω και λίγο και πάντα συγκρινόμενα με το τί γίνεται αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης πχ;
    ζ)Συνδυασμός όλων των παραπάνω;
    Έχουμε αξιόπιστη και αιτιολογημένη απάντηση για όλα τα παραπάνω;
    Ο Χαρδαλιάς το μόνο το οποίο ανέφερε χτες (από όλα τα παραπάνω) ήταν τα β) και γ), αλλά δεν τα συνέκρινε με τα αντίστοιχα Πανελλήνια παρά με τα επιθυμητά νούμερα βάσει επιδημιολογικών δεικτών, στα οποία όμως υστερούν και άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Χώρας (ειδάλλως δεν θα είχαμε Πανελλαδικό lock down και όλα θα ήταν ανοιχτά).
    Επίσης κάτι ψέλλισε για ελλιπή ιχνηλάτιση….
    Κατά την άποψη μου δεν αιτιολογήθηκε επαρκώς η επιβολή του αυστηρότερου lock down και για άλλη μια φορά αποδειχθήκαμε τα εύκολα πειραματόζωα, με την τοπική αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού ως απλούς παρατηρητές…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.