«Καλλιόπη Βέττα: «Η ΠΕ Κοζάνης πληρώνει με βαρύ τίμημα την αποτυχία της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα. Οι αρμόδιοι Υπουργοί οφείλουν να δώσουν άμεσες απαντήσεις»

19 Δεκεμβρίου 2020
17:54

 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Π.Σ. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα με αφορμή την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας και την λήψη αυστηρότερων μέτρων στην Π.Ε. Κοζάνης, δήλωσε:

«Είναι πλέον εμφανές σε όλους ότι η κυβέρνηση απέτυχε στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης στην Π.Ε. Κοζάνης. Ενώ έχουν μεσολαβήσει πάνω από δύο μήνες περιοριστικών μέτρων, τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, το Ε.Σ.Υ. πιέζεται και η υγεία των κατοίκων της περιοχής εξακολουθεί να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Αντί να υπάρξουν συστηματικές ιχνηλατήσεις, μαζικά και δωρεάν τεστ σε χώρους εργασίας αλλά και στον γενικό πληθυσμό, ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό και υποδομές, η κυβέρνηση προχωρά στην αντιμετώπιση της πανδημίας με αποσπασματικά και κατασταλτικά μέτρα.

Εκτός από τον υγειονομικό, απέτυχε όμως, και στον οικονομικό τομέα. Σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει το πάγιο πρόβλημα με την βίαιη απολιγνιτοποίηση, με ένα μεγάλης διάρκειας lockdown ήδη από τις 16 Οκτωβρίου και μετά η κυβέρνηση απότομα, εντός λίγων ωρών, χωρίς κανένα περιθώριο, κλείνει την οικονομία δημιουργώντας ανυπολόγιστη ζημιά σε αγρότες και επαγγελματίες της περιοχής που βλέπουν τα προϊόντα και τις προμήθειές τους να μένουν αδιάθετα.

Θα απευθυνθώ άμεσα στους αρμόδιους Υπουργούς ζητώντας εξηγήσεις τόσο για την αποτυχία στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης όσο και για τα μέτρα που οδηγούν την κοινωνία της περιοχής στον μαρασμό.

Οι κάτοικοι της Π.Ε. Κοζάνης, όσο κι αν θέλουν κάποιοι, δεν θα γίνουν ποτέ πολίτες δεύτερης κατηγορίας για να αντιμετωπίζονται με τέτοια απαξία.»

7 σχόλια

  • Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση. Γιατί οι τιμές των τεστ ήταν τόσο καιρό στο άφταστο (στις αρχες 200 και τουε τελευταίους μήνες είχαν πάει 80 ευρώ) και τώρα ακόμα που υποτίθεται τις κατέβασαν στα 60 το μοριακό και στα 20 το rapid μια χαρά κέρδος βγάζουνε οι γιατροί και ούτε διαμαρτυρήθηκαν. Δηλαδή τόσο καιρό ήταν ακριβά για ποιό λόγο???? Αν και ακόμα ακριβά είναι κατά την γνώμη μου .είπαν 40 ευρώ και καλά και προστίθενται οι “ιατρικές υπηρεσίες” κατά τα άλλα και πάει στα 60 . Για σφαλιάρες είμαστε…

  • ΚΥΡΙΑ ΒΕΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΑΡΘΡΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ.ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ.
    ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ.ΠΟΙΑ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ .ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

  • Η Κοζανη δεν θα πληρωσει την ανικανοτητα της κυβερνησης. Οι Κοζανιτες ειμαστε περηφανοι και οι περισοτεροι αναλαμβανουμε τις ευθυνες που μας αναλογουν. Δεν θα αναλαβουμε ευθυνες πολιτικων που επενδυουν σε ” ατομικες ευθυνες” κουνοντας μας το δαχτυλο. Χρονια πολλα!!!!

  • Η Κοζάνη πληρώνει με βαρύ τίμημα της #$%^& που δέρνει τους κατοικους της. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να φτιαξει τη #$%%^ κ. Βεττα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.