Π. Κουκουλόπουλος: “Φαίνεται πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την περιοχή μας όπως η Μαρία Αντουανέτα το γαλλικό λαό”

20 Δεκεμβρίου 2020
13:48
Ο θυμός και η αγανάκτηση είναι κυρίαρχα συναισθήματα τις τελευταίες μέρες μετά την επιβολή του καθολικού απαγορευτικού στην Κοζάνη παραμονές Χριστουγέννων • κανένας και τίποτα δεν μένει έξω από την κριτική των πολιτών που είναι σφοδρή και ανελέητη.
Οι λόγοι αυτής της στάσης πρέπει να αναζητηθούν στη διπλή θλιβερή πρωτιά της επιβολής σκληρών μέτρων σε συνδυασμό με την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας στον τόπο μας. Πουθενά στην Ελλάδα δεν υπάρχουν τόσοι άνεργοι, πουθενά αλλού δεν συναντούμε φυγή νέων τέτοιες κλίμακας όπως εδώ, καμία τοπική αγορά στη χώρα δεν δοκιμάζεται όπως η δικιά μας.
Όλη η χώρα πλήρωσε βαριά τις συνέπειες των τριών μνημονίων και προσπαθεί να βρει το δρόμο της, στην Κοζάνη όμως επιβλήθηκε ένα τέταρτο μνημόνιο το 2015 με τη μείωση της λιγνιτικής παραγωγής στο 50% και ένα πέμπτο το 2019 με τη βίαιη απολιγνιτοποίηση. Η Κοζάνη από κάθε άποψη χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και ειδική μέριμνα και αντί γι αυτό βλέπουμε ακριβώς το αντίθετο. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν 16 Οκτωβρίου όταν επιβλήθηκε στην Κοζάνη το πρώτο τοπικό lockdown στη χώρα. Συγκρίνοντας εκείνα τα μέτρα με αυτά που ανακοινώθηκαν τρεις εβδομάδες αργότερα για όλη τη χώρα εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι τα μέτρα για όλη τη χώρα ήταν πολύ πιο γενναιόδωρα από αυτά που ανακοινώθηκαν για την Κοζάνη. Φαίνεται πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την περιοχή μας όπως η Μαρία Αντουανέτα το γαλλικό λαό και η ευθύνη αυτής της στάσης βαραίνει την κυβέρνηση αλλά και τους θεσμικούς μας εκπροσώπους με πρώτους τους βουλευτές.
Οι αιρετοί μας σε όλα τα επίπεδα οφείλουν να συνειδητοποιήσουν πως ο κυβερνητικός τραγέλαφος στο δεύτερο κύμα της πανδημίας προκάλεσε μια κρίση αξιοπιστίας των θεσμών στην περιοχή και αυτό δεν είναι προσωπικό ζήτημα για καμία και κανένα τους.
Έχουμε μπροστά μας το γολγοθά της απολιγνιτοποίησης και είναι αδύνατον να τον διαβούμε επιτυχώς με βαριά τραυματισμένο το κύρος των θεσμικών μας εκπροσώπων και αντιπροσώπων.

17 σχόλια

  • Οπως ειπε και ο σβωλης βρηκαν κι φκιαν .ο λαζους κουκουλωνιτι με του γιοργανι πατοκορφα κιο αλλος ο αγιος στην κοσμαρα του ,(ειναι κ νηστεια τωρα)ευλογειτε

    • Απαράδεκτο σφάλμα το γενικό κλείσιμο όλων.

      Μέγιστο λάθος τα γενικευμένα – οριζόνυια μετρα.

      ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ ,
      ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ
      ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΕΣ

      και ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ .

      ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΤΧΟΙ , ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ .

      ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΛΟΓΙΚΗ !!

      ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ

      ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΑΓΟΡΑ

      ΑΥΤΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΑΡΙ !!!!

  • Κάθε μέρα σχεδόν μας βομβαρδιζεις με βαρύγδουπες δηλώσεις περιορίζοντας τις ευθύνες μετά το 2015 με τη βίαια απολιγνιτοποιηση και τα απανωτά look down λες και δεν ξέρουμε και την προσωπική σου ευθύνη στην κυβέρνηση που μας έχωσε στα μνημόνια.και την οικονομική κρίση που ήσουν και υπουργός του Γιώργου Παπανδρέου .!!!

    • Ο δικός σου πρωθυπουργός μας έβαλε στα μνημόνια ο κοκος. Όχι ο Παπανδρέου. Ο Καραμανλής πήγε το χρέος από 40 δις στα 340 και μας ρήμαξε τη χώρα απ τους Ολυμπιακούς αρχομενος.

  • Τον Πάρι τον έχουμε!!!
    Αν δεν τον είχαμε έπρεπε να ψάξουμε να τον βρούμε!!!
    Πάρι σε ευχαριστούμε για όσα κάνεις!!!
    Β.Λ.

  • Η αλήθεια είναι πως σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η πόλη μας, αν ήταν δήμαρχος ή περιφερειάρχης ο Πάρης δεν θα ήμασταν σε αυτά τα χάλια. Δε λέω πως ήταν αλάθητος αλλά έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα της Κοζάνης ήταν εκεί. Αποτελεσματικός και δραστήριος.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.