Να τελειώνουμε τώρα με το «παλιό κι αμέσως να ξεκινήσουμε για ένα καλύτερο «νέο» (του Χ. Κάτανα)

21 Δεκεμβρίου 2020
09:21

Η χρονιά που σε λίγο τελειώνει, δύσκολα συγκρίνεται με κάποια άλλη, τουλάχιστον για εμάς τους νεώτερους. Ειδικά για τη Δυτική Μακεδονία ήταν μια χρονιά που επηρέασε άσχημα τις ζωές όλων μας, μικρών και μεγάλων, γυναικών και ανδρών, σε κάθε πόλη και χωριό της περιοχής μας. Ήταν μια χρονιά που σε συνδυασμό με την άσχημη οικονομική κατάσταση, σημαδεύτηκε από πολύ δυσάρεστα γεγονότα, όπως ο κορωνοϊός και η απολιγνιτοποίηση. Αρρώστιες θανατηφόρες και οι δύο (βάλτε εσείς όπου θέλετε τα εισαγωγικά), με τη διαφορά ότι στην πρώτη, το κόστος πληρώνεται «τοις μετρητοίς» όπως λέμε εμείς στην αγορά, ενώ στη δεύτερη μοιάζει με γραμμάτιο που θα κληθούμε να το πληρώσουμε προσεχώς.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο κόσμος της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας, των Γρεβενών, της Καστοριάς, της Φλώρινας, έμεινε απροστάτευτος, έμεινε μόνος. Οι εργαζόμενοι προδόθηκαν, οι επαγγελματίες συκοφαντήθηκαν, το λιανεμπόριο έγινε σάκος του μποξ, από αστοχίες και προχειρότητες. Οι άνθρωποι του ΕΣΥ ξέμειναν με το χειροκρότημα. Τα μεγάλα λόγια των τοπικών σωτήρων μας, αποδείχθηκαν επιταγές χωρίς αντίκρισμα, πολύ πιο σύντομα απ΄ότι συνηθίζεται. Τέτοια είναι η κατάσταση εδώ στη Δυτική Μακεδονία και δεν μας αξίζει. Ούτε όλα αυτά είναι δικές μου διαπιστώσεις. Είναι διαπιστώσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας στην κάθε τοπική κοινωνία.
Τέτοιες μέρες σε άλλες εποχές θα ευχόμασταν πολλά περισσότερα, σήμερα όμως τα ελάχιστα που έχουμε να ευχηθούμε είναι, πρώτα Υγεία για όλους και μετά «να φύγει και να μην ξανάλθει».

Για την ώρα ας μείνουμε ενωμένοι. Ο αγώνας της εποχής μας, είναι υπόθεση όλων μας. Το μέλλον όμως δεν είναι μακριά και επίσης είναι υπόθεση όλων μας.

Η Δυτική Μακεδονία αξίζει ένα καλύτερο αύριο και έχει το δικαίωμα να περάσει στη Νέα Εποχή, ισότιμα και ισάξια με άλλες Περιφέρειες της χώρας, που μας δίνουν το καλό παράδειγμα. Αυτό μπορούμε να το ξεκινήσουμε και να το προσπαθήσουμε, από αύριο κιόλας. Από το ξεκίνημα του 2021, που το υποδεχόμαστε σε λίγες ημέρες.

Εύχομαι για τον τόπο μας και για όλο τον κόσμο, ένα Νέο Έτος όπου οι καλές ελπίδες όλων, θα γίνουν πραγματικότητα. Εύχομαι μια Νέα Χρονιά, με υγεία πάνω από όλα. Να τελειώνουμε τώρα με το «παλιό» και αμέσως να ξεκινήσουμε για ένα καλύτερο «νέο».

Χρόνια Πολλά – Καλές Γιορτές
Χάρης Κάτανας

14 σχόλια

  • Πολύ σωστά! Να τελειώνουμε με το παλιό κομματικό σύστημα, που μας χρεοκόπησε το 2009 κι εντελώς αμετανόητο, όχι μόνο μας οδηγεί σε νέα χρεοκοπία το 2021, αλλά έχει φέρει τη χώρα 60 χρόνια πίσω, πριν τη χούντα.

  • Το νέο,φυσικά με το νέο.

    Μια βδομάδα πρίν ο αρχηγός του “νέου” έβγαζε φωτογραφίες χωρίς μάσκα στα δάση αγκαλιά με κόσμο,η γυναίκα του έκανε καγκουριές σε εθνικό δρυμό,η ίδια επίσης βόλτες σε Καλαμάτα και εχθές σε Χανιά.

    Να μην μιλήσουμε για τις λίστες σε υπαρκτά και ανύπαρκτα ΜΜΕ για να μας μιλάνε για τον Μωυσή.

    Άστο αυτό το καινούργιο.

  • Όλοι εσείς γκιουμια που βγαίνετε και κράζετε καλό θα είναι σαν καλοί παρατρεχάμενοι, να ξυπνήσετε και τους δικούς σας που κοιμούνται.

    Αντί να κράζετε κάποιον, φροντίστε να μην είστε άλλο πολιτικές γλάστρες στους κήπους των αυλικών σας

  • Είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε ανθρώπους που καθημερινά εργάζονται και δεν ζουν από την βουλευτική ή περιφερειακή αποζημίωση (μισθό) να αγωνίζονται με τόσο μεγάλο πάθος για πρώτα για τον τόπο και μετά για το κόμμα . Εύγε σας κύριε Κάτανα . Παροτρύνω τον κόσμο να συνεχίσει να βλέπει τις τοποθετήσεις σας κάθε εβδομάδα στα τοπικά κανάλια . Προτάσεις, παρατηρήσεις πέρα για πέρα στοχευμένες . Συνεχίστε έτσι .

  • Εύχομαι να κατάλαβες Κάτανα πως η δύναμη σου είναι ο κόσμος και όχι το κόμμα . Βάλε μυαλό και κατέβα περιφέρεια και άσε να λένε . Βάλε μυαλό και θα τα καταφέρεις . Άσε τους κομματικούς ο απλός κόσμος σε συμπαθεί και σε στηρίζει . Άκουσες ;

  • Περίεργο είναι που σχολιάζετε τον Κατανα, την στιγμή που θα έπρεπε να έχετε πάρει με τις “πέτρες” αυτους που σας εκπροσωπουν και εκλεξατε

    Που είστε ρε φαντάσματα της ΝΔ ;
    Που είστε αγαπητό περιφερειακό team του Σωτήρος Κασαπιδη.. ;

    Αλλου ραα

    • Ο κατανας σε ποιο κόμμα είναι θα μας τρελάνεις όλοι ΝΔ είναι που κυβερνάνε αυτή την στιγμή και αυτοδιοικητικά και στην κυβέρνηση.Ο κατανας ΝΔ είναι εσείς τους βγάλατε λουστείτε τα τώρα και αφήστε ο ένας είναι καλός και ο άλλος κακός στο ίδιο κόμμα είναι έχουμε καταστραφεί οικονομικά και κάποιοι δεν κατάλαβαινετε

  • Αυτό που όλοι οι ανύπαρκτοι και κρυμμένοι γραμματικοι εμφανίζεστε μόνο όταν γράφει ο Κατανας και όχι όταν ο κόσμος καίγεται και οι θκοι σας κοιτάνε από τον εξώστη, να το κοιτάξετε…

  • Από ότι αντιλαμβάνομαι ο κ. Κατανας πιθανότατα θα κάνει στροφή για υποψήφιος Περιφερειάρχης ; Μακάρι να το κάνει, άνθρωπος της αγοράς και της διπλανής πόρτας . Έχει τα προσόντα και τον πολιτικό τσαμπουκά . Χάρη μη κανείς πίσω αυτή τη φορά . Μην εμπιστευτείς ποτέ ξανά αυτούς που σε πούλησαν και πιθανότητα στα δύσκολα ια σου ζητήσουν να βάλεις πλάτη επειδή έχεις καλό όνομα . Αστούς και στόχευσε στην περιφέρεια . Πρώτα σε υποτιμούν , μετά σε βρίζουν και όταν τους νικήσεις θα γίνουν αυλικοί . Έτσι γίνεται πάντα . Ορμά και είμαστε μαζί σου.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.