Απάντηση στον κ. Χριστοφορίδη Π.Σ. συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ στο άρθρο του: «Η Διαφάνεια και η Δημοκρατία «θάβονται» στα ΜΑΒΕ και τον ΧΥΤΑ Αμιάντου»: “Aς μη πετάει πομφόλυγες περί ύποπτης βιασύνης και περάσματος από την πίσω πόρτα ενός τόσου σοβαρού θέματος”

21 Δεκεμβρίου 2020
11:50

 

Μας εκπλήσσει τώρα τελευταία η αντιπολιτευτική τακτική δίκην ανταρτοπολέμου του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Χριστοφορίδη, όπου με μια σειρά επερωτήσεων, δημοσιεύσεων και δελτίων τύπου, διαστρεβλώνει γεγονότα και αφήνοντας υπαινιγμούς προσπαθεί να δημιουργήσει καπνό αμφισβήτησης για να υπονοήσει ότι υπάρχει η φωτιά της δολιότητας και διαπλοκής.

Η πρώτη απάντηση επομένως στην τακτική του είναι ότι αν για κάτι, που με πλήρη επίγνωση, υπερηφανεύεται η σημερινή πολιτική αρχή της Περιφέρειας μας με πρωτεργάτη τον Γιώργο Κασαπίδη, είναι το ήθος στη διαχείριση των δημοσίων αγαθών και του χρήματος, πράγμα που αποδέχεται το σύνολο των Δυτικομακεδόνων και αποδείχτηκε με το συντριπτικό αποτέλεσμα των, προτού ενός χρόνου, εκλογών.

Δεν ΄΄μάτωσε΄΄ ο κ. Χριστοφορίδης για την Δημοκρατία, εμφανίζοντας εμένα προσωπικά χωρίς Δημοκρατική ευαισθησία. Άλλοι ματώσανε και είναι μεγάλη συζήτηση σε ποιανών το αίμα οφείλουμε την μεταπολεμική Δημοκρατία αυτής της Χώρας.

Όσον αφορά το πρόσωπό μου χειρίζομαι τις συνεδριάσεις του θεσμικού οργάνου που είμαι επικεφαλής με τον τρόπο που τα πρωτόκολλα και οι υγειονομικές διατάξεις καθορίζουν αυτήν την κρίσιμη εποχή. Είμαι η τελευταία που θα προσπαθούσα να προωθήσω καταστάσεις εν κρυπτώ και υποβολιμαία, όπως υπαινίσσεται ο συγκεκριμένος σύμβουλος.

Το σίγουρο είναι ότι διέφυγε εντελώς της προσοχής του κ. Χριστοφορίδη, ή εκτός αν είχε την πρόθεση να διαστρεβλώσει τα γεγονότα για τις εντυπώσεις, ότι όντως υπήρχε δεύτερη πρόσκληση τακτικής, και όχι έκτακτης όπως διατείνεται, κοινής συνεδρίασης με την Επιτροπή Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Κοινωνικής Συνοχής. Λυπάμαι που δεν έχει την υπομονή να διαβάσει με προσοχή τις προσκλήσεις που αποστέλλονται και ταυτόχρονα μου γεννώνται προβληματισμοί αν πραγματικά είναι επί της ουσίας προετοιμασμένος στις συνεδριάσεις των οργάνων που συμμετέχει.

Το θέμα για το οποίο διαρρηγνύει τα ιμάτια του, δηλαδή η χρήση των ΜΑΒΕ για υγειονομική απόθεση του αμιάντου το βάλαμε προς συζήτηση για ενημέρωση και όχι για λήψη απόφασης. Η συνεδρίαση των Επιτροπών είχε τον σκοπό να ξεκινήσει η συζήτηση κατά πόσο συμφέρει οικονομικά και με όρους απασχόλησης η συγκεκριμένη εφαρμογή, με τη διασφάλιση πάντα να μην επιβαρύνει στο ελάχιστο το περιβάλλον, στο πλαίσιο της Πράσινης Δυτικής Μακεδονίας, που αποτελεί πολιτικό πρόσταγμα του Περιφερειάρχη. Και σε κάθε περίπτωση, καμία Επιτροπή δεν είναι αρμόδια να αποφασίσει για την αξιοποίηση μιας περιοχής. Είναι μεγάλο θέμα και όταν ολοκληρωθεί η διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, θα συζητηθεί στο Π.Σ., όπου θα έχει κάθε δυνατότητα τότε να αναπτύξει τις θέσεις του ο κ. Χριστοφορίδης, όπως άλλωστε όλοι μας.

Οπότε ας μη πετάει πομφόλυγες περί ύποπτης βιασύνης και περάσματος από την πίσω πόρτα ενός τόσου σοβαρού θέματος. Όσον αφορά το ενδιαφέρον της ΔΙΑΔΥΜΑ το γνωρίζουμε και φυσικά θα συνεκτιμηθεί στην όλη διαδικασία. Άλλωστε, δεν αποκλείστηκε όταν εκδήλωσε ενδιαφέρον να παρίσταται.

Μόνο ο κ. Χριστοφορίδης τώρα τελευταία βιάζεται να δημιουργεί εντυπώσεις και όποιος βιάζεται σκοντάφτει παίρνοντας και τις κατάλληλες απαντήσεις δημόσια, όπως κάνει και ο ίδιος διακινώντας δελτία τύπου με ανυπόστατες αιτιάσεις._

Η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών & Περιβάλλοντος και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος

Καλλιόπη Κυριακίδου – Τσιάγγου

6 σχόλια

  • Η πρώτη απάντηση επομένως στην τακτική του είναι ότι αν για κάτι, που με πλήρη επίγνωση, υπερηφανεύεται η σημερινή πολιτική αρχή της Περιφέρειας μας με πρωτεργάτη τον Γιώργο Κασαπίδη, είναι το ήθος στη διαχείριση των δημοσίων αγαθών και του χρήματος, πράγμα που αποδέχεται το σύνολο των Δυτικομακεδόνων και αποδείχτηκε με το συντριπτικό αποτέλεσμα των, προτού ενός χρόνου, εκλογών…
    ΕΡΩΤΗΣΗ
    Χωρίς να θέλω να μπω στην ουσία, δεν έχω γνώμη και γνώμη, παρά μόνο στη λογική του επιχειρήματος. Πως το συντριπτικό αποτέλεσμα του Ιουνίου του 2019 αποδεικνύει την διαχείριση στο τέλος του 2020;

    • 12.58 Ακριβώς αυτό σημαίνει πομφολυγας!

      Ο Χριστοφορίδης έχει το μπράβο της περιοχής που ανάδειξε ένα θέμα που πήγατε να συζητήσετε σε καιρό πανδημίας και πριν καν το θέσετε στους κατοίκους της περιοχής
      Με την γίδα στην πλάτη πιαστηκατε!
      Όσον αφορά τα μαβε γιατί δεν συζηταδστε και άλλες επενδυτικές προτάσεις όεο;

  • Η ΜΠΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ
    ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ
    Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΛΠΙΔΑ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ
    Τ Η Λ Ε Δ Ι Α Σ Κ Ε Ψ Η

    ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΙΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΟΣΜΟ

    ΚΑΙ ΝΑΙ >!
    ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕ ΑΜΙΑΝΤΟ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ

  • Σας εκπλήσσει που επιτέλους κάποιοι κάνουν κριτική και βγάζουν στην φόρα τα σοβαρά θέματα που πάτε να περάσετε με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ;
    Λογικό.
    Θα υπενθυμίσω ότι η πρόταση για το σχέδιο μετάβασης στην «μεταλιγνιτική εποχή» ψηφίστηκε από εκτός από την παράταξη Κασαπίδη από τον εκλεγμένο με την χρυσή αυγή περιφερειακό σύμβουλο

    Υγ ΧΥΤΑ Αμιάντου λέει με πράσινη περιφέρεια!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.