Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Συμμετοχή δύο μελών του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων στην κριτική επιτροπή των διεθνών βραβείων GOOD DESIGN

21 Δεκεμβρίου 2020
17:33

Ο διεθνής θεσμός των βραβείων GOOD DESIGN® για 70η χρονιά παρουσιάζει μια σειρά προϊόντων που καθορίζουν το σύγχρονο design και την κατασκευή, προσφέροντας στο αγοραστικό κοινό προϊόντα του σήμερα. Οι δύο βασικοί φορείς και διαχειριστές των βραβείων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design και The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies αποτελούν τους άξονες για τη διασφάλιση του υψηλού κύρους τόσο των συμμετοχών όσο και της κριτικής επιτροπής.

Οι τριακόσιες και πλέον συμμετοχές από όλο τον κόσμο αξιολογήθηκαν με βάση τις αρχές που όρισε ο βασικός εμπνευστής και θεμελιωτής των βραβείων GOOD DESIGN®, Ray Eames από το 1950. Μέλη της κριτικής επιτροπής αποτελούν διακεκριμένοι άνθρωποι διεθνούς φήμης που συμβάλουν με τον τρόπο τους στην εξέλιξη και διάδοση όλων των μορφών του Design από το διεθνές στερέωμα.

Η φετινή χρονιά των βραβείων GOOD DESIGN® 2020 εμπεριέχει τη συμμετοχή δύο μελών του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ως μέλη της κριτικής επιτροπής, γεγονός που αποτελεί μια σημαντική αναγνώριση σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Οι Δρ. Παναγιώτης Κυράτσης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων και Αθανάσιος Μανάβης, Υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, εκπροσωπώντας το σύνολο της ομάδας τους – συνέβαλαν με την εμπειρία τους στην ολοκλήρωση των φετινών βραβείων GOOD DESIGN® 2020 (https://www.gooddesignawards.com/jury.html).

Η συγκεκριμένη αναγνώριση μέσω του θεσμού GOOD DESIGN® 2020, αποτελεί ένα ακόμη δείγμα εξωστρέφειας και προβολής του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και των ανθρώπων που το στελεχώνουν, στη διεθνή σκηνή του Design.

3 σχόλια

  • Μα αυτό το τμήμα είναι στην ουσία παλιοΤΕΙ(πρώην Βιομηχανικού σχεδιασμού) αυτοί δεν είναι καν μηχανικοί,που είσαι ρε ΤΕΕ με τις γραφειοκρατίες σου και τις σφραγιδούλες σου του 1950.
    Έξω από τα κλειδαμπαρωμένα σας γραφεία γίνεται δουλειά.

    Μπράβο Παναγιώτη και Θανάση πραγματικά το αξίζετε για το πάθος και την αγάπη σας για την δουλειά σας.

  • ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΤΗ ΘΕΩΡΩ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙ ΕΡΓΟ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΕ.

    • Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμασταρια..
      Ένα μπράβο δεν κάνει κακό ούτε κοστίζει.
      Ειδικά όταν μιλάμε για ανθρώπους που με πενιχρή βοήθεια από το κράτος συνεχίζουν να προσπαθούν να συνεισφέρουν, με όποιο τρόπο αυτοί μπορούν, σε έναν τόπο που όλοι πολεμούν

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.