Το σκάνδαλο του μεσονυκτίου!! (του Ρούλη Κοκελίδη)

23 Δεκεμβρίου 2020
09:42

 Η κυβέρνηση Μητσοτάκη το βράδυ της Πέμπτης ψήφισε στη Βουλή τροπολογία ξαφνικά, χωρίς διάλογο με αντιδημοκρατικε’ς μεθοδεύσεις, που εξισώνει τα προσόντα των αποφοίτων των κολεγίων με τα δημόσια Πανεπιστήμια. Η απαράδεκτη εξέλιξη έχει ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις. Η οργή των επαγγελματικών επιστημονικών επιμελητηρίων έχει δημιουργήσει ένα νέο τοπίο για συντονισμό και κινητοποιήσεις στους μηχανικούς, οικονομολόγους, γεωτεχνικου’ς.

Το Τεχνικό επιμελητήριο ομόφωνα, έχει μεγάλη σημασία, διαφωνεί πλήρως, όπως επίσης το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ενώ έντονη αναμένεται η αντίδραση των πρυτάνεων. Η απαξίωση του επιστημονικου’ προσωπικού της χώρας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει την πραγματική ακραία νέο φιλελεύθερη πολιτική της για τα μεσαία στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας.

Στα κεραμίδια με την με την υπουργό παιδείας Κεραμε’ ως είναι ιδιαίτερα και πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, οργισμένα μιλάνε για κοροϊδία και ντροπή. Ο πρωθυπουργός όμως έχει και τις πολιτικές υποχρεώσεις… νομοθετεί’ κλέφτικα εκμεταλλευ’ομενος και την πανδημία, χωρίς ουσιαστική δημόσια διαβούλευση. Η έντονη αντίθεση των πρυτάνεων για την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας που η κυβέρνηση θεωρεί πολύ σημαντική πρωτοβουλία είναι ένδειξη ότι μάλλον αρχίζει κάτι να μην πάει καλά για την δεξιά.

17 σχόλια

  • Αυτή ήταν πάντα η ΝΔ και παραμένει αδιόρθωτη: όχι λεφτά για την παιδεία, όχι λεφτά για την υγεία, μόνο λεφτά για τους λίγους κι οι πολλοί να κόψουν το λαιμό τους. Όταν ζητάς ΜΕΘ, σου δίνει ΜΑΤ. Όταν ζητάς τεστ, σου στέλνει Χρυσοχοϊδη. Όταν ζητάς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για να μειωθεί ο συνωστισμός, σου δίνει ποδηλατάδα στην Πάρνηθα. Κι όταν ζητάς δουλειές, σου λέει απολιγνιτοποίηση, προκειμένου να ωφεληθούν Γερμανικές εταιρείες.

    • Η μοναδική λύση για να σταματήσει το αλισβερίσι των πανελληνιων! Αφού όλοι σπουδάζουν κάτι, τουλάχιστον να σπουδάζουν αυτό που θέλουν… Τέλος τα φροντιστήρια! Τα λεφτά που θα γλιτώνουμε από αυτά θα τα δίνουμε στα δίδακτρα, σπουδάζόντας όμως αυτό που θέλουμε…

    • Χαλαρώστε στο σχεδόν ανύπαρκτο γραφείο τύπου ΣΥΡΙΖΑ..να γράφετε τεκμηριωμένα, δεν είστε ή δεν θα έπρεπε να είστε νηπιακού – δημοτικού επιπέδου. Καλό το κείμενο του Ρούλη.. του δε ποιντ

      • ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ Τα είπες όλα!!!!
        Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι τελείωσες με Άριστα το κολέγιο, και παίζεις κομπολόι κατι ισοβίους ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ του σχεδόν ανύπαρκτου τεκμηριωμένα νηπιακού – δημοτικού επιπέδου του δε ποιντ γραφείο τύπου ΣΥΡΙΖΑ.
        Εύγε Άριστε των Αρίστων.
        Ισόβιοι φοιτητές δημοσίων Πανεπιστημίων θα μας την βγουν τώρα εμάς που στο Πιτς φυτίλι Αριστεύσαμε στα Κολέγια μας.
        Έλεος Δηλαδή Έλεος

    • Καλό είναι εφόσον κάνεις μια ανασκόπηση για την νδ να κάνεις και μια ανασκόπηση του συριζα και μετά δες τις διαφορές και τις ομοιότητες. Θα δεις ότι οι ομοιότητες είναι περισσότερες από τις διάφορες. Άρα δεν υπάρχουν αριστεροί και δεξιοί αλλά βουλευτές με μεγάλες τσέπες.

  • ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ Κ.ΚΟΚΕΛΙΔΗ.ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΙΕΚ.ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΚΕΝΤΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΔΗΛ.ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΒΑΘΕΩΣ Η Ν.Δ.ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ.

  • Θασοκ.
    Κούτες παμπερς,τράπεζα Κρήτης, Κοσκωτάς,Τσοβόλα δωστα όλα,Ανδρέας Σάντερς, Τσοχατζόπουλος κλπ κλπ…
    Από τότε μεχρι σήμερα χρειάζομαι σεντόνι μονό για να τα αναφέρω.
    Μνήμη χρυσόψαρου ο Έλληνας….
    Ας τους στείλουμε επιτέλους στη λήθη της ιστορίας..
    Ακόμα βγαίνουν και κάνουν μαθήματα.

  • Ρούλη…. Κοκελίδη! Δεν θέλουμε να γίνουμε σαν και’σένα!!!.. Μη μπαίνεις εμπόδιο στην ανάπτυξη-εξέλιξη των νέων μην είσαι κομμουνιστής μην προσπαθείς να ελέγχεις τους νέους και να τους χειραγωγείς…η “αγορά” θα αποφασίσει αν τα κολέγια είναι ισότιμα των ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας, μήπως φοβάστε την σύγκριση !!!

  • Ρούλη έχεις δει τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας σε τι κατάσταση βρίσκονται; Ο γιός μου είναι αριστούχος αλλά χίλιες φορές να τον στείλω σε κολλέγιο (που μάλλον θα πάρει υποτροφία) και να βρει αμέσως δουλειά παρά να πάει σ’ αυτά ….

    • Τα πανεπιστήμια είναι στην κατάσταση που είναι λόγω των ανύπαρκτων δαπανών για την παιδεία. Και παρ’ όλα αυτά, οι απόφοιτοι των ΑΕΙ είναι περιζήτητοι στο εξωτερικό, ειδικά στην Αμερική ψάχνουν με το κιάλι μήπως και μαγκώσουν κανέναν απόφοιτο του ΕΜΠ. Οι απόφοιτοι των κολλεγίων όμως ΟΧΙ, δεν είναι περιζήτητοι!

  • Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ΕΦΟΣΟΣΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ Σ’ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΗΜΕΤΕΡΟΙ …ΚΟΥΜΠΟΥΡΕΣ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!! ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΑΣΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ..ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ!!

  • Μάλλον ποιο σοβαρο Πρόβλημα είναι οι γονείς
    ¨”που μάλλον θα πάρει υποτροφία και να βρει αμέσως δουλειά”
    Τα ξεπερνάει όλα

  • Για τον α’ανώνυμο.Πρώτα να ενημερώνεσαι και μετά να γράφεις.Οι κλίνες Μ.Ε.Θ η προηγούμενη κυβέρνηση τις βρήκε 430.Η τωρινή τις έκανε 1430.Όσο για τη Δ.Ε.Η.στην προκήρυξη διαγωνισμού πώλησης της δεν βρέθηκε αγοραστής ούτε με ΕΝΑ ευρώ!

    • ΚΟΨΕ………ΚΑΤΙ.ΟΤΑΝ ΕΚΦΕΡΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΟΥ ΛΕΩ:ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΘ ΕΙΝΑΙ 2004.ΚΑΝΩ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΨΕΜΑΤΑ;ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ, ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.