Σύλλογος Ηλιαχτίδα: Μονόδρομος μετά τις τελευταίες εξελίξεις η  άμεση πρόσκληση και ένταξη του έργου των Στεγών  Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρίες

23 Δεκεμβρίου 2020
12:33

 

 

Χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Κοζάνης ο Αντιδήμαρχος Κοζάνης κος Σημανδράκος απαντώντας στην  επιστολή που έστειλε η Περιφέρεια για το θέμα της απόρριψης του έργου που αφορά τις Στέγες  Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρίες κατέθεσε το φεκ 4991/12-11-20 όπου ξεκαθαρίζει τις «Προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρίες» όπου δεν έχει προαπαιτούμενο τη μελέτη σκοπιμότητας. Ενημερωτικά η απόρριψη κακώς έγινε βασιζόμενη στο προηγούμενο φεκ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ζήτησε να ξανακάνει άμεσα πρόσκληση η Περιφέρεια και να εντάξει τις στέγες στο ΕΣΠΑ.

Το Δ.Σ. του συλλόγου Ηλιαχτίδα θεωρεί ότι δεν υπάρχει κανένα τυπικό και ουσιαστικό εμπόδιο για την μη ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ  και καλεί την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να ξανακάνει άμεσα την πρόσκληση για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

 

Το Δ.Σ. Της Ηλιαχτίδας κάνει έκκληση στον Περιφεριάρχη, τις Περιφερειακές παρατάξεις, τους Δημάρχους Κοζάνης , Βοΐου, Σερβίων και Βελβεντου, τις Δημοτικές Παρατάξεις και το  Αναπηρικό Κίνημα να βοηθήσουν στην υλοποίηση του έργου το οποίο αφορά παιδιά με αναπηρία των Δήμων Κοζάνης, Βοίου, Σερβίων και Βελβεντου. 

 

σχετικά :- ΦΕΚ Β’ 4991

               – kozan.gr: Ε. Σημανδράκος στο Δ.Σ. Κοζάνης για το κτήριο της Ηλιαχτίδας: “Δεν έπρεπε να απορριφθεί η αίτηση χρηματοδότησης. Ο λόγος που απορρίφθηκε, δηλαδή λόγω έλλειψης μελέτη σκοπιμότητας, είναι ανυπόστατος. Δεν απαιτείται μελέτη σκοπιμότητας σύμφωνα με το ΦΕΚ 44991 (3/11/2020). Θεωρώ ότι τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής θα έπρεπε να το γνωρίζουν” (Bίντεο)

                                                       

Το Δ.Σ της Ηλιαχτίδας.

3 σχόλια

  • ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ή ΟΧΙ. ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΕΙΤΕ. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΣΑΣ ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ. ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ?????? ή ΤΗΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ???? ΜΗ “ΠΑΙΖΕΤΕ” ΜΕ ΤΑ ΑΜΕΑ…. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ……..
    ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΧΘΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ
    ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΕΙΤΕ.

  • Ξυπνηστε και τρρξτε. Δεν σας ψηφισε ο κοσμος για να βαλτωνετε. Οσοι δεν μπορουν ειναι τιμιοτερονα αποσυρθουν. Το εργο πρεπει να τρεξει χθες. Μην ειστε μονο για φωτογραφιες και χαμογελα colgate. Καλα Χριστούγεννα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.