O Κ. Χατζηδάκης για τις πολιτικές που θα “ξεδιπλωθούν” το 2021 στον ενεργειακό τομέα – Η υλοποίηση του σχεδιασμού για την απολιγνιτοποίηση και τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών

26 Δεκεμβρίου 2020
10:08

 

H απολιγνιτοποίηση με τη στενή έννοια του όρου θα συνεχιστεί με το κλείσιμο εντός του 2021 των λιγνιτικών μονάδων Καρδιά 3 και 4 και Μεγαλόπολη 3. Προχωρά ταυτόχρονα και η εφαρμογή του masterplanμε προτεραιότητα την αποκατάσταση των εδαφών των λιγνιτικών πεδίων της ΔΕΗ.

Επόμενο βήμα, η εκπόνηση των  Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων που θα καθορίσουν τις χρήσεις γης. Να θυμίσω ότι στις αρχές του επόμενου έτους θα αρχίσουν να τρέχουν οι δράσεις για την στήριξη της απασχόλησης –με φορέα υλοποίησης τον ΟΑΕΔ.

Πολύ ψηλά στην ατζέντα βρίσκεται η ολοκλήρωση – σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- της δέσμης των φορολογικών-αναπτυξιακών κινήτρων, ώστε να αποκτήσουν «σάρκα και οστά» το ταχύτερο δυνατό οι επενδύσεις που θα αλλάξουν το αναπτυξιακό μοντέλο στη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη.

Μεταξύ αυτών, τα μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα της ΔΕΗ, που σηματοδοτούν και την πράσινη στροφή της εταιρείας, στο πλαίσιο του γενικότερου εκσυγχρονισμού της επιχείρησης που ήδη αποδίδει καρπούς.

energypress.gr

23 σχόλια

  • Αυτος εμεινε στην πρασινη ενεεγεια και στην δικαιη μεταβαση στην ανεργια,εκλεισ ολη η Ελλαδα με τις πρασινες….

  • Καλά μας κάνει. Οι “πολίτες” εδώ θα ξσναφηφισουν την δεξιά της αριστειας, του Κυρίου , της ανεργίας και της ζιμενς

    • Οχι θα ψηφισουμε τον τσιπροκιο,που για 4μιση χρονια αυτος και η παρεα του κατεστρεφαν την ελλαδα!!! Τωρα και με την βιλα που εχει στο σουνιο θα εχει πολλες υποχρεωσεις!!!! Χαχα…χα!!!!

      • Ζεις σε μια αυταπατη καλε μου ανθρωπε ,δεν θα μεινει τιποτα ορθιο στην περιοχη μας,πολυ πιο γρηγορα απο οτι νομιζεις.

      • 40 χρόνια κυβέρνησαν ΝΔ-Πασοκ, έφεραν χρεοκοπία και 2 μνημόνια. Για να σου φταίει ο Σύριζα, μόνο Γκρούεζας μπορεί να είσαι!

        • Το μισο υπουργικο συμβουλιο του τσιπροκιου ηταν απο την κυβερνηση του γιωργακη που ψηφισαν το πρωτο μνημονιο,η υποκρισια σε ολο της το μεγαλειο!! Α ξεχασες το τριτο και χειροτερο μνημονιο που μας εφερε ο τσιπροκιο!!! Μονιμος αρχηγος αξ. αντιπολιτευσης θα εναι ο αλεξης!!!!

      • Σωστά κατέστρεψε τη χώρα σε 4 χρόνια καθώς την είχε παραλάβει χωρίς μνημόνια και φυσικά πάμπλουτη
        10000 φορές απολιγνιτοποιηση. Εγώ φτωχός ήμουν έτσι και αλλιώς
        Υγ στο Σούνιο ε; Τον άχρηστο ούτε 32 σπίτια ούτε το σπίτι του βολτερου!

      • Να κοιτάξεις να μάθεις κ καμία ελληνική λέξη πλην ελληνικούρες κ να διαβάσεις ιστορία κ το Ε9 του δικού σου λεβέντη. Να τον χαίρεσαι… Μόνο εσείς ξέρετε από λάσπη ειδικοί λασπολογοι

      • Έτσι ακριβώς, σ άφησε και 37 δις στα ταμεία ώστε να μπορεί ο ανέμελος με την υπερκομψη τα 32 ακίνητα και το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι να κάνει πολιτική!!!!!!!

  • ο τσιπρας ρε εξυπνακια 13 και 32 κυβερνησε την χωρα απο την μεταπολιτευση και μετα και εριξε την χωρα στα βραχια,ελεος με αυτην την κομματικη σας εμπαθεια

    • Όχι αλλά τα 4,5 χρόνια που κυβέρνησε ήταν αρκετά για να βγάλουμε συμπέρασμα. Δεν χρειάζεται δεύτερη
      αυτός κάηκε με την πρώτη

  • Το μόνο που μπορούν να ξεδιπλώσουν στο έπακρο ΠΛΈΟΝ, τη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψίας τους. Όμως έχουν γνώση οι φύλακες. Ευτυχώς οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι είναι μικρή πλειοψηφία μέσα στη Ν.Δ.

  • χα χα χα. Διπλωματούχοι μηχανικοί πενταετούς φοίτησης ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους τριετούς φοίτησης των ιεκ – κολεγίων.

    Αυτή είναι η νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία των Χατζηδάκη Μητσοτάκη.

    Δεξιοί μηχανικοί του Ε.Μ.Π. φάτε τους στη μούρη.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.