Η Καστοριά με πόνο και δάκρυα αποχαιρετά το Μητροπολίτη της που εκοιμήθη νωρίς

29 Δεκεμβρίου 2020
08:58
Κανένα σχόλιο

Η Μητρόπολη Καστορίας θρηνεί,ο λαός της Καστοριάς πενθεί. Αυτό το μελαγχολικό χειμωνιάτικο πρωινό και ακούγοντας τις καμπάνες να ηχούν πένθιμα αναλογίζομαι: Ήταν 24 χρόνια πριν το 1996 όταν ο κατά κόσμον Ιωάννης Παπακώστας εξελέγη και ενθρονίσθηκε ως Μητροπολίτης Καστορίας κ.Σεραφείμ.

Σε αυτά τα χρόνια διακρίθηκε για την ισχυρή ποιμαντική του παρουσία και το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο που ανέπτυξε.Νηφάλιος,προσηνής,κοινωνικός συμμετείχε στις χαρές και συνέπασχε στις λύπες και τα βάσανα του ποιμνίου του.Άκουγε και άνοιγε την αγκαλιά του.

Ήταν 21 μέρες πριν όταν εισήχθη στο 424 ΓΣΝΘ.Επικοινώνησα 4 φορές μαζί του και καθημερινά με τους θεράποντες ιατρούς του.Ως άνθρωπος έδωσε μάχη για την ζωή του νηφάλια και κυρίως με αξιοπρέπεια.

Την τελευταία φορά και ενώ παρουσίασε παροδική βελτίωση και 2 ημέρες πριν την εισαγωγή του στην ΜΕΘ( ήταν Παρασκευή 18/12) μου έμεινε στη συζήτησή μας ένα ερωτηματικό.Γιατί όταν ενθαρρύνοντάς τον πως θα ανταμώσουμε Χριστούγεννα στην Καστοριά στο Επισκοπείο,ο πνευματικός μας Πατέρας εσιώπησε… Σήμερα μαζί με την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μου κλαίμε τον Δεσπότη μας που κοιμήθηκε νωρίς.

Z. Tζηκαλάγιας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.