Σήμερα αποχαιρετώ τον αρχιμανδρίτη Αυγουστίνου (Γράφει ο εξάδελφός του Πάνος Συλίκας)

29 Δεκεμβρίου 2020
13:51

 

Γνώρισα τον Παναγιώτη Μύρου από τα παιδικά του χρόνια και αργότερα σαν μαθητή γυμνασίου με τον αδερφό του Κωστάκη.

Από τότε έδειξε την θέλησή του να γίνει λειτουργός του υψίστου.

Τελείωσε το γυμνάσιο με άριστα και επρώτευσε στις εισαγωγικές εξετάσεις στη θεολογική σχολή Θες/νίκης.

Σήμερα αποχαιρετώ τον αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο που τόσο πρόωρα έφυγε για τις τάξεις των αγγέλων. Το φτωχό μου όμως λεξιλόγιο δεν μου επιτρέπει να περιγράψω αυτόν τον άνθρωπο. Τι θα μπορούσα να πω γι’αυτόν που είχε τόση κοινωνική δράση χωρίς ίχνος ιδιοτέλειας. Ο Αυγουστίνος νοιαζόταν κ φρόντιζε τους άλλους.

Πάτερ Αυγουστίνε θα λείψεις από τους αμέτρητους φίλους σου, αλλά κυρίως από το χωριό μας που τόσο αγάπησες και το έκανες γνωστό στο πανελλήνιο. Το μοναστήρι που με τόσο κόπο δημιούργησες έγινε σήμα κατατεθέν του χωριού μας.

Τα έργα σου θα μείνουν να θυμίζουν σε μας και τις επόμενες γενιές τον Αυγουστίνο μας.

Καλό παράδεισο

Ο εξάδελφός σου

Πάνος Συλίκας

2 σχόλια

    • Όλοι μας θα το θέλαμε. Δυστυχώς αλλιώς του έπρεπε κι αλλιώς ο Κύριος επέτρεψε. Οι έξοδιοι των μοναχών είναι ιδιαίτερου κάλλους πνευματικού και τροπαριων ουράνιων.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.